Как да избереш най-добрия уред за готвене на пара

Кой е най-добрият уред за готвене на пара? Как се различават моделите на пазара и кой предлага най-доброто съотношение качество/цена? Разбери, като прочететеш нашата статия.

най-добрия уред за готвене на параУредите за готвене на пара са сред най-здравословните методи за приготвяне на храна. Те също така не са много скъпи. Готвенето на пара позволява запазване на витамините и хранителните вещества на приготвената храна, като например витамин B и C, и минерали. В допълнение, готвенето на пара премахва мазнините от храните като мазни риби или пилешко месо.

Мнозина твърдят, че готвенето на пара запазва цвета и вкуса на храната. Тъй като действието на парата не е толкова пряко и агресивно като при други методи (варене, печене или пържене), имаш по-малко шансове да сготвиш прекалено много храната. Голямо предимство на уредите за готвене на пара е, че ти позволяват да готвиш няколко храни наведнъж. Такова устройство съдържа няколко нива, където можеш да приготвиш различни храни.

Освен ползите за здравето и качеството на храните, уреди за готвене на пара са лесни и удобни за използване. Те не заемат много място в кухнята и можеш да ги оставиш да приготвят храната и ще уведомят, когато тя е готова.

Как да избереш най-добрия уред за готвене на пара?

По-долу ще разгледаме функциите и характеристиките на един урез за готвене на пара, за да се информираш преди да избереш най-добрия уред за готвене на пара.

Силата на парата

пара за готвене на вкусни храниСкорост на готвене зависи от електрическата мощност на уреда. По-високата мощност ти позволява да готвиш по-бързо. Уредите за готвене на пара имат мощност между 600 и 2000 вата.

За едно средно по размер семейство се препоръчва мощност от 850-1000 W. Ако готвиш често и много на пара, избери по-мощен уред.

Брой кошове за готвене

Кошта за готвене е контейнер като купа, в който се поставят продуктите, които ще се готвят. Уредът за готвене на пара може да има 2 или 3 кошове за готвене. Ако готвиш само едно или две ястия едновременно, не се нуждаеш от уред с 3 кошове за готвене. Някои уреди предлагат и различни по размер кошове, за да готвиш по-големи или по-малки количества храна. Повишено внимание трябва да се обърне на видовете кошове и аксесоари на разположение. Жалко е да си купиш уред за готвене на пара, който няма поне една кош за ориз. Обърни внимание на покупката, не всички уреди за готвене на пара съдържащат и кош за ориз.

Размери на кошовете за готвене

Количеството храна, която можете да се приготви наведнъж зависи от размера на кошовете за готвене. Те могат да имат обеми между 1,5 и 3,5 литра. Можеш лесно да определиш какви кошове ще ти трябват, според количеството храна, която искаш да приготвиш. Както е отбелязано по-горе, някои уреди предлагат кошове с различни размери, които са взаимозаменяеми и могат да бъдат комбинирани по различни начини.

Също така провери и капацитета на кошта за ориз, който може да бъде различен от стандартните кошове.

Вид контрол

контролен панел пара печкаУредите за готвене на пара могат да имат механичен или електронен контрол. Уредите с механичен контрол позволяват започването само с едно завъртане на копчето на желаната позиция. Той регулира температурата и времето за готвене.

Уредите с електронен контрол позволяват избор на начина на готвенето от контролен панел с няколко бутона и дисплей. Електронният контрол позволява точна настройка на температурата и продължителността на готвене, позволява програмирано стартиране на уреда, а при някои модели има и стандартни програми за готвене за различни видове храни.

Брой контейнери за оттичане

Контейнерът за оттичане е специален съд, който седи под кошовете за готвене и събира кондензираната пара по време на готвене. Обикновено уредът за готвене на пара има само един контейнер за събиране, разположен под кошовете за готвене. Някои по-сложни модели имат 2 или повече контейнери за събиране, които могат да се поставят поотделно под кошовете за готвене, като по този начин предотвратява нежеланота смесване на аромати между различните храни.

Аксесоари

 Многоетажна конструкция за параАксесоарите за уредите за готвене на пара не са от решаващо значение за процеса на готвене, но могат да облекчат работата ви Те включват:

– Индикатор за нивото на водата, който показва дали е необходима вода в уреда.

– отвор за допълване на вода. Позволява запълването с вода по време на готвене без прекъсване на процеса.

– приставка за готвене на яйца. Тя позволява варене на яйца в удобен начин.

След като прочетеш съветите по-горе, ние сме сигурни, че ще можеш да избереш своя перфектен уред за готвене на пара за твоите нужди.

Най-добър уред за готвене на пара: препоръки

Анализирахме офертата за уреди за готвене на пара и можем да ви предложим някои модели, които предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Уред за готвене на пара Tefal Steam n’Light VC3008

Уред за готвене на пара Tefal Steam n'Light VC3008

Мощност: 900 W – Капацитет: 10 л
Брой съдове за готвене: 3
Аксесоари: Форми за плодов пудинг
Контролен панел: дигитален
Функции: Таймер, Функция за запазване, Настойки на замръзени продукти

Виж детайли и цена

2. Уред за готвене на пара Braun FS5100, 850W, 3.1 л

Уред за готвене на пара Braun FS5100

Мощност: 850 W – Капацитет: 3.1 л
Брой съдове за готвене: 2
Размери (W x D x H): 370 x 260 x 270 мм
Тегло: 2,3 кг
Дължина на захранващия кабел (м): 0.9
Цвят: Черен

Виж детайли и цена

3. Уред за готвене на пара Philips HD9140/91, 900 W

Уред за готвене на пара Philips HD9140/91, 900 WУникалният усилвател на вкуса добавя прелестните аромати на билки и подправки, като придава истински вкус на ястията на пара. Просто изсипете своите подправки в усилвателя и оставете парата да свърши останалото.
Подходящите за миене в съдомиялна машина части осигуряват лесно почистване.
Външен отвор за вода за допълване на резервоара по време на употреба.

Виж детайли и цена

4. Уред за готвене на пара Russell Hobbs Cook Home 19270-56, 800 W, 9 л

Уред за готвене на пара Russell Hobbs Cook Home 19270-56, 800 W, 9 л

Мощност: 800 W  – Капацитет: 9 л
Брой съдове за готвене: 3
Аксесоари: Купа за ориз
Функции: Таймер
Цвят: Черен/Инокс

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo