Как да изберем най-добрата метеорологична станция за дома

Коя е най-добрата метеорологична станция за дома? На какви функции трябва да отговаря продуктът с най-добро съотношение качество / цена? Прочетете, за да разберете.

Замисляли ли сте да си вземете метеорологична станция за дома?

най-добрата метеорологична станция за домаВсеки път, когато се случват опасни климатични бедствия, хората се замислят да си купят устройство, което да им предоставя повече информация за това какво се случва извън дома. Може би устройство, което да ги уведомява, ако се случви опасно събитие, като обилни валежи или буря.

Или просто едно по-обикновено устройство, което да ви информира за ниските температури, които могат да увредят градината или замразят тръбите. Или може би просто искате да имате повече информация за състоянието на времето и климата около дома ви. В крайна сметка, времето е интересно и е отлична отправна тема за всеки разговор.

В миналото, наблюдаването и записването на информация за местното време не е било много точна работа. Използвайте вътрешен барометър, който се актуализира само, ако сте го ударили, термометър на балкона или верандата и евентуално контейнер за измерване на дъжда върху външната ограда.

Тези инструменти са работили в продължение на стотици години, предлагайки основна информация за атмосферните условия в момента на разчитането. Ветропоказателят винаги е бил полезен, но записването на скоростта на вятъра изисква скъпо и сложно оборудване.

Не много отдавна, нещата започнаха да се променят към по-добро и стана възможно да се измерват непрекъснато външните атмосферни условия с помощта на външни сензори, които предават регистрираните данни чрез кабел към конзолата вътре.

Тази технология е фантастично подобрение на устройствата в миналото, но монтирането им изисква пробиване на стени или каси на прозорци за окабеляване на сензорите, а калибрирането им беше трудно и изискваше повече тестове, за да заработят в правилните параметри.

Вътрешни метеорологични станцииПреди няколко години започнаха да се появяват безжични метеорологични станции (без кабел). Радио сигналите на външните сензори се предават, използвайки захранването на батериите или на слънчевите акумулатори към вътрешната конзола, снабдена с приемник. Вече няма нужда от кабели опънати навсякъде, които постоянно бяха изложени на смущения и всякакви аварии.

В днешно време има голямо разнообразие от налични в търговската мрежа модели на безжични метеорологични станции, които могат да събират информацията, която искате отвън и могат да я отведат вътре с изключително ниско време за конфигуриране и без заплетени кабели.

Освен това, в резултат на конкуренцията между производителите и цените са спаднали значително, като сега е по-лесно от всякога да се закупи напълно функционална и лесна за монтиране метеорологична станция.

Най-добрата метеорологична станция: какво да търсите

 Имате множество причини, поради които искате да закупите метеорологична станция, включително обикновения интерес от външните условия. Нека да разгледаме основните критерии за избор на най-добрите метеорологични станции.

Свързаност

На първо място, тя трябва да бъде безжична метеорологична станция (без кабели). И е ясно, че трябва да може да измерва и регистрира температура, влажност на въздуха, скорост и посока на вятъра, както и нива на валежите.

Диапазон

На второ място, диапазонът на радиосигнала трябва да бъде достатъчно голям, за да нямате проблеми с инсталирането на сензорите в най-добрите места, за да получите реалистични данни, без да се притеснявате, че най-добрата позиция на регистрация е извън диапазона на радиовълните.

Не е нужно да се притеснявате нито за помещението, където ще поставите слушалката тъй като идеалният предавател няма да загуби сигнала зад 1-2 стени. В допълнение, тя трябва да работи при честоти, които не са ограничени от правителството или някои закони, като по този начин ви дава бързо и точноа актуализиране на данни за времето.

Най-добрата метеорологична станция използва предавател с обхват от 30 или повече метра.

Температурен датчик

Индикатори на метеорологичните станцииНа трето място, сензорът за температура трябва да бъдат защитен, за да не се влияе от пряката топлината на слънцето. Лошо защитеният температурен сензор няма да показва правилни стойностите в слънчеви дни.

Четвърто, идеалната метеорологична станция трябва да е лесна за инсталиране. Специални приставки за захващане за сензори и приемници са идеални.

До тук установихме какви трябва да са основните характеристики на най-добрите метеорологични станции. Да видим по-нататък какви допълнителни функции може да ни предложим качественият продукт.

Разширени функции

Може да имате някои опасения за температурата и скоростта на вятъра, тъй като могат да засегнат вашата градина. В този случай ще помогне много настройването на предварително настроени предупреждения, които да ви предупреждават в случай на високи стойности.

Освен това, би била полезна и функция показване на графиките на еволюцията във времето на измерваните параметри, в зависимост от дните, седмиците, месеците във всяка желана комбинация.

Някои метеорологични станции дори позволяват свързване към компютър, където можете да използвате добре замислена софтуерна програма, която да анализира и по-подробно събраните данни.

Всички тези функции ги има днес под различни форми и модели метеорологични станции за дома с различни ценови етикети. Както във всяка област е валидно правилото, че получавате това, което плащате.

Така че, ако искате да ползвате най-добрата метеорологична станция, не купувайте най-евтините модели, защото може да не са много прецизни в измерванията и често да се развалят.

Най-добрата метеорологична станция: препоръки

Като се има предвид по-горните критерии и мненията на купувачите, потърсихме сред многото налични модели най-добрите метеорологични станции, които предлагат по-добро съотношение качество/цена и ви ги представяме по-долу.

1. Метеостанция Sencor SWS 290

Метеостанция Sencor SWS 290Цветен LED дисплей – Часовник и календар
Измерва температура и влажност навън и вътре
Точност: +/- 10% – Безжичен сензор 433 Mhz
Измерва температурата в Целзий и Фаренхайт.
Използване на макс 3 сензора.
Захранване на главния уред: 2 х 1.5 V батерии, сензор – 1,5 V AA батерия.

Виж детайли и цена

2. Метеорологична станция KONIG, Безжична, Външен датчик

Метеорологична станция KONIG, Безжична, Външен датчикМетеорологични информации:
Вътрешен/Външен температура и влажност
Вътрешен/Външен прогнозен температурен индикатор
Измерване на барометричното налягане
Прогноза за времето – Фази на луната;
Диапазон на измерване на вътрешната температура: 0°C до +50°C
Диапазон на измерване на външната температура: -20°C до +60°C

Виж детайли и цена

3. Електронна метеостанция HAMA EWS-380

Електронна метеостанция HAMA EWS-380Комплект от две части, състоящ се от една базова станция и безжичен външен сензор (433 MHz), за цифрови метеорологични наблюдения и да показва времето, ден от седмицата и дата.
До три безжични външни датчика могат да бъдат свързани.
С възможност за монтиране на стена или свободно стоящ.
Прогноза за времето (слънчево, леко облачно, облачно, дъждовно, буря).
Термометър, Барометър, Хигрометър.

Виж детайли и цена

4. Метеорологична станция Diva WS-02w

Метеорологична станция Diva WS-02wМетеорологични информации: Температура.
Афиширане на температура: Вътрешна, Външна.
Прогноза за област: Локална – Радиочасовник – Часовник
Работна температура: от -50 до +70 ºC.
Монтиране на стена: Да
Захранване на главното устройство: AAA Батерии

Виж детайли и цена

5. Цифров термометър/хигрометър HAMA TH-100

Цифров термометър/хигрометър HAMA TH-100Термометър: обхват – 50C – + 70C
Хигрометър: показва влажност: 20% – 99%
Барометър: Прогноза за времето (слънчево, лека облачност, облачно, дъждовно)
Часовник/календар: часовник (12/24 формата), дата, ден от седмицата, аларма
Екстри: Изобразяване на лунни фази
Функции: Аларма, Часовник, Календар

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo