Как да избереш най-добрия фризер-ракла

Кой е най-добрият фризер-ракла? Какво трябва да знаеш когато избираш най-добрия продукт на пазара.

най-добрия фризер-раклаНезависимо дали си професионален готвач или обикновен, фризерът-ракла ти предлага допълнително място  за съхранение за кулинарните нужди. Фризерът-ракла не трябва да стои задължително в кухнята, а може да бъде поставен в гаража или приземния етаж, за да не заема често използвано място.

Благодарение на огромната вместимост, можеш да замразяваш големи продукти, които не биха се побрали в камерата на обикновен хладилник или можеш да замразяваш големи количества предпочитани продукти, които можеш да използваш когато искаш, без да е необходимо да ходиш до супермаркета.

Най-добрият фризер-ракла: какво да търсиш

Както при всеки електодомакински уред, фризерите-ракли съществуват в множество форми с разни функционалности. В зависимост от нуждите на всеки, някои характеристики могат да бъдат повече или по-малко важни. Наличните модели варират между малките и евтини модели, и големите и по-скъпи със заключване и място за цяло теле. По-долу ти представяме основните критерии, по които можеш да се насочиш когато избираш най-добрия фризер-ракла.

Качество на производството

Благодарение на това, че фризерите-ракли не са предназначении за потребителите в кухните, те са проектирани  да издържат на различни климатични условия, като вариращи температури или случайни удари. Характеристики, като обезопасен капак и всякакви видове ключалки, които да гарантират постоянното замръзване на твоите хранителни продукти в големите фризери-ракли, рафтове и опции за отделения ще ти помогнат в организирането на замразените продукти.

Размер

Качество на производството фризер-раклаОбемът на един фризер-ракла се измерва в литри. Различните модели имат капацитет между 100 и 400 л нетен капацитет на съхранение. За сравнение, една нормална кухненска фурна е с обем 65 л.

Идеалният размер на фризера-ракла зависи от количеството продукти, което искаш да замразиш. Един по-компактен модел ще заема по-малко място, но ще бъде с по-малък капацитет на замразяване.

Ако използваш фризера-ракла за замразяване за дълги периоди или за продукти с големи размери, ще трябва да инвестираш в модел с подходящите размери. Освен вътрешния обем, вземи предвид и външните размери на раклата и теглото й, което може да усложни транспорта.

Опции за почистване

За функционира раклата оптимално, тя трябва да се поддържа постоянно чиста. Някои модели имат отвор за източване или подвижна тава, която ще ти помогне да се освободиш от излишната вода при размразяване. Производителите обикновено определят оптималните методи за почистване и поддръжка на фризерите-ракли. Например, някои почистващи препарати могат да повредят защитната обвивка на вътрешността на раклата. Затова, внимателно с почистването и поддръжката.

Контрол на температурата

гърдите контрол фризер панелПовечето фризери-ракли работят при температура от -18 градуса Целзий за да запазват продуктите в условия на пълна безопасност. Някои модели имат напреднали функции за контрол на температурата за най-претенциозните.

Поради обширното място за съхранение, фризерите-ракли са добре-дошли във всяко домакинство. Лесните за контролиране ниски температури ги правят идеален вариант за дългосрочно консервиране на храни. Когато избираш най-добрия фризер-ракла изчисли си добре предварително наличното място и индивидуалните потребности от замразяване.

Най-добрите фризери-ракли

Като се вземат предвид горните съвети и се анализира офертата, предлагана на пазара, по-долу Ви препоръчваме няколко модела с най-добро съотношение качество/цена.

1. фризер ракла Zanussi ZFC41400WA, 400 л, Клас A+

Фризер Zanussi ZFC41400WA, 400 л

Общ обем (л): 400 – Енергиен клас: A+
Общ брутен обем (л): 404

Стандартно отваряне: Вертикално – Дръжка: Хоризонтално
Размери (В x Ш x Д см): 87 x 133 x 66
Вътрешно осветление
3 вътрешни коша – Ниво на шума (dB): 45

Виж детайли и цена

2. фризер ракла Heinner HCF-306A+, 306 л, Клас A+

Фризер Heinner HCF-306A+, 306 л

Общ обем (л): 306 – Енергиен клас: A+
Стандартно отваряне: Вертикално – Дръжка: Хоризонтално
Размери (В x Ш x Д см): 112.5 x 83 x 67

Регулируем термостат – Функция SuperFrost
Сигнал при повишаване на температурата
Механичен контрол на температурата

Виж детайли и цена

3. фризер ракла Arctic O20+, 205 л, Клас A+

Хладилна ракла Arctic O20+, 205 л

Общ обем (л): 205 – Енергиен клас: A+
Разход (kWh/год): 224
Стандартно отваряне: Вертикално – Дръжка: Вградена, хоризонтална

Антибактериална система – Yala – 1 x метален кош
Издръжливост (без захранване): 36 часа
Ниво на шума (dB): 42

Виж детайли и цена

4. фризер ракла Star-Light CFM-203AP, 203 л, Клас A+

Хладилна ракла Star-Light CFM-203APСъхранявайте храна дълго време без да губите енергия с фризер Star-Light CFM-203AP.
Успешно съхранява значителни количвства храна, което се дължи на интериорния му дизайн, специално проектиран, за да се възползвате максимално от полезното му пространство.
Енергиен клас A+ – Повишена производителност и намалена консумация с 20%.
Функция супер замразяване – Ниско ниво на шум

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo