Как да изберете най-добрия уред за вакуумиране на храна? Какви функции и характеристики трябва да има уредът за вакуумиране според нуждите ви? Прочетете ръководството ни и избирайте информирани.
Уредът за вакуумиране на храна изважда въздуха от пакета с продукти, за да ви помогне да съхраните свежестта им. Един такъв уред ви позволява купуването на храни в големи количества, които можете да запечатате и замразите, за да избегнете изхвърлянето.
Запечатването с вакуум на храните намалява количеството кислород в пакета, по този начин се предотвратява развитието на бактерии, които причиняват развалянето на продукти, като месо, зеленчуци или течности.
Нещо повече, вакуумирането на храните ги пази от дехидратиране и от изгаряния чрез замразяване, и спестява място за съхранение, тъй като вакуумираните пакети заемат по-малко място във фризера или в хладилника.
Можете да използвате уреда за вакуумиране на храни и за запечатване на месо, което ще мариновате или за комбиниране на продукти за бързи ястия.
съдържание
Най-добрият уред за вакуумиране на храна: какво да търсите
Уредите за вакуумиране на храна използват клапан, за да вакуумират храните в специални касероли или използват традиционния метод на вакуумиране в пластмасова торбичка, за запазване свежестта на храните.
Няколко критерии, които трябва да имате предвид когато търсите най-добрия уред за вакуумиране на храна са неговия вид, наличните аксесоари, както и начина на почистване и обгрижване.
Видове уреди за вакуумиране на храна
Уредите за вакуумиране на храна за дома са няколко вида. Повечето модели се използват върху кухнунския плот без да са необходими специални повърхности.
Уредите за вакуумиране на храна могат да се захранват от ел. мрежата или могат да работят на батерии или с акумулатори. Някои модели могат да бъдат портативни и лесни за пренасяне за удобството на потребителя.
Някои уреди за вакуумиране на храна позволяват и вакуумирането на някои специални съдове (касероли, гарафи, кани) за съхранение на хранителни продукти. По-обикновените модели позволяват вакуумиране на храни само в найлонови торбички.
Аксесоари
За повечето модели уреди за вакуумиране на храна ще трябва да купувате консумативи и аксесоари. Ще имате нужда на първо място от торбички за вакуум, а те трябва да са съвместими с модела на вашия уред.
Някои модели използват топлина, за да запечатат торбичките и ще трябва да си купите специални торбички, издръжливи на топлина. Други аксесоари са допълнителните контейнери, както и маркучите, използвани при вакуумирането им.
Поддръжка и почистване
Уредите за вакуумиране на храна трябва да се почистват пеиодично, обикновено с топла вода и антибактериален сапун. Препоръчително е да почиствате уреда за вакуумиране след всяка употреба, за да избегнете натрупването на бактерии във времето. Можете да разберете всички всички почистващи процедури, подходящи за вашия уред от неговото ръководство за употреба.
Ако избраният уред за вакуумиране на храна използва гарнитури, които трябва да се сменят, ще трябва да ги почиствате на три месеца и да ги сменяте всяка година. За уреди, които използват батерии или акумулатор ще трябва да проверявате периодично нивото им и да ги зареждате или сменяте.
Най-добрият уред за вакуумиране на храна ви предлага нежен начин за съхранение на пресни плодове, зеленчуци и меса за дълги периоди от време.
Независимо дали съхранявате вакуумираните продукти в специален съд или в торбички, и двата вида ще запазят храната ви прясна за по-дълги периоди от време. Това ви позволява да спестявате пари в дългосрочен план и да избягвате изхвърлянето на храна.
Най-добрите уреди за вакуумиране на храна: препоръки
Използвайки критериите по-горе, анализирайки офертата на пазара и имайки предвид мненията на купувачите, можем да ви представим по-нататък няколко модела на уреди за вакуумиране на храна с отлично съотношение качество/цена.
1. Уред за вакуумиране на храна FoodSaver FFS004X-01 Compact
Системе за вакуумиране FoodSaver е модерно и практично решение за кухнята, което ви пести време и пари.
FoodSaver предлага да запазите храната си винаги винаги вкусна и свежа, в удобни за вас разфасовки.
FoodSaver система за вакуумно съхранение може да се използва за съхранение на продукти в хладилник, фризер или кухненски шкаф.
Функции: Запечатване, Сухо вакуумиране, Мокро вакуумиране
2. Машина за вакуумиране STEBA VK5
Машина за вакуумиране, напълно автоматична.
Материал на корпуса- висококачествена олекотена пластмасова конструкция.
Стоп бутон за регулиране степентта на вакуумиране
Шлаух за свързване към уреди, създаващи по-голям вакуум
Интегриран нож за фолио
Бутон-включване и изключване
3. Уред за вакуумиране на храна FAGOR MV-280
Запазете храната до 5 пъти по-свежа и вкусна с уред за вакуумиране FAGOR MV-280.
Лесен за използване с автоматична функция за изключване.
Съвместим с всеки вид вакуумни торби – Ширина до 28 см.
Светлинни индикатори за етапите на работа – запечатване и засмукване.
Бутон Start-Stop – 10 торбички в комплекта.
4. Уред за вакуумиране Gorenje VS120W
Запечатване – Вакуумиране
Електронен контрол на вакуумирането
Бял индикатор за работа
Брой торбички в окомплектовката: 10
Ширина на запечатване: 300 mm
Net Weight: 1.4 kg
5. Ръчен уред за вакуумиране Caso MyVac 20
С ръчния уред за вакумиране на Caso, можете с лекота да осигурите свежестта на храната, която вакуумирате.
Просто поставете устройството върху специалния вентил на пликовете за вакуумиране и натиснете бутона на уреда.
Устройството се презарежда.
Изпомпва 9 л въздух на минута.
Максимално налягане: 0.75 бара.
Устройството е лесно за употреба.