Как да изберем най-добрия хладилник с фризер

Как да изберете най-добрия хладилник с фризер? Какви функции и удобства трябва да притежава подходящият за Вас хладилник с фризер? Прочетете нашето ръководство, за да направите информиран избор.

Как да изберете най-добрия хладилник с фризер

Измерете необходимото пространство

най-добрият хладилник с фризер за домаИзмерете внимателно пространството, където ще инсталирате хладилника с фризер. Проверете височината, ширината и дълбочината на пространството, както и мястото за отваряне на вратата.

Проверете и посоката на отваряне на вратите и се уверете, че избраният продукт е с необходимото отваряне или че предлага възможност за промяна на посоката на отваряне на вратата.

Не забравяйте да измерите и пространството до кухнята, за да сте сигурни, че можете да вкарате през вратите избрания хладилник.

Не винаги по-големият е по-добър

Въпреки че по-големите хладилници с фризери предлагат повече място за продукти, те струват повече и консумират повече енергия.

Хладилник с фризер с общ капацитет до 350 литра трябва да е повече от достатъчен за нормално семейство.

Изберете най-удобната конфигурация

Фризерната част на класическия хладилник се намира в долната част, като по този начин зоната на хладилника е по-лесна за използване, тъй като не трябва да се навеждате за продуктите.

Предполага се, че използвате фризера по-рядко и затова са конфигурирани така. Все пак, ако искате да стигнете по-лесно до фризера или ако в семейството си имате много деца, можете да изберете хладилник с фризер тип side-by-side, където отделенията на фризера и хладилника са разположени странично и достъпът е лесен, независимо от възрастта и височината.

Бъдете внимателни към нивото на шума

Модерен кухненски хладилникЕдно от най-често срещаните оплаквания, свързани с хладилниците с фризер, е свързано с тяхното ниво на шума. Ако вашата кухня се намира близо до спалнята ви или ако сте чувствителни, когато става въпрос за шум, тогава изборът на възможно най-тих хладилник с фризер трябва да бъде приоритет за вас.

От друга страна, ако искате да си купите хладилник с фризер, който да бъде използван в гаража или друго помещение към къщата, нивото на шума не е толкова важно.

Внимателно преценете допълнителните функции

Диспенсер за студена вода и/или лед, монтиран на вратата, е една от най-търсените характеристики от клиентите, но те могат да се повредят и може да се наложат по-чести ремонти, отколкото при един нормален хладилник.

Освен това, диспенсерите увеличават потреблението на енергия и заемат доста голямо пространство отвътре на вратата.

Най-добрият хладилник с фризер: какво да търсите

Гъвкава конфигурация

Качественият хладилник с фризер трябва да ви предложи способността да съхранявате високи или обемисти съдове и не трябва да разполага с труднодостъпни места или недостъпни за зрението.

Добре обмислени допълнителни функции

Допълнителните характеристики, които най-много се оценяват в хладилника с фризер, са диспенсерите за вода и лед, регулируемите рафтове и специалните чекмеджета за зеленчуци, които осигуряват контрол на влажността.

Добре осветена вътрешност

Повечето от наличните на пазара модели хладилници с фризер предлагат единична светлина в хладилното отделение. Някои по-модерни модели предлагат допълнително осветление във фризера или вътре в специалните отделения.

Точен контрол на температурата

Голяма фризерно отделениеКачественият хладилник с фризер ще има система за възможно най-равномерно разпределение на студения въздух в хладилното отделение. По-евтините модели не предлагат това удобство, а само охлаждат силно задната стена на хладилника и по този начин един пълен хладилник няма да бъде равномерно охлаждан.

Здрава конструкция

Вратите на избрания хладилник с фризер трябва да бъдат балансирани и да се усещат здрави. Пазете се от уреди, чиито рафтове и вътрешни отделения са нестабилни и с лошо качество.

Висока енергийна ефективност

Благодарение на последните стандарти за енергопотребление, хладилниците с фризер от последно поколение предлагат висока производителност при много по-ниска консумация на енергия. Внимателно проверете етикета на продукта и помислете за хладилници с фризер, които предлагат енергиен клас A + или по-добър.

Контролен панел

Контролният панел на избрания хладилник с фризер трябва да бъде позициониран на място, където е леснодостъпен (в предната част, а не на задната стена, където може да се наложи да преместите продукти, за да стигнете до него) и да бъде лесен и интуитивен за използване.

Лесни за почистване повърхности

В сравнение с тези с металните решетки, рафтовете от обезопасено стъкло изолират евентуалното изтичане на продукти и течности, предотвратяват образуването на петна и се почистват много по-лесно.

Новите външни повърхности „с перли“ предлагат изгледа на неръждаемата стомана, но без да са толкова уязвими на надраскване и следи от мазнини.

Стилен дизайн

Отделение за хладилни въздушни потоциМодерните хладилници с фризери предлагат разнообразие от цветове от класическо бяло до перлено. Когато имате избор, т.нар. първокласни цветове могат да добавят няколко стотин леи към цената на уреда, въпреки че не предлагат допълнителна функционалност.

Разход за живот на хладилника с фризер

Цената за използване за живота на най-добрия хладилник с фризер се състои от покупната цена и цената на електроенергията, консумирана през годините.

За да сравните енергийните разходи на различните модели, не обръщайте внимание само на енергийния клас. Проверете върху енергийния етикет за действителното потребление на уреда, изразено в kWh/година. Енергийният клас не винаги показва действителното потребление.

Обемният хладилник с фризер от клас А +++ може да консумира повече енергия, отколкото малък модел с по-нисък енергиен клас. Чрез точно изчисляване на потреблението в kWh/година можете да изчислите точно разходите на избрания хладилник с фризер.

Най-добрият хладилник с фризер: препоръки

Като се вземат предвид критериите, описани в тази статия, по-долу представяме някои модели хладилници с фризери, които привлякоха вниманието ни. Офертата е изключително разнообразна и можете да се изберете от препоръчаните онлайн магазини модела според вашите нужди и лични предпочитания.

1. Хладилник с фризер Hotpoint XH9 T2Z COJZH

Хладилник с фризер Hotpoint XH9 T2Z COJZHОтваряне на вратата: Реверсивни врати.
Охлаждаща система No Frost: Хладилник, Фризер.
Енергиен клас: Клас A++.
Ниво на шум: 38 dB.
Нетен обем: 369 l.
Специални отделения: Отделение за зеленчуци & плодове.
Включени аксесоари: Поставка за бутилки, Поставка за яйца.

Виж детайли и цена

2. Хладилник с фризер Samsung RB30J3100SA/EF

Хладилник с фризер Samsung RB30J3100SA/EFПо-добра организация. Повече място за съхранение.
Рановмерното разпределяне на въздуха по всички рафтове, охлажда продуктите в хладилника по еднакъв начин, независимо дали се намират в средата или в края на рафта.
Компресорът Digital Inverter автоматично регулира скоростта в отговор на нуждата за охлаждане на всяко едно от 7-те нива.
Място за големи обекти – Фризер с пълно отваряне.

Виж детайли и цена

3. Хладилник с фризер Beko DBK 386 WDR+

Хладилник с фризер Beko DBK 386 WDR+Active Fresh “BlueLight” – Така, плодовете и зеленчуците ще останат по-свежи и по-пресни по-дълго време.
Вградения на вратата дисплей разполага с множество функционалниости: Записване и възпроизвеждане на гласови съобщения, Таймер (аларма) и часовник.
Дозатор за вода – това е едно специално устройство за охлаждане и дозиране на водата.

Виж детайли и цена

4. Хладилник с фризер Indesit CAA 55

Хладилник с фризер Indesit CAA 55 Системата Static Automatic Control поддържа храната свежа.
Сензори, разположени във вътрешността на хладилника, позволяват поддържането на подходяща температура и намаляват образуването на лед по вътрешните стени.
Енергиен клас: Клас A+
Ниво на шум: 44 dB
Нетен обем: 234 l – Общ брутен обем: 260 l

Виж детайли и цена

5. Хладилник с фризер Arctic AK54305+

Хладилник с фризер Arctic AK54305+Позволяват ефективното използване на пространството в хладилника, в зависимост от вашите нужди.
Рафтовете могат да бъдат разположени на различни нива, според размера и броя на съдовете за съхранение.
Енергиен клас  A+ – Икономисва електроенергия до 24% в сравнение с уредите от клас A.
Fast Freeze Zone – SAFETY GLASS – GARDEN FRESH.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo