Как да изберем най-добрият бинокъл

Как да изберем най-добрия бинокъл? Какви характеристики трябва да има и на какви функции трябва да отговаря един качествен бинокъл? Прочетете, за да разберете.

Независимо дали сте наблюдател на птици, ловец, навигатор или ви харесва да гледате звездите, качественият бинокъл е много полезен. Потенциалът на бинокъла не се ограничава само до тези дейности, но те са най-често срещаните.

Биноклите са много полезни, когато става въпрос за наслаждаване на природата, или когато при лов искате да идентифицирате плячка си от разстояние.

Най-добрият бинокъл: какво да търсите

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е вида дейност, за която ще използвате бинокъла. Дейности като проучване на звездите изискват бинокли с много по-голямо увеличение от тези, използвани при изследването на птиците.

Има няколко основни критерия, които трябва да бъдат разгледани, когато искате да изберете най-добрия бинокъл за вас. По-долу можете да намерите подробни категории.

Оптика и визуализация

Следните фактори са най-важни при определяне качеството на визуално преживяване, което можете да очаквате от най-добрия бинокъл: диаметър на обектива, размер, тип и качество на увеличителното стъкло на обектива и броя/вида елементи на обектива и тяхната обвивка.

За любителите на природата най-подходящият бинокъл е с обектив е с голям диаметър, ниско увеличение и множество слоеве антирефлексно покритие.

За лов най-подходящ ще бъде бинокълът с по-силно увеличение, а за гледане на звездите с възможно най-голямо увеличение.

Препоръчителни за използване като хоби и подходящи в много ситуации са биноклите, подходящи за всяка ситуация, които са малки и средни по диапазон на увеличение. Това означава, че не са характерни за определени дейности, но са подходящи за различни дейности.

Конструкция и дизайн

В тази глава следва да вземете предвид корпуса, предпазния капак и включените аксесоари. По отношение на корпуса има значение от какъв материал е направен, дали е водоустойчив, дали може да се регулира, за да се използва и дали носите очила, покрития за защита и комфорт, капаците за обективите, целите на обективите, чанта или калъф за пренасяне на бинокъла и дали може да се прикрепя към статив.

Всички тези фактори са важни за качеството на най-добрия бинокъл, особено във връзка с въпросите на безопасността. Без тези защити, дори и най-добрите обективи в света ще се повредят и ще станат безполезни.

Преносимост

Никой не иска бинокъл, който е тежък и неудобен за носене. Най-добрият бинокъл е мощен и функционален. Помислете освен за оптичната функция и за идеалните размери и теглото на идеалния бинокъл, и дали има каишка за врата, за да се улесни пренасянето му.

Поддръжка и гаранция

И накрая, бихте искали да си купите бинокъл, който да използвате, без да се тревожите. Информацията, включена в опаковката или на уебсайта на производителя, могат да ви помогнат бързо да се запознаете по-бързо с продукта и да използвате функциите му правилно.

Обслужването е важно, ако имате проблеми със закупения продукт и той се нуждае от ремонт. Най-добре е да изберете производител, който предлага обслужване на местно ниво.

Както и при други продукти, най-добре е да изберете продукт с възможно най-дълга гаранция, което показва доверието на производителя в качеството на закупения бинокъл.

Посочените по-горе критерии ще ви покажат най-добрия бинокъл за вас. Повечето пъти, по-мощният и качествен бинокъл ще бъде по-скъп, но по-високата цена, обикновено се изразява в по-добра производителност и дълга устойчивост с течение на времето.

Най-добрият бинокъл: препоръки

По-долу ви предлагаме няколко продукта, избрани от нас, които, вярваме, че предлагат безспорно съотношение качество/цена.

1. Бинокъл Pentax SP 12×50 WP

Размер на лещата по-голям от 40мм.
Нови уникални многослойни покрития, защитно и фазово покритие.
Стъклени призми с BaK4 – Водоустойчив – Продухан с азот
Уникално хидрофобно покритие, отблъскващо вода, прах, замърсявания
Асферични лещи – Корпус от магнезиева сплав

Виж детайли и цена

2. Бинокъл Celestron Nature DX 10×32

Диаметър на обектива (мм): 32 – Увеличение (x): 10
Относителна яркост: 10.24
Антирефлексни пластове: Fully Multi-Coated
Тип призма: BaK-4 – Адаптер за статив: Да
Диаметър зеница (мм): 3.2 – Окулярен релеф: 14 mm
Водоустойчива: Да
Аксесоари: Лента за врат, Капак за обектив, Кърпичка за почистване на лещи, Транспортна чанта

Виж детайли и цена

3. Бинокъл HAMA Optec 02804 10×50 Prism

Бинокъл с висококачествени BK7 лещи и призми „Porro“ за по-ясна карина дори в екстремни ситуации.
Просветлена оптика (Blue Coated) за резки и ясни изгледи без отражение.
Облекчение при носенето на очила.
Голямо колело в центъра за лесно фокусиране.
Гумирано покритие за по-добър захват.

Виж детайли и цена

4. Бинокъл Pentax 8×22 Jupiter III+

Гама: Sport Optics
Оптичен дизайн: Porro Prism Center Focusing
Приложение: Общо – Видимост на 1000м: 126
Диаметър на обектива (мм): 22
Увеличение (x): 8 – Относителна яркост: 13.26
Визуален ъгъл (реален/ градуси): 6
Коригиране диоптрия: +/- 3
Окулярен диаметър (мм): 10 – Мин. фокусно разстояние (м): 2

Виж детайли и цена

5. Бинокъл HAMA Optec 02800 8×21 Compact

Компактен бинокъл с висококачествени BK7 лещи за по-ясна карина дори в екстремни ситуации.
Чанта за носене на Бинoкълът при пътуване и безопасно съхранение.
Облекчение при носенето на очила.
Гумирано покритие за по-добър захват.
Голямо колело в центъра за лесно фокусиране.

Виж детайли и цена
Related Post