Как да изберем най-добрия субуфер за кола

Кой е най-добрият субуфер за кола? Какво трябва да знаете преди да закупите най-успешния продукт? Прочетете статията, за да научите.

Защо да купите субуфер за кола?

най-добрия субуфер за колаВсеки автомобил има различна акустика. Постигането на професионално ауди преживяване е доста сериозно предизвикателство. Ако искате да постигнете най-добрия автомобилен звук се нуждаете от субуфер за кола.

Ниските вълни са от най-трудно възпроизводими за дифузера поради количеството въздух, което трябва да се движи от субуфера. Например, честота от 20Hz е с дължина на вълната 17 м.

Обикновените дифузери за кола, поради малките размери, не могат да възпроизведат подобни дължини на вълната. Няма значение какъв тип кола карате, закупуването на субуфер за кола е най-лесният начин да подобрите чувстително аудио преживяването.

Използвайки най-добрите субуфери за кола ще усетите музиката както я и чувате. Благодарение на субуфера, дифузерите на колата могат да се концентрират върху възпроизвеждането на средни и високи вълни.

Ще се чувствате като на концерт дори и да сте на магистралата. Качественият субуфер за кола ще комбинира винаги добрия звук с ефективната мощност.

Най-добрият субуфер за кола: какво да търсите

Субуферите за кола са действително много големи дифузери с диаметри, които могат да стигнат е до 400 мм. Колкото субуфера е по-голям, толкова честотата ще бъде по-ниска. Все пак, не винаги размерът определя правилното възпроизвеждане на звука.

Субуферите от 200 и 300 мм са най-известният избор на притежателите на коли тъй като те лесно достигат честота 20 Hz и не изискват толкова много енергия като субуферите за кола от 400 мм.

Добавянето на субуфер към аудио системата на колата ви означава, че ще трябва да внимавате с негото потребление на енергия. Субуферите се нуждаят от много повече ел. ток, за да функционират като повече от нормални дифузери за кола.

В допълнение, ще трябда са помислите как и къде ще го монтирате понеже повечето коли нямат свободно място за монтирането на субуфер. По-нататък ще ви представим основните критерии, по които да се ориентирате, за да си изберете най-добрия субуфер за кола.

Качество на звука

Качество на звука субуфер за колаНай-добрите субуфери за кола не само доставят по-силен бас, а подобряват и аудио качеството на звуковата система. Всяка мелодия, която имате в playlist-а трябва да звучи меко и ясно, без басът да покрива частично или изцяло другите звукови честоти – напразно ще имате успешна звукова система, ако басът покрива гласа.

От  момента, в който субуферът е специално изработен за честотите на баса – ударите на барбаните, гърмежите на бас китарите и пълнотата на звука на мелодията – честотата трябва да бъде възможно най-ниска.

Най-добрите субуфери доставят честота 20 Hz, която  представлява ниския праг на pragul inferior al perceptiei urechii umane. Raspunsul in frecvente mai inalte nu este important deoarece boxele masinii furnizeaza mult mai bine sunetul pentru acestea.

Ефективност и сила

Най-важната характеристика, когато стане на въпрос за сила и ефективност, е чувстителността на дифузера, който посочва неговата ефективност. Тя показва броя децибели, произведени на един метър от дифузера, използвайки 1 ват мощност.

Количеството необходима мощност, за да се произведе същия обем, намалява на половина с всяко увеличаване с 3 децибела при чувствителността. Например, субуфер с чувствителност  90dB има нужда от 100 вата, за да произведе същия обем на субувер с 96dB, който използва само 25 вата.

Друга важна спецификация е номиналната мощност (RMS) на дифузера. Тя посочва максималното ниво на сила, което може да понесе при постоянен ритъм на функциониране, без да се наруши или повреди.

Индикаторът за максимална сила посочва количеството сила, което дифузерът може да понесе за кратки периоди – обикновено за кресчендо-то на дадена мелодия. Най-добрите субуфери за кола понасят много ефективно големи количества сила, които се преобразуват в силен и качествен звук.

Спецификации на мястото

За разлика от обикновените дифузери за кола, които можете да монтирате в специалните места на автомобила, субуферът за кола изисква подобаващо аудио пространство.

Голям звук за аудио колатаМожете да си изградите сами мястото му, като го адаптирате според наличното място в багажника или можете да закупите субуфер със собствено място. Видът на избраното място определя типа бас, който ще чувате.

Херметически затвореното пространство е идеално за ясен и точен бас, без изкривяване – най-добрият тип пространство, ако искате да чувате добре дефиниран бас и пълни ниски звуци.

Херметически затвореното пространство предлага най-добрия звук тъй като вътрешното налягане на въздуха във връзка с атмосферното налягане стабилизира дифузера на субуфера докато той избутва въздуха.

Това стабилизиране посочва, че дифузерът ще семърда възможно най-малко, за да създаде звуковите вълни, в резултат на което се получава намалено изкривяване. Херметически затворените помещения изискват по-малко простарнство, но и повече номинална мощност .

Отворените помещения са идеални за силен и отчетлив звук. Ако искате слушаната музика да звучи дълбоко и със сила, тогава отвореното помещение е подходящият избор. Отворът, или отварянето на помещението позволява на субуфера да се движи свободно. Той буквално ще разбие въздуха. Въпреки че този тип помещение  изисква по-малка номинална мощност отколкото херметически затвореното помещение, много ниските звуци ще бъдат изкривени доста силно.

Обслужване и гаранция

Стандартната гаранция за един субуфер за кола е 24 месеца от датата на закупуване. Все пак, някои по-скъпи модели предлагат и до 5 години гаранция.

Тъй като монтирането на субуфера за кола не е съвсем лесно, е добре производителят да ви предостави възможно най-подробна информация, свързана с това или евентуално оторизиран сервиз, който може да монтира продукта.

Ако искате да подобрите значително качеството на аудио системата на личния автомобил, с добавянето на субуфер ще усетите разликата. Без да използвате най-добрия субуфер за кола няма да можете да преживеете всичко, което може да ви предложи любимата музика.

Най-добрият субуфер за кола: препоръки

Имайки предвид критериите по-горе, но и мненията на купувачите, избрахме за вас няколко субуфера за кола, предлагащи отлично качество качество/цена.

1. Субуфер Alpine SWD-355

Субуфер Alpine SWD-35512″ (30 см) активен субуфер 12″ (30cm) SWE-1244E субуфер, комбиниран с дигитален усилвател MRV-M250.
Тип субуфер: Активен, бас-кутия
Обща звукова мощност (W): 650
Мощност RMS (W): 150|
Честотен спектър: 30Hz – 200Hz
Съпротивление (ома): 4
Размери (W x H x D мм): 450 x 392 x 315 / 422

Виж детайли и цена

2. Активен субуфер Focal Bomba BP20

Активен субуфер Focal Bomba BP20Диаметър високоговорители (мм): 200
Обща звукова мощност (W): 300
Мощност RMS (W): 150
Резонансна честота: 20 Hz – 125 Hz
Клас: D
Bass-boost (db/Hz): 0 – 12 dB
Регулируем филтър lowpass (Hz): 45 – 120 Hz

Виж детайли и цена

3. Субуфер за кола Kenwood KSC-SW11

Субуфер за кола Kenwood KSC-SW11Тип субуфер: Малък активен субуфер
Обща звукова мощност (W): 150
Диаметър високоговорител субуфер (мм): 190 х 70 х 280
Честотен спектър: 35 Hz – 150 Hz
Размери (W x H x D мм): 180 х 70 х 280
Тегло (кг): 2.8

Виж детайли и цена

4. Субуфер Alpine SWE-815

 Субуфер Alpine SWE-815Честотен спектър: 34Hz – 1,5kHz
Чувствителност (dB): 91dB
Съпротивление (ома): 2 х 2 ома
Обща звукова мощност (W): 300W – Мощност RMS (W): 100W
Специални характеристики:
Вграден усилвател 150W, Жично дистанционно управление за ниво, фаза, ниски честоти, Здрава решетка

Виж детайли и цена

5. Субуфер за кола Kenwood KSC-W1200B

Субуфер за кола Kenwood KSC W1200BТип субуфер: Бас кутия
Обща звукова мощност (W): 1200W
Честотен спектър: 38 Hz – 300 Hz
Чувствителност (dB): 84 dB/W/m
Съпротивление (ома): 4 ома
Размери (W x H x D мм): 486 х 342 х 272
Тегло (кг): 7.8

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo