Как да избереш най-добрия сешоар

Кой е най-добрият сешоар? Как да избереш продукта, отговарящ на необходимостите ти? Прочети по-нататък, за да разбереш.

най-добрия сешоарПовечето потребители са на мнение, че всички сешоари за коса са почти еднакви, но реално това е някакси вярно. Със сигурност, целта на един такъв уред е да изсуши косата ти, но приликите спират до тук.

Благодарение на постиженията на съвременната технология новото поколение сешоари за коса имат редица функции, които трансформират простия процес на сушене на косата.

Разбирането на тези разлики е ключът към  информирания избор, когато искаш да си купиш сешоар, коъто ще ти помогне да се грижиш за себе си по-добре.

Сешоарът: какво да търсим

Въпреки че технологията на всеки сешоар е различна, начинът му на работа е почти същият. Сешоарът използва вентилатор, който дърпа въздуха навътре и после го избутва чрез нагревателен елемент навън при висока скорост. Отделно от нагряването на въздуха, тук спират приликите и започват различията, на които трябва да отдадеш внимание.

Загряващ елемент

Технологията, използвана при загряването на въздуха е същностната характеристика на всеки сешоар, тъй като това се отразява на качеството на въздуха, насочван от него. Например, метал с висока плътност създава сух и неравномерно загрят въздух.

Керамичните нагревателни елементи използват инфрачервени лъчи за нагряване на косата от вътре на вън;  това е много по-меко от обикновената вълна от топъл въздух. Турмалиновите нагревателни елементи нагряват равномерно, помагайки на косата да запази блясъка и да намали разрошеността.

Турмалин също освобождава и положителни йони, които намаляват електростатичния ефект и изсушават косата бързо, без да я изгарят.

Мощност

красив сешоар косаМощността (измерена във ватове) на най-добрия сешоара е най-точният показател за произведеното ниво на топлинна енергия. Колкото то е по-високо, толкова по-бързо ще изсъхне косата. По-малката мощност е идеална за къса коса или с тънки косми, докато за къдрава или по-гъста коса е нужна повече мощност.

Не се предполага, че по-високата мощност е винаги по-добра, без да се има предвид типа коса, защото може да я изгори.

Настройки

Сешоарът трябва да има повече от един обикновен бутон за включване/изключване. Много хора предпочитат сешоарите с множество настройки, които ти позволяват да регулираш скоростта на въздуха и нивото на нагряване. Някои предпочитат устройства, които имат функция студен въздух, които не използват нагревателни елементи, а просто духат въздух при стайна температура.

Аксесоари

Най-добрият сешоар ще включва и допълнителни аксесоари, които подобряват употребата му. Например, хората с дълга къдрава коса се нуждаят от дифузер. От друга страна, хората с права коса ще искат да използват накрайник, който съсредоточава въздушния поток. Всеки сешоар трябва да съдържа аксесоари, които ще ти помогнат да контролираш въздушния поток за по-добро и по-бързо изсушаване.

Най-добрият сешоар трябва да се избира според личните нужди за сушене на косата. Всеки човек има различен тип коса и трябва да мисли за избора на решение, което да поддържа косата му здрава, красива и обемиста.

Най-добрият сешоар

Предвид горните съвети Ви препоръчваме няколко сешоари за коса, които предлагат висока степен на удовлетвореност и най-доброто съотношение качество/цена.

1. Сешоар Remington Your Style D5219

Сешоар Remington Your Style D5219

Мощност (W): 2300 – Скорости: 2
Степени на температура: 3 – Зaкачалка на дръжката: Да

Аксесоари и функции: Йонизираща функция, Функция студен въздух, Концентратор на въздух, Дифузер за обем
Функция Booster – Подвижна решетка

Виж детайли и цена

2. Сешоар Valera Swiss Nano 9400, 2400 W

Сешоар Valera Swiss Nano 9400Здрава и блестяща коса – Негативните йони се намират в изобилие, след буря, тогава, когато въздуха е най-свеж и чист.

Запазване на цвета при боядисана коса – Апаратите Valera действат по 3 начина за защита на боядисаната коса, предотвратявайки загубата на цвета и копринения и вид, като задържа оптималното хидратиране на косъма.

Виж детайли и цена

3. Сешоар Philips HP8233/00, Йонизираща функция, 2200 W

Сешоар Philips HP8233/00 2200 WНастройката ThermoProtect ви дава оптималната температура на сушене и допълнителна защита срещу прегряване.
Професионални 2200 W за идеален резултат като от фризьорски салон. – Йонно освежаване за лъскава, гладка коса.
Шест гъвкави настройки за скорост и температура, за да имате пълен контрол.
Керамични нагреватели, осигуряващи инфрачервено сушене и повече грижа.

Виж детайли и цена

4. Сешоар Rowenta CV5510, 2100W

Сешоар Rowenta CV5510, 2100WБързо изсушаване – DC мотор с мощност 2 100 W за бързо изсушаване.
2 настройки за скорост и 3 настройки за температура, отговарящи на вашите нужди.
Лесна поддръжка – Подвижна решетка за бързо и ефективно почистване.
Трайни резултати – Бутон за студен въздух, за да фиксирате прическата след като сте приключили с оформянето.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo