Как да изберете най-добрия електрически нож

Как да изберете най-добрия електрически нож? Какво трябва да знаете и какви характеристики има електрическият нож с най-добро съотношение качество/цена.

най-добрия електрически ножЕлектрическите ножове се използват най-често в кухните на ресторантите, но могат да бъдат много полезни и в домашната кухня. Независимо дали желаете търговски нож или за домашна употреба, на пазара има много опции за избор в зависимост от количеството месо или колбаси, които искате да режете.

Нарязването на месото или на колбасите не е единствената употреба на ножа, той може да се използва и за нарязване на зеленчуци или сирена. Нещо повече, електрическият нож може да нареже пържоли от големи парчета месо, които  купувате пресни от любимата месарница.

Най-добрият нож: Какво да търсите

Не всички ножове са еднакви, те са различни в няколко аспекта, включително и по отношение на цената. Когато търсите подхосящият нож трябва да имате предвид няколко аспекта, като размерите и опциите за рязане, мощността на мотора и безопасността при употреба.

Какво можете да режете

Какво можете да режетеНякои ножове могат да режат няколко вида продукти, не само месо и колбаси.

Например, професионалните ножове могат да се използват за рязане на твърди сирена, на кашкавал или на зеленчуци часове наред, докато по-евтините модели, посветени на домакинската употреба, не могат да работят повече от 1-2 часа за рязане на сирене или на зеленчуци.

Някои ножове позволяват рязането на различни видове меса и месни изделия с различни размери, докато по-обикновените ножове могат да режат само суровото месо от месарницата.

Размер на острието

В зависимост от количеството месо, което искате да нарежете, ще трябва да имате предвид размера на режещото острие.

Например, за ресторант ще имате нужда от по-голямо острие, тъй като ще използвате ножа ежедневно за рязане на различни видове меса, сирена и зеленчуци. Нож с по-малко острие ще бъде достатъчен за домакинска употреба, където няма да режете много продукти всеки ден.

Сила на мотора

Ножовете са налични с различни нива на мощност. Най-добрият професионален нож, който се използва от ресторантите, е с мощен двигател, който му позволява да реже големи количества продукти без никакво усилие.

По-евтините ножове са предназначени за домашна употреба и обикновено имат мотори с ниска мощност, които не издържат на дълготрайна интензивна употреба. В зависимост от нуждите ви, изберете подходящата мощност.

Безопасност при употреба

Ръчен електрически ножБезопасните елементи варират при различните уреди. Например, ножовете предназначени за домакинска употреба нямат същите безопасни елементи като на професионалния нож.

По принцип, всеки нож трябва да имам минимум основни безопасни елементи, като  придържащи крака за предотвратяване на плъзгане и система за предпазване на пръстите по време на рязане.

Независимо дали ще режете големи количества месо или само от време на време, когато ще имате гости, съществуват ножове, подходящи за вашите нужди.

Използвайки най-добрият нож освен месо ще можете да режете и сирена, и зеленчуци, получавайки всеки път равномерни филии с желаната дебелина.

След като сте нарязали перфектно шунката и любимото сирене, ще можете да направите вкусен сандвич, като използвате най-добрата грил преса.

Най-добрият нож

Имайки предвид подробните критерии, изброени по-горе, по-нататък ще ви представим няколко модела електрически ножове, които предлагат отлично съотношениеи качество/цена.

1. Универсален електрически нож Bosch MAS6151R

Универсален електрически нож Bosch MAS6151RЗащитно включване
Предпазител за ръцете и държач за продукта
Гумени крачета
Бутон за моментен пуск

Мощност 110 W

Виж детайли и цена

2. Електрически нож Gorenje R 506 E

Електрически нож Gorenje R 506 EМощност: 160 W
Pulse операция
Нож от неръждаема стомана
Корпус от Неръждаема стомана
Регулируема ширина на рязане до 15 мм
Гумена основа

Виж детайли и цена

3. Колбасорезачка Fagor Slicer CF-172

Колбасорезачка Fagor Slicer CF-172Колбасорезачка, подходяща за сурово и печено месо, риба, плодове, зеленчуци, хляб, сирене и други хранителни продукти.
Възможност за регулиране дебелината на рязане: от 0 до 15 мм.
Диаметър на ножа: 170 мм.
Напълно разглобяем за по-лесно почистване.
Предпазване от хлъзгане.

Виж детайли и цена

4. Електрически нож TEFAL Prep´Line 8523.31

Електрически нож TEFAL Prep´Line 8523.31Идеален за прецизно нарязване на всякакви продукти: от месо до домашно изпечен хляб на по-големи кубчета или на тънки резени.
Модерен и ергономичен дизайн.
Остриета от неръждаема стомана (безопасни за почистване в съдомиялна машина).
LED светлинен сигнал за безопасност (срещу риск от включване по невнимание).
Бутон за лесно освобождаване на ножа.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo