Как да изберем най-добрата прахосмукачка без торбичка

Коя е най-добрата прахосмукачка без торбичка? Какво трябва да знаете преди да изберете подходящия продукт? Прочетете нашата статия, за да ви стане ясно.

Когато стане въпрос за почистване на дома, килимите или мебелите, се изисква толкова внимание, колкото за всяка друга повърхност. Подовете се замърсяват с остатъци от храна, а с мръсните обувки внасяме и кал вкъщи.

Закупуването на мощна прахосмукачка без торбичка е необходимост за поддържане на подовете и мебелите чисти. Въпреки че почти всички видове прахосмукачи (вертикална, ръчна, робот или моп с пара) ви помагат да поддържате чистота, най-добрата прахосмукачка без торбичка ще ви помогне да поддържате чистота, като ви предлага множество аксесоари, подходящи за всяка задача и място.

Най-добрата прахосмукачка без торбичка: какво да търсите

Прахосмукачките без торбичка могат да почистват широка гама повърхности, като някои уреди са дори специализирани. Уверете се, че ще изберете модела прахосмукачка, който подхожда най-добрер на дома ви. Ако имате домашни любимци, ще ви трябва прахосмукачка без торбичка, оборудвана със специални аксесоари, които помагат за премахване на космите.

Ако подовете ви са от паркет и покрити с килими, ще ви трябва аксесоар за множествени повърхности. Обмислете тези препоръки, както и критериите по-долу когато избирате най-добрата прахосмукачка без торбичка за вас.

Офертата за прахосмукачки без торбичка на пазара може да изглежда зашеметяваща с многото налични марки и модели. Много от евтините модели са изненадващо мощни и предлагат напреднали функции като филтрите HEPA и множество аксесоари, които предлагат ефикасно почистване за много видове повъхрности.

По-долу ще намерите характеристиките и функциите, необходими на една топ прахосмукачка без торбичка .

Филтриране

Прахосмукачките без филтри работят като използват въздушния поток – с негова помощ абсорбират праха и мръсотията, които се задържат вътре преди да изпратят въздуха навън. Филтър за прахосмукачка, който изхвърля въздуха, като използва филтър HEPA ще задържи 99,97% от алергените и частиците прах с размери по-малки от 0.3 микрона.

Този тип филтър ще подобри качеството на въздуха в дома ви, уверявайки ви, че дразнещите частици и алергените не се връщат отново във въздуха, който вдишвате. HEPA филтрирането не е задължително необходимо за ефективно почистване, но ако имате астма или алергии, този тип филтър е задължителен.

Аксесоари, разстояние и гъвкавост

Най-добрата прахосмукачка без торбичка е тази, която върши работа, когато ви трябва. Ако живеете в просторен дом, потърсете прахосмукачка с възможно най-дълъг захранващ кабел, маркуч с голям радиус и лесна за регулиране телескопична тръба. Ако имате стълби покрити с килим или мокет ще ви трябва възможно най-дълъг аспирационен маркуч и турбо функция.

Не забравяйте да търсите прахосмукачка без торба, способна да почиства вида преобладаващи повърхности в дома ви. Някои уреди имат регулиране на височината за почистване на различни видове килими, докато други имат специални аксесоари за твърди повърхности (теракот, паркет и др.).

Също така, да не забравяме за прахосмукачките без торбичка, предназначени за тези домове с домашни любимци, които прахосмукачки използват специални аксесоари за ефикасно почистване на космите.

Поддръжка

Въпреки, че за прахосмукачките без торбичка не е нужно да купувате торбички, контейнерът за мръсотията и филтрите изискват поддръжка, някои повече, други по-малко. Търсете контейнер, който се изпразва отдолу посредством сгъваем капак вместо такъв, който трябва да се обърне, за да се изпразни.

Това ще ви даде възможност да го поставите в торба за боклук преди да го отворите, намалявайки максимално контакта с праха и мръсотията, която тъкмо сте всмукали и ще предотврати разпространението им обратно във въздуха в дома ви.

Прахаосмукачките без торбичка са оборудвани с няколко филтра. Повечето от тях се почистват чрез изплакване с вода, но някои модели прахосмукачки без торбичка имат филтри, които трябва да се сменят на определен период от време, факт, който ще увеличи разходите за поддръжката им.

Постоянните филтри, в замяна, трябва само да се изплакнат добре под струя вода веднъж на няколко седмици и изискват смяна само в изключителни случаи.

Гаранция

Устойчивостта и надеждността са много важни когато избирате най-добрата прахосмукачка без торбичка. Уверете се, че няма да е нужно да си купувате друга прахосмукачка след 6 месеца. Търсете прахосмукачка предлагаща минимална гаранция от 24 месеца и закупуването на допълнителна гаранция, ако магазинът, откъдето сте я закупили ви позволява тази опция.

Както обикновено, когато става дума за закупуване на дългосрочна стока, купуваайте продукти от добре известни и реномирани фирми. Те ще работят в оптимални параметри и без ремонти много повече от продуктите без име

Най-добрата прахосмукачка без торбичка не е лесна за намиране и избиране сред множеството налични модели. Най-добрият начин за избор е да познавате най-добре потребностите от почистване за вашия дом и горепосочените критерии, разбира се, и в зависимост от бюджета на всеки.

Най-добрата прахосмукачка без торбичка: препоръки

Като се вземат предвид горните съвети и мнението на купувачите, ви препоръчваме по-нататък няколко модела прахосмукачки без торбички, които предлагат много добро съотношение качество/цена.

1. Прахосмукачка без торба Philips PowerPro Expert FC9722/09

Аеродинамичната конструкция на PowerCyclone 6 свежда до минимум съпротивлението на въздуха и осигурява изключително представяне при почистване чрез 3 високоефективни стъпки.
Тази прахосмукачка е проектирана да постига най-висока ефективност с клас на енергийна ефективност A.
Накрайникът TriActiveMax с 3 в 1 почистващо действие идеално се запечатва към пода за максимално събиране на прах.
Подобрен дизайн на отделението за прах за лесно изпразване.

Виж детайли и цена

2. Прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power 3A RO3786

Compact Power Cyclonic предлага 3A представяне & ергономичен нов дизайн.
Нов накрайник с повишена производителност.
Моно-циклонна система на засмукване с голям процент на прахово отделяне от засмукания въздух.
2 нива на филтрация – 99.98% от засмукания прах се филтрира!).
Компактни размери с капацитет 1.5 л.
Ергономична дръжка за пренасяне.

Виж детайли и цена

3. Прахосмукачка без торба Samsung VC07M2110SB

Турбината Anti-Angle Turbine осигурява по-постоянно всмукване, което няма да бъде запушено от косми, така че поддържа оптимално всмукване за дълго време.
Кошчето Easy Dustbin също може да бъде свалено лесно и изпразнено хигиенично с натискането на един бутон.
Компактният дизайн ти помага бързо да почистваш бързо цялата къща с по-малко усилия.

Виж детайли и цена

4. Прахосмукачка без торба Beko BKS1360C

Тип почистване: Сухо – Захранване: Мрежово
Тип настилка: Multi-surface – Тип тръба: Телескопична метална
Аксесоари: Стандартна четка, Аксесоар за тесни пространства, Малка четка.
Капацитет: 1.8 l
Мощност: 1200 W
Мощност на почистване: 190 W

Виж детайли и цена

5. Прахосмукачка без торба Star-Light ACVS-720S

Тип почистване: Сухо – Захранване: Мрежово
Автоматично прибиране на кабела – Регулатор на мощността
Тип настилка: Multi-surface – Тип тръба: Телескопична метална
Тип филтър: HEPA
Аксесоари: Аксесоар за тесни пространства
Технология: Система Cyclone
Капацитет: 2 l – Мощност: 700 W – Мощност на почистване: 170 W

Виж детайли и цена
Related Post