Как да изберете най-доброто газово барбекю

Как да изберете най-доброто газово барбекю за двора и градината? Какви характеристики и функции трябва да има подходящото за вас газово барбекю? Прочетете нашето ръководство и изберете информирани.

Защо да си купите газово барбекю?

най-доброто газово барбекюНаближава топлият сезон и сякаш лятото не е истинско без барбекю на двора. Много хора предпочитат готвенето на барбекю на въглищата, но газовите барбекюта имат много предимства, изразяващи се в удобство и лекота при използване.

Газовото барбекю се нагрява много по-бързо в сравнение с тези на въглища и придават същия приятен аромат на барбекю, който не можете да постигнете, ако използвате електрическа скара. Градинските газови барбекюта могат да достигнат висока температура, която можете да поддържате постоянна за дълго време.

Когато говорим за наличните газови барбекюта, ще видим, че съществуват много възможности. Някои барбекюта са със специални функции, като възможност за включване към газопреносната мрежа, инфрачервена технология или аксесоари за грил. Тези допълнения са чудесни и могат да подобрят чувствително преживяването от готвенето на скара.

Но за повечето от нас, обикновеното газово барбекю прави това, което трябва да прави повече от достатъчно. Най-доброто газово барбекю може да бъде включено бързо с ел. запалка и може да приготвя вкусни храни за приятелите и семейството.

Най-доброто газово барбекю: какво да търсите

Тези, които искат да нахранят всичките си съседи и приятели ще имат нужда от газово барбекю  с голяма повърхност за готвене и място за топлото съхранение на месото. За всеки има подходящ продукт и по-нататък ще ви помогнем да изберете най-подходящият за нуждите ви.

Газ или въглища

Спорът свързан с идеалното гориво за готвенето на скара е доста стар. Потребителите на барбекюто на въглища харесват специфичния вкус на пушек, докато газовото барбекю предлага по-голяма гъвкавост и скорост. И двата вида барбекюта дават добри резултати, но газовите барбекюта печелят благодарение на леснината при използване и поддръжка.

Висококачествена барбекю скара с газНапример, някои газови барбекюта предлагат допълнителни горелки,които увеличават капацитета на готвене или аксесоари за грил. Нещо повече, газовите барбекюта са по-лесни за почистване тъй като нямат пепел за почистване и изхвърляне,  и една газова бутилка държи по-дълко отколкото един чувал въглища.

Един от основните недостатъци на барбекюто на въглища е времето за чакане. Трябва да запалите огъня, да изчакате да изгори, въглищата да загреят и едва после можете да готвите. Газовите  барбеюта са бързо решение за тези, които искат да сготвят бързо любимото месо, било за хамбургер, пиле, пържоли или наденици.

Газовите барбекюта с допълнителна горелка са идеални тъй като можете да сварите царевица, можете да изпържите картофи или можете да държите на топло соса за месото докато то се приготвя.

Газовите барбекюта ви позволяват и продължителното готвене на парчетата месо, които изискват това, като свинските ребра или бут, тъй като можете да поддържате постоянна температура без да е необходимо да добавяте още въглища и да го проверявате често. Може газовата бутилка да е тежка, но газовите барбекюта предлагат по-нисък разход за функциониране. Вместо всеки път да купувате чувал с въглища, газовата бутилка може да издържи до няколко месеца при интензивна употреба.

Газовите барбекюта предлагат скорост и удобство при употреба, но има някои аспекти, които трябва да имате предвид, за да получите най-доброто съотношение качество/цена. Вземете под внимание следващите съвети когато търсите най-доброто газово барбекю.

Мощнос и температура

Основната спецификация на едно газово барбекю е неговата мощност (изразена в kW) и броят горелки. Колкото общата мощност на горелките е по-голяма, толкова общата температура, която може да я генерира, е по-висока.

Нещо повече, внимавайте и с използвания вид газt (пропан или природен), начина на запалзване (ръчно или електрически) и други допълнителни функции, като допълнителната горелка за приготвяне на гарнитури, котлон за готвене или инфрачервена технология.

Функциите на газовото барбекю

Газова бутилка за барбекюНай-неприятното нещо, което може да ви се случи докато приготвяте месото на скара е малкото пространство на повърхността за готвене. Идеално, би трябвало мястото за готвене и за съхранение на топло да бъде достатъчно за задоволяването на всички гости без дълги периоди на чакане.

Голямата скара е идеална за едновременното готвене за много хора, голямото място за нагряване ще ви позволи дори да разтопите сиренето за питките за хамбургер докато печете кюфтетата.

Нещо повече, някои модели позволяват както използването на бутилка с газ пропран, така и свързването към мрежата с природен газ, което ще ви спаси от редовното сменяне на бутилките. Ако приготвяте скара и след здрачаване, търсете продукт, който предлага осветяване на повърхността за готвене и на контролния панел.

Конструкция

Висококачествените материали са много важни когато стане въпрос за дълголетието на най-доброто газово барбекю. Неръждаемата стомана е за предпочитане тъй като тя издържа на атаката на ръждата. Чугунените барбекюта задържат топлината за дълго време и предлагат специфичните ивици на барбекюто.

Изберете барбекю, което използва качествена неръждаема стомана особено когато става въпрос за корпуса му и за основните горелки. Въпреки че барбекютата от инокс са устойчиви и дълголетни, те се почистват най-трудно. Барбекюто от емайлиран чугун е най-добрият вариант тъй като отстранява залепването на храната и улеснява много почистването му.

Когато става въпрос за най-доброто газово барбекю, колкото по-голямо, толкова по-добре, но е добре да изберете размер подходящ за вас. Уверете се само, че мощността на барбекюто е достатъчно голяма. Едно барбекю с компактни размери може да е за предпочитане в зависимост от мястото, с което разполагате в двора или градината.

Уверете се, че мястото за монтиране и използване на барбекюто е на безопасно разстояние от дома или други запалими структури.

Обслужване и гаранция

И не забравяйте гаранцията. В идеалния случай трябва да изберете газово барбекю с по-голяма гаранция, когато става въпрос за горелките и другите компоненти, надежден показател за дълголетието му.

Изборът на най-доброто газово барбекю за вас може да бъде малко труден когато всемете предвид всички дискутирани аспекти. Използвайки нашите съвети, изборът става по-лесен и можете да направите вкусно барбекю само за няколко мига след пристигането на идеалния продукт.

Най-доброто газово барбекю: препоръки

Имайки предвид гореизложените препоръки и проучването на разнообразната оферта на пазара, по-нататък можем да ви препоръчаме няколко модела газови барбекюта, които предлагат отлично съотношение качесво/цена.

1. Газово барбекю LANDMANN 12934, 3 горелки

Газово барбекю LANDMANN 12934, 3 горелки3 бр. Регулируеми стоманени горелки с мощност (3 х 3,5 kW).
Покривало, полиестерно, UV защита, водоустойчиво.
Ергономични конролни уреди – 2 чугунени скари 30х45см. всяка.
Термометър и комфортна дръжка на стоманеният, емайлиран капак.
Двустенен капак и странична полица.
Автоматично пиезо запалване.

Виж детайли и цена

2. Газово Барбекю ENDERS CHICAGO 3

Газово Барбекю ENDERS CHICAGO 3Газово Барбекю снабдено с EGS – система за най-добри грил резултати.
Равномерно разпределяне на топлината чрез специално разработена система за обгръщане на пламъка.
3 зони с индивидуална регулация.
3 скари от емайлирана стомана (подходящи за миялна машина).
Вграден прецизен термометър.
Странични капаци от неръжд. стомана.

Виж детайли и цена

3. Газово барбекю Campingaz 2 Series Compact L

Газово барбекю Campingaz 2 Series Compact LРазмери на готварската повърхност: 2,100 cm²
Горелка: Стомана с алуминиево покритие
Брой горелки: 1 – Мощност: 4.4kW
Материал на готварската повърхност: Емайлирана щампoвана стомана.
Запалване: Пиезо – Термометър – Странични масички: 1
Материал на капака: Емайлирана стомана

Виж детайли и цена

4. Газово Барбекю CAMPINGAZ EXPERT BASIC

Газово Барбекю CAMPINGAZ EXPERT BASICБарбекю с две горелки, което позволява независимо печене само на половин или на цялата повърхност.
С помощта на бутоните за контрол и термометъра може лесно да бъде регулирана.
Мощност – 7 kW – Готварска площ: 1500 cm2
Потребление на газ: 510 г / ч
Размери на сглобения грил: 110 х 50 х 11 см

Виж детайли и цена

5. Газово барекю Kring, 2 нагревателни зони

Газово барекю Kring, 2 нагревателни зони

Прекарвайте повече време със семейството и приятелите си на открито с вкусна и приясно приготвена храна на газовото барбекю Kring.
Газово барбекю с две нагревателни зони.
Размери: 113 х 72 х 115.5 см
Площ за готвене: 44.5 х 42.5 см
Височина за готвене: 86 см
Тегло: 34.67 кг

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo