Как да избереш най-добрия четец за електронни книги

Как да избереш най-добрия четец за електронни книгиЧетецът на електронни книги е незаменима джаджа за любителите на книги. Специално проектирани за оптимално преживяване с четенето, тези устройства показват цифровата версия на книгите за приятно четене навсякъде.

Повечето четци имат екран тип „е-ink“, който се чете като истинска хартия, дори на ярка слънчева светлина. Тези устройства са леки, преносими, ​​с компактен дизайн и с дълъг живот на батерията, което позволява четенето на хиляди страници с едно зареждане.

Освен лесното четене в почти всякакви условия, най-добрите електронни четци предлагат възможност за лесно добавяне на ново съдържание. Повечето от тях са оборудвани с Wi-Fi или 3G връзка заедно с достъп до една книжарница, от където можеш да си купиш и изтеглиш незабавно десетки хиляди нови заглавия.

Какво трябва да търсиш в един четец на електронни книги

Въпреки че всички четци на електронна книги са предназначен главно за една-единствена цел: да се четат книги, не всички са еднакви. Така че това, което е идеално за един човек не може да е толкова подходящо за някой друг. Ако не знаеш какво трябва да се търси в един четец на електронна книга, съветите по-долу ще ти помогнат да избереш по-лесно.

Леснота при четене

най-добрия четец за електронни книгиЯсно е, че най-голямото предимство от използването на четец на електронна книга в ущърб на таблет, за да се чете, е повишеното ниво на леснота при четене. За разлика от LCD екраните, екраните от типа e-ink са против отблясъци и ти позволяват да четеш удобно в най-различни условия на осветеност, включително на пряка слънчева светлина.

За най-добра достъпност, търси четец, който има вграден преден източник на светлина, който ще ти позволи да четеш и в среди с малко или никакво осветление.

Други фактори, които трябва да се имат предвид, когато става дума за облекчаване на четенето, са разделителната и способностите на сензорния екран. Колкото по-висока е резолюцията на екрана, толкова по-ясно и дефинирано ще бъде прикачен текстът на екрана.

Дисплеят със сензорен екран ви позволява сърфирането през съдържанието на книгите, без нужда от отделни бутони. В зависимост от личните ти навици, ще трябва да имаш предвид и физическите размери на екрана, както и способността да се чете в пейзажен режим (не всички четци предлагат това улеснение)

Преносимост

Друго важно предимство на един четец на електронни книги е преносимостта. Най-добрите четци на електронни книги са компактни, устойчиви, като са лесни за носене навсякъде. Продължителността на живот на батерията е няколко седмици, и Wi-Fi връзката ти позволява да изтегляш нови книги, когато си в близост до хотспот. Някои модели имат дори и 3G свързаност, за да може да се изтегля ново съдържание, където и да си.

За най-добрия избор, следва да имаш предвид размера, теглото и корпуса на даден четец. Той трябва да бъде лек и да може да се държи в ръката удобно за продължителни периоди от време. Не е проблем, ако четецът бъде оборудван с разширяем слот за памет, ако искаш да съхраняваш цялата си библиотека в устройството.

Наличност на електронни книги

Наличност на електронни книгиГоляма част от очарованието на един четец на електронни книги, е лекотата, с която можеш да изтеглиш желаните книги. Повечето четци са интегрирали онлайн магазин за електронни книги, до който можеш да имаш достъп директно от устройството, и където можеш да намериш хиляди заглавия.

Можеш също да четеш и други материали освен книги, като вестници или списания, или можеш да слушаш аудиокнига чрез жак за слушалки. Някои четци дори ти позволяват да заемаш електронни книги от местната библиотека.

Избери четец с голям капацитет за съхранение, за да можеш да вземеш със себеси цялата си колекция от книги, без да се притесняваш от липсата на свободно място. И накрая, но не на последно място провери и поддръжка за многоезични материали, ако искаш да четеш материали и на друг език, различен от майчиния ти.

Улеснения

При избора на четец на електронни книги, допълнителните улеснения не са толкова важни в сравнение с основното предназначение на устройството. Въпреки това ще откриеш, че някои допълнителни улеснения ще направят избора между различните модели по-лесен. Най-важното улеснение на едно такова устройство е гаранцията на производителя.

Увери се, че избрания от теб продукт има минимална гаранция от 12 месеца. Друго важно улеснение е синхронизирането на съдържанието на четеца с други твои устройства, като компютър или телефон. Регулируеми размери на шрифта, включването на интегриран речник и способността да пояснява и поставя отметки са функции, които могат да обогатят четенето.

Независимо дали си страстен читател, или четеш само от време на време, четецът ще облекчи четенето на любимите ти книги и публикации по всяко време и навсякъде, където си.

Най-добрият четец на електронни книги

От богатата офертата на четци на електронни книги избрахме тези, които смятаме, че предлагат по-добро съотношение качество/цена и превъзходно преживяване с четенето.

1. eBook четец Kindle Paperwhite Wi-Fi, 300 ppi

eBook четец Kindle Paperwhite Wi-Fi

Най-напредналият eBook:
– по-голям контраст, вградена светлина
– вграден Wi-Fi, който позволява изтеглянето на книги за по-малко от 60 секунди
– перфектно балансирано бяло
– Paperwhite екран с 62% повече пиксели

Виж детайли и цена

2. eBook четец Amazon Kindle 6 Glare

eBook четец Amazon Kindle 6 GlareKindle Glare 8th Generation е специално проектиран електронен четец. 11% по-тънък и 16% по-лек от предишното поколение Kindle, той е по-лек от една книга, което го прави удобен за дълга употреба.
Без отблясъци, дори при слънчева светлина.
Батерията издържа в продължение на седмици, а не часове.
Пространство за хиляди книги.

Виж детайли и цена

3. eBook четец Bookeen Cybook Muse, E Ink Pearl ™

eBook четец Bookeen Cybook Muse, E Ink PearlТънкият дизайн, който включва нов дисплей с технология edge-to-edge, предлага отлична видимост.
С дебелина само 8 мм и тегло 190 гр, Cybook Muse е лесен за носене в джоб или чанта.
Размерът му е с приблизително 17% по-малък от този на предходния модел и се отличава 6-инчов дисплей.
Благодарение на новия E-Ink HD дисплей, четенето се превръща в още по-приятно занимание.

Виж детайли и цена

4. eBook четец Pocketbook Basic 2, 4GB

eBook четец Pocketbook Basic 2, 4GBМаксимална мощност – Прецесор с 1 GHz RAM памет от 256 MB осигурява по-плавна работа и по-бърза реакция при всяко приложение.
PocketBook Basic 2 разполага с акумлаторня батерия, която само след едно пълно зареждане издържа приблизително 1 месец четене!
Вътрешната памет e 4 GB, с възможност за увеличаване до 32 GB, което е достатъчно, за да притежавате цяла библиотека!

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo