Най-добрите отоплителни уреди за студения сезон

Най-добрите отоплителни уредиКои са най-добрите отоплителни системи за студения сезон? Какво решение да избереш и кои са най-добрите продукти за отопление на жилището. Избери най-доброто решение в зависимост от  необходимостите.

Идва зимата и само мисълта за ниските температури ни кара да треперим и да жадуваме за чай или греяно вино. Ако температурата навън не зависи от нас, температурата в дома е правопорционнално на нивото на интерес, което му отдаваме и на решението, което намираме.

Най-доброто решение за отопление през студения сезон може да се различава много, в зависимост от много критерии. Когато решиш, че е време да добавиш няколко градуса по Целзий на температурата вкъщи, трябва да анализираш много добре размерите на пространството, което ще отопляваш, материалите, от които е направено жилището, вида топлоизолация и не на последно място наличните методи.

Класически отоплителни уреди

Решенията за отопление са изключително разнообразни и имаш достатъчно опции, както евтини, така и по-скъпи. Ето няколко ефикасни решения за отопление:

Топлоцентрала

Вероятно и най-скъпият вариант за отопление, дадена топлоцентрала може да си възвърне разходите във времето. Тя може да бъде в различни варианти и може да използва вода, дърва, газ, масло или ел. ток.

Въпреки, че монтажът на една такава централа може да извади много пари от джоба ти, можеш да имаш добре контролирана температура в дома и повишено топлинен комфорт.

Соба

Ако живееш в къща, може и това да е вариант. Въпреки всичко, не е най-добрият вариант, бидейки много рискована и неестетична.

Отоплителни уреди на базата на ел. ток

Това е една от най-евтините алтернативи, имайки и изключително голямо разнообразиe. Цената на един такъв уред започва от няколко десетки лв и се увеличава до няколко стотин, в зависимост от улесненията, които предлага.

Отоплителните уреди на базата на ел. ток стават все по-представяни в списъка на предпочитанията на българите, тъй като дървата са все по-рядко, а газта е все по-скъпа. В тази категория могат да избират следните категории:

Печка с горещ въздух (духалка)

духалка с горещ въздухЕфикасен и доста популярен отоплителен уред, който предлага много голямо разнообразие в зависимост от размера, бързината с която нагрява или цената.

Една духалка може да предложи многобройни предимства, но може да има и недостатъци. Едно от големите предимства е , че има двойна роля: топли през студения сезон и охлажда през топлия сезон. Едно друго предимство е, че могат да бъдат много подвижни, като могат да се монтират много лесно на различни места в дома. Ако избереш духалка с малки размери, тя спестява и много място.

Една духалка може да контролира топлината, като може да я поддържа при определена стойност с помощта на термостат. Също така, има защита срещу запалване, като прегряването се избягва с помощта на защитен термостат.

Друго основно предимство е големият диапазон на цените, бидейки отоплителен уред за всички джобове: тя може да струва между 20 и 300 лв.

За съжаление, този уред има и няколко недостатъка: понякога потреблението може да бъде много голямо, така че трябва да изберете внимателно вида духалка в момента, в който я купувате.

Друг недостатък е, че помещението може да изстине много бързо след като уредът биде изгасен. Като цяло, обаче, духалката е ефективен отоплителен уред.

1. Вентилаторна печка Star-Light PTCS2000BL, 2000W

Вентилаторна печка Star-Light PTCS2000BL

Тип продукт: Керамична вентилаторна печка
Тип нагревател: Вътрешен – Максимална мощност (W): 2000
Степени на мощност: 2 – Степени на мощност (W): 1000/2000
Дистанционно устройство, Бутон включване/изключване, Таймер, Защита против замръзване, Предпазител и защита от прегряване.
LED дисплей, Регулируема вентилационна решетка, Функция за вентилация, Сензор за температура.

Виж детайли и цена

2. Вентилаторна печка Bionaire BFH910-I, Керамична, 2200 W

Вентилаторна печка Bionaire BFH910-I

Тип продукт: Керамична вентилаторна печка
Тип съпротивление: Керамика – Степен на защита: IP21
Максимална мощност (W): 2200

Вграден въздушен филтър, Регулируем стаен термостат, Защитен термостат, Вградено отопление, Бутон включване/изключване, Защита против замръзване, Предпазител и защита от прегряване

Виж детайли и цена

3. Вентилаторна печка Vortex PTC02A, 1500 W

Вентилаторна печка Vortex PTC02A, 1500 W

Тип продукт: Керамична вентилаторна печка
Максимална мощност (W): 1500 – Степени на мощност: 2
Степени на мощност (W): 750/1500

Регулируем стаен термостат, Бутон включване/изключване, Функция трептене, Осветен показател за работа, Предпазител и защита от прегряване.

Виж детайли и цена

Конвектор

Подов конвекторПринципът на работа на този вид уред се основава на това, че топлият въздух се издига сам към тавана.  На практика, студеният въздух на нивото на пода се поема от конвектора и се превръща в топъл въздух.

Предимствата, които има конвекторът са многобройни. На първо място, той се продава в много голямо разнообразие от форма, размер и ценат, като може да се купи на цени от няколко десетки леи до няколко стотин или дори хиляди.

Едно друго голямо предимство е, че не шумен, осигурявайки в същото време топлинно и звуково удобство.

Сред неудобствата на конвектора, обаче, е и, че трябва да внимаваш много с него, тъй като повечето от тези материали  нямат спирателен термостат когато се обърнат и могат да са опасни з момента, в който са покрити.

1. Стенен конвектор Tesy CN03300EIS, 3000 W

Стенен конвектор Tesy CN03300EIS, 3000 W

Тип продукт: Стенен конвектор – Тип нагревател: Вътрешен
Тип съпротивление: Алуминий – Степен на защита: IP 24
За помещения с обем до [m³]: 60 – 80 – Максимална мощност (W): 3000

Регулируем стаен термостат, Защитен термостат, Бутон включване/изключване, Защита против замръзване.

Виж детайли и цена

2. Подов конвектор TESY MC 20112, 2000 W

Подов конвектор TESY MC 20112, 2000 W

Тип продукт: Подови конвектори – Тип нагревател: Вътрешен
Тип съпротивление: MICA – Степен на защита: IP 24
Максимална мощност (W): 2000 – Степени на мощност: 3
Степени на мощност (W): 750/1250/2000
Дръжка, Лъчисто отопление, Без консумация на кислород, Автоматичен контрол на температурата, Защита при преобръщане, LED дисплей, Не изсушава въздуха.

Виж детайли и цена

3. Ел. конвектор Argo Soul Digit, 2000 W

Ел. конвектор Argo Soul Digit, 2000 W

Тип продукт: Подови конвектори – Тип нагревател: Вътрешен
За помещения с обем до [m³]: 60 – Максимална мощност (W): 2000
Степени на мощност: 3 – Степени на мощност (W): 750/1250/2000
Регулируем стаен термостат, Бутон включване/изключване, Таймер, Осветен показател за работа, Предпазител и защита от прегряване.
Снабден с мощен вентилатор (функция Турбо), Дисплей LCD, Възможност за монтаж на стената.

Виж детайли и цена

Маслен ел. радиатор

Електрически радиаториТова е друг много популярен отоплителен уред, поради високата си ефективност. Изграден е от метални елементи, които се загряват от нагорещено масло, което циркулира през тях.

Едно от предимствата на този вид радиатор е това, че остава топъл и след като го изключите от контакта. Това може да има и обратната страна, веднъж охладено маслото загрява много трудно.

Друго предимство е, че може да се покрива, може да суши различни дрехи. Маслените радиатори не са шумни имат и те голямо ценово разнообразие.

Сред недостатъците на този отоплителен уред е, че могат да възникнат течове на масло, доста тежки са, правейки много трудно преместването им. И много трудно за изпълнение

1. Ел. радиатор Star-Light SOHT13BS, 2500 W, 13 ребра S-design

Ел. радиатор Star-Light SOHT13BS, 2500 W

Тип продукт: Електрически радиатори
Брой ребра: 13 – За помещения с обем до [m³]: 62
Максимална мощност (W): 2500 – Степени на мощност: 3
Степени на мощност (W): 2500/1500/1000
Регулируем стаен термостат, Защитен термостат, Бутон включване/изключване, Таймер, Място за прибиране на кабела, Колела за транспорт, Осветен показател за работа, Защита против замръзване, Предпазител и защита от прегряване.

Виж детайли и цена

2. Маслен радиатор Tesy, модел CB 3014 E01 R

Маслен радиатор Tesy, модел CB 3014 E01 RБрой ребра: 14 – Термостат: Външно регулиране
Терморегулатор – вграден термостат
Система против замръзване – Безшумна работа
Бърз обогрев – Макара за съхранение на кабела.
Удобно място за захващане и подвижни колелца за по-добра мобилност.

Виж детайли и цена

3. Електрически радиатор Star-Light YOH13B, 2500 W

Електрически радиатор Star-Light YOH13B, 2500 W

2500W мощност –  Достатъчно голяма мощност, за да отоплявате успешно всяка стая (при затворена врата) в рамките на един апартамент.
Термостат –  Термостатът ще ви помогне да настроите желаната температура за отопление на помещението и да предотвратите разболяванията.
Колела и дръжки –  YOH13B е оборудван с колела и дръжки, които правят лесно преместването му от едно помещение в друго без да влизате в контакт с горещите елементи.
Виж детайли и цена

Като цяло, има многобройни решения за отопление и повечето са ефективни, като всяко има предимства и недостатъци. В момента, в който решиш да си купиш, трябва да внимаваш много с покупката, тъй като, ако избереш оптимален вариант, има шансове да се запази дълго време.

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo