Как да изберем най-доброто детско столче за кола

Как да изберете най-доброто столче за кола? Какви характеристики трябва да притежава идеалното детско столче за кола? Прочетете по-нататък, за да разберете.

Защо за закупите детско столче за кола?

най-доброто детско столче за колаОсвен безопасността и комфорта на детето си, новият Кодекс за движение по пътищата разширява задължението за превозване на бебета и деца в специални столове.

Цитирам: децата високи до 135 см могат да бъдат превозвани в превозни средства, които имат системи за безопасност за водача и пътниците, само ако те са фиксирани / захванати с устройство за обезопасяване на деца“.

Съгласно новите правила на Кодекса за движение по пътищата е задължително системата за обезопасяване да бъде одобрена и подходяща за физическите характеристики на децата.

Тези устройства могат да се монтират на задните седалки на автомобила, както и на предната пътническа седалка. Въпреки това, монтаж на предната седалка е позволен само, ако инструкциите на устройството за захващане позволяват това и само, ако въздушната възглавница на мястото е деактивирана или ако автомобилът не е оборудван с въздушна възглавница за това място. “

Шофьорите, превозващи деца в превозните средства, които не са оборудвани със системи за безопасност или не използват устройства за обезопасяване в столчета за деца, се наказват с четири – пет точки глоба, съответно с глоби в размер на 390-487 леи и три наказателни точки.

Детските столчета за кола са тествани на удар и сертифицирани, но това няма да ви помогне при избора на идеалния модел, тъй като всички модели са одобрени по този начин. Най-добрите детски столчета за кола са оборудвани с фиксирана основа, която остава инсталирана в превозното средство и се свързва лесно и за повечето модели детски колички, но детето ви ще порастне по-голяма от седалката за кратко време.

какво да търсите най-доброто детско столче за колаВъпреки това, конвертируемите детски столчета за кола могат да се използват първоначално с гръб към посоката на движение и могат да бъдат обърнати в нормално положение с лицето напред, когато бебето порасне, но те са по-тежки и обемисти от фиксираните столчета.

Разнообразието от модели, предлагани на пазара, е много голямо и ще бъде трудно да изберете правилното столче за кола за вашето дете. Ето защо ви представяме някои важни критерии, които трябва да имате предвид, когато избирате подходящото детско столче за кола.

Най-доброто детско столче за кола: какво да търсите

На пръв поглед всички детски столчета за кола изглеждат идентични и мислите, че ще бъдее просто избор на правилната марка. Въпреки това, всяко столче за кола има нещо допълнително, което предлага, като се започне с ограниченията за теглото и височината, съвместимостта с детските колички и възможността да се носи с една ръка. За да намерите баланс между безопасност и комфорт, имайте предвид съветите по-долу.

Безопасност

Въпреки че всички детски столчета за кола са тествани за устойчивост на удар, в описанието на продукта няма да намерите тези спецификации твърде лесно. Столче за кола, което се монтира с гръб по посоката на движение, е най-безопасното за вашето бебе, така че ще бъде най-добре, ако превозвате детето в тази позиция възможно най-дълго.

Търсете столче за кола, което се монтира с облегалка с настройки за височина и тегло, които са толкова щедри, че можете да я използвате докато вашето дете расте. Сгъваемите детски столчета за кола се превръщат в столчета с лице в посоката на движение в степента, в която детето ще расте, за да можете да го използвате още няколко години.

Комфорт

Ще използвате детското столче за кола редовно, н, така че е важно то да пасне на вашия стил и вашите навици. Бебешките столчета за кола обикновено отговарят на широка гама от автомобилни седалки, а тези с фиксирана основа ви позволяват лесно поставяне и изваждане.

Сгъваемите детски столчета за кола ще бъдат с вашето дете в продължение на много години, но ще стават по-трудни за използване докато то расте. Също така, не забравяйте да изберете детско столче за кола, което е лесно за регулиране и почистване.

Допълнителни функции

детска седалка за кола допълнителни функцииНяма голямо разнообразие от допълнителни функции за детското столче за кола. Изберете сгъваемо столче за кола, което ще ви позволи лесен достъп и настройка въз основа на теглото на вашето дете. Централното копче за настройка също ще ви помогне да работите с една ръка.

Регулируемата облегалка за глава ще позволи на столчето да расте заедно с вашето дете. Бебешките столчета за кола обикновено са оборудвани с калъф за защита на детето от времето. Някои сгъваеми столчета за кола включват държач за чаши, където вашето дете може да има под ръка напитки, закуски или играчки.

Сервиз и гаранция

След като сте закупили правилното детско столче за кола е важно производителят да предоставя поддръжка и сервиз. Търсете столче за кола с минимална гаранция от една година. Също така, ако загубите ръководството си с инструкции за употреба, добра идея е сайтът на производителя да ви предложи възможността да го изтеглите.

Освен това изберете производител, който също така предоставя поддръжка и по имейл или телефон, за да се справите с различни проблеми при употреба, които могат да възникнат слез закупуване.

Преди да прочетете тази статия, вероятно всички детски столчета за кола ви изглеждаха еднакви. Сега можете да сърфирате през морето от налични модели и да изберете най-доброто детско столче за кола според вашите нужди. Нормално е да изберете най-безопасното налично столче, но не забравяйте за удобството и лекотата на използване.

Най-доброто детско столче за кола: препоръки

Избрахме няколко модела детски столчета за кола, които се отличават в разнообразието от модели и които предлагат добро съотношение безопасност/комфорт/качество/цена.

1. Столче за кола Mappy ISOFIX SAM-12, 9-18 кг

Столче за кола Mappy ISOFIX SAM-12Отговаря на европейския стандарт за безопасност ECE R44/04.
Столчето се позиционира обратно на посоката на движение, когато детето е от 0-9 кг, и с лице по посока на движението от 9-18 кг.
Меки защитни колани за раменете.
Подвижна вътрешна възглавница на седалката и облегалката за глава.
Странична защита в случай на удар.

Виж детайли и цена

2. Столче за кола Wunderkid Reclining 0-25 кг

Столче за кола Wunderkid Reclining 0-25 кгПрепоръчва се за деца с тегло до 25 кг, столчето е с 5-точкова обезопасителна система, специално проектирана и одобрена за превозни средства в съответствие с европейските норми (ECE R44-04 Safety Certificate).
Също така има интегрирана система за странична защита за максимална странична безопасност при удар.
Облегалката на седалката се сгъва на 4 различни позиции.

Виж детайли и цена

3. Столче 2Drive SAG-15, 9 – 36 кг

Столче 2Drive SAG-15, 9 - 36 кгОтговаря на стандарта ECE R44/04.
Столчето за кола 2Drive SAG-15 е подходящо за бебета между 9 и 36 кг.
Може да се използва както за бебета на възраст от 9 месеца, така и за деца до 12-годишна възраст.
3 позиции за регулиране на облегалката за главата в зависимост от възрастта на детето.

Виж детайли и цена

4. Столче за кола Kinderkraft Comfort UP, 9 – 36 кг

Столче за кола Kinderkraft Comfort UP, 9 - 36 кг

Столчето за кола Kinderkraft Comfort е одобрено в съответствие с европейския стандарт за безопасност ECE R44/04 за групи 1/2/3 и деца от 9 до 36 кг.
Столът се състои от повдигаща седалка за деца, регулируема облегалка и облегалка за глава.
Регулиране на облегалката в зоната на гръбнака за правилна позиция, осигуряваща по-голям комфорт на бебетата.
5-точкова система за захващане на предпазните колани.

Виж детайли и цена

5. Столче за кола Lorelli Classic X-Drive Plus, 9-36 кг

Столче за кола Lorelli Classic X-Drive Plus, 9-36 кгСваляйки облегалката, седалката остава автономна и се ползва за повдигане.
Оборудвана с мек гръб и тяло, за по-голям комфорт по време на пътуването.
Сваляем калъф, позволяващ изпиране.
Тапицерията е изработена от мек и приятен на допир материал, който оставя кожата да диша.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo