Как да изберем най-добрата видео камера за кола / видеорегистратор DVR

Как да изберете най-добрата видео камера за кола / видеорегистратор DVR? Какви функции и характеристики трябва да притежава идеалният модел? Прочетете статията ни, за да ви стане ясно.

най-добрата видео камера за колаВидео камерите за кола са добре дошли във всяко превозно средство по много причини. Записът може да ви помогне в случай на ПТП, предоставяйки ясни доказателства за инцидента, особено срещу тези, които не декларират истината или искат да измамят застрахователните компании

В допълнение, сензорите за удар и движение могат да записват дори когато не сте в колата. Освен всичко това, можете да използвате камерата за кола, за да запишете пътуването си в живописна зона

Най-добрата камера за кола: какво да търсите

Има много важни неща, които трябва да имате предвид при избора на най-добрата камера за кола. Всеки модел е малко по-различен от другия, а някои от тях имат определени функции, които няма да намерите в конкурентните модели

Видео камерите за кола варират като цена и обикновено цената отразява броя и качеството на наличните функции.

Евтините модели имат малко функции и предлагат по-ниска резолюция, докато по-скъпите модели обикновено предлагат разширени функции, като Wi-Fi свързаност, GPS антена, по-широк ъгъл на снимане и по-добър сензор за изображение

Качество на изображението

GPS камера за колаКамера за кола, оборудвана с HD сензор, означава, че можете да заснемате изображения с перфектни детайли. Камерата за кола с висока разделителна способност предлага минимална разделителна способност от 720 пиксела, като по този начин се прави разлика между регистрационните номера на колите, участващи в ПТП или величествения пейзаж на живописния път.

Много модели предлагат HD записване, но проверете внимателно предложената резолюция да бъде 720p или 1080p (Full HD), не само 480p. Някои модели камери за кола предлагат допълнително възможност за записване на по-добри изображения през нощта или в райони с ниска луминесценция

Функции записване

Най-добрата видео камера за кола записва обикновено директно на сменяема SD карта и/или използват записване в цикъл. За камерите за коли, които не записват в цикъл, но предлагат възможност за смяна на носителя на съхранение, ще трябва вие да управлявате мястото за съхранение, като ще бъде необходимо да прегледате записите и да изтриете тези, които не са нужни, за да освободите място за съхранение.

Видео камерите за кола, които използват записване в цикъл, ще записват автоматично новите записи върху старите файлове, налични в хронологичен ред. В този случай няма да е нужно да изтривате или да форматирате ръчно SD картата.

За последователностите, които не искате да изтриете, можете да ги маркирате специално и няма да бъдат презаписани в записа в цикъл. Това е полезно, когато искате да запазите конкретено ПТП и искате да продължите да записвате

Някои модели видео камери за кола са оборудвани със сензори за удар и движение.  Тези сензори пускат автоматично записа когато открият движение, а при удар, ще продължат записа и след това за предварително определен интервал, при удар, ще продължат да записват и след това за предварително определен интервал

В допълнение, маркира събитието в историята на записа, за да може да го разгледа по-късно. Тази функция е много полезна когато имате нужда от филмирани доказателства от ПТП и за да предотвратите презаписване.

Разширени функции

Видеорегистратор камера за колаОсвен видео записът има и множество разширени функции, с които може да бъде оборудвана най-добрата видео камера за кола.

Една от тях е GPS функцията. Освен, че ще ви помогне да достигнете до определено място, GPS функцията на видео камерата за кола ще запише маршрута, мястото и скоростта във файл видео. Тази функция ще ви помогне да разгледате историята на трасето и скоростите на пътуване дори и да не сте били зад волана на автомобила.

Освен това ще запомни любимите ви маршрути и ще ви позволи да ги насрочвате. Единственият недостатък е по-големият размер на камерата за кола, за да включи GPS антената, нещо, кеято може да не ви хареса, ако искате дискретно записване на изображенията

Другите разширени функции зависят от бюджета, определен за покупката. Тук можем да изброим NFC тагове и вградена Wi-Fi свързаност за сигнали в трафика. Въпреки че обикновената камера, която просто записва записа, често пъти е достатъчна, тези допълнителни функции добавят допълнителен комфорт и лекота на използване

Най-добрата видео камера за кола е оборудвана с най-добрите функции и способности. HD разделителната способност ви гарантира заснемане с детайлни изображения, докато записът в цикъл ви гарантират, че ще записвате постоянно и няма да изгубите нито един важен момент.

Камерите за кола могат да наблюдават колата дори и когато не сте в нея, като използват сензорите за движение и удар, както и GPS функцията, които могат да записват корелационно ценна информация за съответния запис.

Независимо дали искате обикновена видео камера или модел с разширени функции, широката гама модели на пазара ви гарантират, че ще намерите със сигурност  модел, отговарящ на вашите нужди и желания.

Най-добрата видео камера за кола: препоръки

Имайки предвид критериите, представени по-горе, но и мненията на потребителите, по-нататък ви представяме няколко модела видео камери за кола, които предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Видеорегистратор DVR с вграден GPS Mio MiVue 638 Touch

Видеорегистратор DVR с вграден GPS Mio MiVue 638 TouchДисплей: 2.7 инча – Тип камера: Автоматична.
Сензор: CMOS – Видео резолюция: 1080p Full HD 30fps.
Видео формат: AVI H.264 – Ъгъл на записване: 150 градуса.
GPS – Вграден.
G-sensor – интегрирани 3 осни записи.
Слот за карта памет: до 32 GB ( не е включена в комплекта).
Въртяща стойка.

Виж детайли и цена

2. Видеорегистратор DVR Mio MiVue C320

Видеорегистратор DVR Mio MiVue C320Видео рекордерът DVR записва филми с резолюция 1080p (Full HD) при 30 кадъра в секунда.
Файловете се съхраняват на картата памет, а уредът използва технология H.264, която осигурява отлично качество на изображението във възможно най-малкия размер.
Чрез увеличаване на чувствителността на лещата, дори при слаба светлина, записът от видеорекордера DVR Mio ще бъде с високо качество.

Виж детайли и цена

3. Видеорегистратор DVR auto PNI Silver Cloud Voyager S1200

Видеорегистратор DVR auto PNI Silver Cloud Voyager S1200Екран: 3 инч – Резолюция на запис: Full HD
Съхранение: Карта MicroSD
Ъгъл на запис: 170 градуса – Компресия видео: H.264 (.mov)
Визуализиране в реално време – Непрекъснат запис
Запис при движение – Показване на дата/час при клипове и снимки
Самоизключване на камерата

Виж детайли и цена

4. Видеорегистратор 2Drive 3.0″ Full HD

Видеорегистратор 2Drive 3.0" Full HD

Видеорегистратор 2Drive 3.0″ Full HD разполага с голям и ярък 3-инчов (7.6 см) екран за възможно най-добър преглед при заснемане.
Той е в състояние да записва детайлно, благодарение на резолюцията от 5МР на обектива и ъгъл от 170 °. Това устройство умее да прави записи през нощта.
Камерата е проектирана да работи непрекъснато, тъй като зарядното устройство може да бъде зареждано в автомобила.

Виж детайли и цена

5. Видеорегистратор DVR E-Boda DVR 100

Видеорегистратор DVR E-Boda DVR 100Екран: 2.4 inch
Резолюция на запис: Full HD
Видео резолюция: 1280 x 720 – 720 х 480 – 640 х 480
Съхранение: Card SD
Капацитет за съхранение: 32 GB
Ъгъл на запис: 90 градуса
Компресия видео: AVI

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo