Как да изберем най-добрите соларни лампи

Как до изберете най-добрата соларна лампа за двора и градината ви? Какви функции и характеристики трябва да има една качествена соларна лампа? Прочетете нашето ръководство, за да можете да избирате информирани.

Защо да си купите соларна лампа?

Как да изберем най-добрите соларни лампиСоларните лампи доставят светлина и придават красота на дома ви без да са нужни неестетични и скъпи ел. кабели. Можете да използвате соларните лампи за осветяване на алеите, открояването на по-специален елемент от декора в градината или за външно осветление на терасата през дългите летни вечери.

Соларните лампи се използват и за тераси, басейни, групи растения, статуи, фонтани и други зони от нощен интерес. Нещо повече, соларните лампи предлагат сигурност, помагайки при осветяването на чувствителните зони около къщата ви, като по този начин обезкуражават натрапниците.

Най-добрите соларни лампи: какво да търсите

Типът соларни лампи, които ви трябват, се различават в зависимост от предназначенията им. Соларните лампи за осветяване на алеите се откриват както като самостоятелни лампи, така и като редици от светлини, които могат да се монтират на външна стена или под стряхата на къщата.

Нещо повече, соларните лампи са идеални за външите пространства, тъй като не се нуждаят от ел. кабели, които могат да станат проблемни в лошо време. Ако искате светлина за осветяване най-вече с цел обезопасяване на периметъра, ще са ви необходими соларни лампи с голям обхват на действие на светлината, докато лампите подходящи за осветяване на алеите и терасите предлагат по-малък лъч, за да осветяват само съответната зона.

Интензитет на светлината

Интензитетът на светлината, предалагана от една соларна лампа, се измерва в лумени и може да варира значително от модел на модел соларна лампа. Когато си купувате соларна лампа, внимавайте с броя лумени и избирайте според предназначението на употребата.

Лампите използвани за осветяване на алеите е добре да имат по-нисък интензитет на светлината, за да се избегне блестенето, докато лампите за по-широките зони, като басейни, трябва да доставят възможно най-висок интензитет на светлината, за да могат да покрият възможно най-голяма зона.

Брой лампи

Някои соларни лампи се продават индивидуално, за да бъдат разположени в определени райони. Други модели могат да се свържат помежду си в редици, за да осветяват по-дълги райони, като градината, терасата, алеите или паркингите, и за да предоставят по-мека светлина.

Видът лампи трябва да се избере в зависимост от мястото и от размера на зоната, която искате да осветявате.

Батерия

градинска слънчева осветителна лампаНякои соларни лампи предлагат възможност за смяна на батериите при необходимост, което увеличава продължителността на живот на лампата за неопределен срок. За други видове лами е нужно да купувате друга, когато батерията се изтощи.

Предимството на соларните лампи без сменяеми батерии е, че те предлагат много по-нисък разход отколкото другите видове.

Промяна на настройките

Повечето соларни лампи предлагат само един вариант на работа. Някои солари лампи  предлагат промяна на възможностите, така че могат да работят и през деня.

Тази функция е полезна когато използвате соларните лампи за допълнителна светлина или за улавяне на движението в зони, като гаража или работилницата. Все пак, имайте предвид, че използването на соларната лампа и през деня ще доведе до намаляване на продължителност на живот на батерията.

Обхват на действие

Соларните лампи могат да имат обхват на действие (осветяване) от няколко сантиметра до 10-15 метра. Избраният вид лампа зависи от целта на употреба. Някои хора предпочитат светлините по алеите и в градината да бъдат по-слаби, за дифузно и приятно осветяване.

От друга страна, соларните лампи използвани за двора и за сигурност се нуждаят от по-силна светлина, за да покрият по-голяма зона.

Соларните лампи са различни видове и с различни размери и могат да се използват както за осветяване на градини, работилници, алеи или дворове, така и като светлина за външните зони или като охранителни светлини през нощта. Лесното монтиране, подвижността, както и разнообразието предлагано на пазара препоръчват соларните лампи като практическа алтернатива на традиционното осветление.

Най-добрите соларни лампи: препоръки

Избрахме за вас няколко модела соларни лампи, предназначени за различни употреби, които се надяваме, че предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Соларна преносима лампа LED Philips, 1×0.8W

Соларна преносима лампа LED Philips, 1x0.8WТип монтиране: Почва – Стил: Модерен
Форма: Кръгла – Материал: Пластмаса
Захранващо напрежение: 3.7 V
Мощност: 0.8 W
Светлинен поток: 80 lm
Защитен клас: IP44

Виж детайли и цена

2. Соларна лампа Flink, Сензор за движение

 Соларна лампа Flink, Сензор за движение Тип монтиране: Окачване – Почва
Стил: Модерен
Форма: Колона
Материал: Инокс
Цвят: Сребрист
Вид крушка: LED
Брой източници на осветление: 3

Виж детайли и цена

3. Соларни лампи 10 бр Home Décor, Крушки, Инокс и Пластмаса

 Соларни лампи 10 бр Home Décor, Крушки, Инокс и Пластмаса Комплект от соларни лампи-10бр. Тип висящи топки.
Размер: диаметър-5см, дължина-8 см.
Цвят: бяло и инокс.
Захранвани от аморфен соларен панел. 1бр бяла LED .
Материал инокс и пластмаса. ON/OFF превключвател.
1 бр от АА 1,2V 300mAh Ni-MH презареждаща се батерия.

Виж детайли и цена

4. Комплект 10бр Иноксови RGB Соларни Лампи

 Комплект 10бр Иноксови RGB Соларни Лампи Мощност – 1W
Диод – 1 LED
Цвят- RGB
Акумулаторна Батерия – ААА 600mAh
Ефективен живот минимум – 20 000ч
Гаранция – 3 години

Виж детайли и цена

5. Соларна лампа Progarden, Стъкло, Преносима, LED

Соларна лампа Progarden, Стъкло, Преносима, LEDТип продукт: Соларна лампа
Тип монтиране: Окачване, Почва
Стил: Класически
Форма: Кръгла
Материал: Стъкло
Цвят: Зелен

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo