Как да изберем най-добрият охладител за лаптоп

Как да изберете най-добрия охладител / поставка за лаптоп? Какви характеристики и функции трябва да има идеаленият продукт? Прочетете статията ни за да разберете.

Защо да купите охладител за лаптоп?

най-добрият охладител за лаптопПовечето лаптопи се използват в продължение на часове за игри, работа, домашни или социални мрежи. Всички ние имаме дълги периоди от време, които не признаваме, че прекарваме във Facebook или Twitter. По този начин нашите лаптопи са необходими всеки ден и е трудно да не прегреят.

Обикновено, вътрешните охладителни системи се справят трудно, като доказателство за това е горещата страна на дъното на преносимия компютър. Проблемът с прегряването е, че може да произвежда средно и дългосрочно непоправими щети на вашия лаптоп.

За щастие, има един прост и лесен начин да се предотврати прегряването на любимия лаптоп: охладител за лаптоп, специална приставка оборудвана с допълнителна охлаждаща система, която ще ви поддържа студен любимия предмет.

Охладителите за лаптоп са подобни на мобилна маса, но са по-малки, по-леки и по-преносим. Повечето от тях имат дебелина до 5 см и лек наклон, който да осигури комфорт при употреба. Те могат да се използват лесно директно в скута ви или на масата, или бюрото.

Най-добрите охладители за лаптоп използват един или два вентилатора за ускоряване циркулацията на топлия въздух и да запазят вашия лаптоп студен и функционален.

Най-добрият охладител за лаптоп: какво да търсите

Основната цел на охладителя за лаптоп е да пази от нагряване вашия лаптоп, който да работи при оптимални условия. Охладителят за лаптоп има няколко важни аспекта, които трябва да бъдат взети предвид когато търсите най-добрия за вас.

Производителност

Лаптоп охладител големи феновеОхладителите с два вентилатора са по-ефективни от тези, с един вентилатор. Два вентилатора създават по-добра циркулация на въздуха и поддържат въздуха и топлината в непрекъснато движение. Някои стойки за лаптоп имат регулируеми скорости на вентилаторите, но тази функция е по-скоро бонус, отколкото необходимост.

Уверете се, че вентилаторът не е шумен, за да не ви разсейват. Един добър охладител за лаптоп не трябва да издава шум, но ако все е налице, трябва да бъде много нисък, не повече от 25 децибела.

Охладителите за лаптоп се захранват чрез USB порт и трябва да са съвместими с всеки преносим компютър, независимо дали е PC или Mac. Стойката за лаптоп трябва да има USB кабел, а най-добрите ще имат и място за съхранение на кабела пространство и допълнителни USB портове.

Ще трябва да изберете съзнателно размера на охладителя в зависимост от размера на лаптопа. Повечето модели твърдят, че са подходящи за 17-инчов лаптоп, но като цяло по-малките, 12-15- инчови, пасват най-добре.

Регулируемата височина е полезна функция, която допринася за удобството при употреба, но не е необходима за перфектния охладител. След като е поставен върху охладителя, вашият лаптоп трябва да бъде в безопасност, така методът за скачване е от съществено значение, независимо дали това е гумено покритие, заключваща система или специален материал.

Дизайн

Най-добрият дизайн е този, който отговаря на вашите лични нужди. Ако сте от типа хора, които използват преносимия компютър в скута си, имате нужда от твърд охладител, който все пак осигурява високо ниво на комфорт. Това не трябва да бъде толкова важно, ако ще използвате охладителя върху масата или бюрото.

Няколко вентилатора лаптоп охлаждане тампонНай-добрите охладители за лаптоп са леки, но здрави, за да бъдат лесни за пренасяне и да функционират правилно. Въпреки, че висококачествените пластмаси могат да заменят един добър охладител, най-устойчивите и надеждни устройства са изработени от стомана или алуминий.

Добрият дизайн осигурява ефективно циркулиране на въздуха. Наклоненият охладител или охладителят с регулируема височина позволява горещият въздух да се изхвърля по-добре, възможно най-надалеч от лаптопа.

Допълнителното пространство и дишащите материали като неопрена или повърхност от мрежа или решетка ще допринесат за създаването на добър въздушен поток, който да охлади правилно вашия лаптоп.

Сервиз и гаранция

Охладителите за лаптоп не изискват напредничави познания за работа. Поставете щепсела в USB муфата и той трябва да тръгне. Ако все пак се нуждаете от помощ, повечето модели се предлагат с гаранция минимум една година. Както винаги, когато правите покупка, уверете се, че производителят или дистрибуторът предоставя мрежови услуги, които обслужват района, където живеете.

Ако имате намерение да използвате вашия лаптоп за много часове всеки ден, подходящият охладител ще го държи охладен и функционален за дълго време отсега нататък. Силната топлина може перманентно да увреди характеристиките на любимия ви лаптоп.

Най-добрият охладител за лаптоп няма да му позволи да загрява извън мярка и ще ви осигури спокойствие, необходимо за работа или да играете без да се притеснявате.

Най-добрият охладител за лаптоп: препоръки

Имайки предвид гореизложените препоръки и мненията на купувачите, ви препоръчваме няколко охладителя за лаптоп, които предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Охладител за лаптоп DeepCool N9, 17″

Охладител за лаптоп DeepCool N9, 17"Макс. съвместимост (инча): 17
Интерфейс: USB – Материал: Алуминий
Ниво на шум (dB): 16 – 20
Скорост на въртене (об/мин): 600 – 1000
Портове: 3 х USB 2.0
Размери вентилатор: 180 x 15 мм
Поток на въздух (CFM): 81.56 – Тегло: 1.7 kg

Виж детайли и цена

2. Алуминиева сгъваема маса Rosen i Svetlio T9 за лаптоп с голям охладител

Алуминиева сгъваема маса Rosen i Svetlio T9 за лаптоп с голям охладителГоляма алуминиева сгъваема масичка за лаптоп , която има вграден един голям вентилатор (18см), за да поддържа комфорта на преносимия Ви компютър.
За Ваше собствено удобство моделът разполага със сгъваеми крака, които могат да се въртят на 360 градуса.
Когато сгънете краката до край , тя се превръща в удобна подложка и охладител за лаптопа Ви.

Виж детайли и цена

3. Охладител за лаптоп THERMALTAKE Massive23 GT CLN0019

Охладител за лаптоп THERMALTAKE Massive23 GT CLN0019За лаптоп с размери от 10 „~ 17“.
Един Mini-USB и 2 x USB портa.
Вентилатор 200 мм с червени светодиоди.
Копче за контрол скоростта на вентилатора (500 ~ 800 RPM).
Наклон с 5 различни ъгъла.
Крачета против плъзгане.
Ергономичен дизайн с черна метална мрежа.

Виж детайли и цена

4. Охладител за лаптоп A+ CIC62B, 15.6″

Охладител за лаптоп A+ CIC62B, 15.6"Макс. съвместимост (инча): 15.6
Интерфейс: USB
Материал: Пластмаса, Метал
Скорост на въртене (об/мин): 2500
Портове: 2 х USB 2.0
Цвят: Черен
Напрежение (V): 5
6 вентилтора – Размери вентилатор: 60 x 60 x 15 mm

Виж детайли и цена

5. Охладител за лаптоп Trust GXT 277, 17.3″

Охладител за лаптоп Trust GXT 277, 17.3"Макс. съвместимост (инча): 17.3
Интерфейс: USB – Портове: USB 2.0
Материал: Метал – Цвят: Черен
Контрол на скоростта на вентилатора
Червени LED светлини
Напрежение (V): 5
Размери вентилатор: 200 мм

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo