Как да изберем най-добрата водоструйна

Как да изберете най-добрата водоструйка? Какво трябва да знаете, за да изберете подходящия за Вас продукт. Прочетете по-нататък, за да разберете.

Защо да изберете добра водоструйка?

най-добрата водоструйнаОт измиване на автомобила или алеите в двора до големи проекти за обновяване, водоструйката Ви предлага ефективен начин за почистване.

Помислете за водоструйка с по-ниска мощност, ако имате нужда от повече сила когато миете автомобила си или външните стени на къщата.

Можете да я използвате и за отстраняване на калта от гаража или от алеите, или когато искате да почистите каналите или улуците. Някои модели са оборудвани с допълнителен резервоар за добавяне на почистващ препарат, който да ви помогне при чистенето.

Ако ви трябва водоструйка за по-амбициозен проект, като отстраняване на боята от оградите или стените, или на мухала по терасата, ще е подходяща по-мощна водоструйка.

Понякога, закупуването на водоструйка може да бъде по-евтино от наемането на екип за тази задача, така че може да бъде добра инвестиция.

Най-добрата водоструйка: какво да търсите

Най-важните спецификации на една водоструйка са дебитът и налягането. Тогава когато търсите водоструйка, ще откриете две ключови стойности: обем, изразен в литри/час (л/ч), който представлява дебита на изпопавана вода и налягането, изразено в барове, което показва силата, с която водата се изпомпва.

Повечето модели предлагат бутон за регулиране, който ви позволява да настроите нивото между определени предварително зададени стойности.

Пароструйките могат да се захранват електрически или с двигатели на бензин или нафта. Повечето имат колелца за мобилност и маркуч, снабден обичайно дюза или пистолет за миене.

Пароструйките работят по принцип със студена вода, но някои професионални модели могат да работят и с гореща вода.

Мощност на двигателя

машина за почистване под наляганеЗа да изберете водоструйката, подходяща за вашите нужди, трябва да разберете първо колко мощност ви трябва. Нормално трябва да изчислите в зависимост от нуждите, като използвате няколко математически формули, но ще ви представим няколко общи правила, с които няма да сгрешите.

За домашна употреба (миене на автомобила, на алеята и на прозорците) ви трябва водоструйка  с мощност между 100-150 бара и дебит между 350-450 л/ч.

За по-напреднали проекти търсете в същите зони на мощност по-стабилни уреди, които работят на гориво и които предлагат повече функции и аксесоари отколкото ви трябват.

Ако сте се насочили към професионална водоструйка за да си отворите собствен бизнес, потърсете модел с налягане над 200 бара и дебит над 800-900 л/ч, която е стабилна, подвижна и предлага всички аксесоари, които ще ви трябват, включително и работа с гореща вода.

Мощност и безопасност

Когато стане въпрос за най-добрата водоструйка не трябва да купите повече мощност отколкото ви трябва. Пароструйките са мощни уреди, които изискват безопасна експлоатация по всяко време.

Ако досега не сте използвали такъв уред, за начало си купете по-евтин модел, за да се запознаете с него. Винаги се уверявайте, че сте прочели информацията за безопасност от ръководството преди да използвате уреда.

Други критерии за избор

Всяка водоструйка трябва да се използва заедно с маркуч за налягане. Повечето модели пароструйки са оборудвани с маркучи с дължина между 3 и 5 м, които ви предлагат удовлетворяващ периметър и ви позволяват да чистите различни зони, като покрива на къщата или  страничните й стени в зависимост от разстоянието от точката на водоснабдяване.

Изберете водоструйка, която е снабдена с различни дюзи за главата за миене или най-добре изберете модел, който е снабден с многофункционална дюза, позволяваща смяната с едно единствено двежение на вида струя.

Друго предимство е системата за съхранение на аксесоарите. Най-добрата водоструйка ви осигурява възможност за съхранението й заедно с апарата чрез различни приставки и отделения за лесно съхранение на захранващия кабел, на маркуча и струйна тръба, и на различните аксесоари, като дюзите. Най-добре е да се съхраняват всички аксесоари на едно място, за да се елиминира риска от изгубването или объркването им.

Мощност и безопасност водоструйкаИзберете водоструйка оборудвана с колелца за транспорт тъй като преместването й когато ви е нужно от едно място на друго ще бъде много лесно. Чифт големи и устойчиви колела ще ви позволят преместването на уреда без усилие върху всякакъв вид повърхност. И дръжките за транспорт са много полезни, особено ако са телескопични.

Дори и ако уредът ви предлага голяма мощност на чистене поради струята с голямо налягане, е добре да изберете уред, който има и възможност за използване на специален препарат, който може да се смесва с вода, за да се увеличи ефективността на измиване.

Много модели пароструйки са оборудвани със съд за препарат. Но помнете, че трябва да използвате винаги препарат, предназначен за вашия модел водоструйка, в противен случай рискувате да повредите помпата. Прочетете внимателно ръководството и използвайте само вида препоръчан препарат.

Като последен практичен съвет е добре да изберете водоструйка, оборудвана със система за бързо свързване на дюзите за налягане. Капацитетът за смяна на дюзата само за няколко секунди ще улесни много работата ви.

Най-добрата водоструйка може да намали времето, отделено за чистене и миене, гарантирайки ви по-добри резултати в сравнение с градинския маркуч. Нещо понече, изгодни и икономични са и за други проекти около къщата, както и необходим инструмент за професионалистите.

Най-добрата водоструйка: препоръки

Имайки предвид съветите по-горе, анализирайки съществуващата оферта и мненията на купувачите, ви препоръчваме по-нататък няколко модела пароструйки, които предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Водоструйка Karcher K 5 Full Control

Водоструйка Karcher K 5 Full ControlУредът е подходящ за редовно почистване на средни замърсявания и е с капацитет 40 m²/h.
С водоструйките Full Control откривате подходящото налягане за всяка повърхност.
Налягането се регулира на струйната тръба и се извежда на LED-дисплей на пистолета – за максимален контрол.
Пистолетът е винаги готов за работа, а при кратки прекъсвания може да бъде паркиран удобно заедно със струйната тръба.

Виж детайли и цена

2. Водоструйка Black&Decker 1700W, 130 бар

Водоструйка Black&Decker 1700W, 130 барМетална помпа с 3 странични бутала и движеща се плоча.
Авт. предпазен клапан.
Комплект почистващи препарати.
Дръжка и колелца за транспорт. – Воден филтър.
Система за напълно изключване (чрез освобождаване дръжката на буталото).
Мобилна макара за маркуч.

Виж детайли и цена

3. Водоструйка Karcher K 3 Car & Home T150 EU

Водоструйка Karcher K 3 Car & Home T150 EUНастройте степента на налягане върху струйната тръба и проверете налягането върху показанието на пистолета – за максимален контрол и идеалното налягане при всяка повърхност.
Смяната от високо налягане в режим с почистващ препарат се извършва без смяна на струйната тръба.
Освен това K 3 Full Control на Керхер убеждава с изваждаща се телескопична дръжка за удобно теглене и съхранение, както и с опорен крак за повече стабилност.

Виж детайли и цена

4. Водоструйка Bosch AQUATAK 33-11

Водоструйка Bosch AQUATAK 33-11По-висока мощност на почистване
Компактна и стабилна конструкция
Бързо, лесно сглобяване
Готова за работа веднага след изваждане от кашона
Бърза система с високо налягане за почистващ препарат
Съхранява се като „оръжие“
Всички консумативи са поставени на машината

Виж детайли и цена

5. Водоструйка Steinhaus PRO-HPC14

Водоструйка Steinhaus PRO-HPC14Компактен дизайн – Алуминиева помпа
Дозираща система за препарат
Поставка за маркуч и пистолет
Лесно маневриране
Мощност: 1400 W
Максимално налягане: 100 bar
Максимален дебит: 288 l/h

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo