Как да изберем най-добрият пречиствател на въздух

Как да изберете най-добрият пречиствател на въздух? Какви функции и характеристики трябва да има уреда за идеално пречистване на въздуха? Прочетете по-нататък, за да разберете.

Вредните вещества във въздуха в дадено помещение са източник на тревога, особено за тези от нас, които са по-чувствителни или алергични. Някои проучвания, проведени от агенциите за опазване на околната среда, показват, че в някои случаи качеството на въздуха в дома е до няколко пъти по-лошо от качеството на външния въздух

Най-добрият пречиствател на въздух може да ви помогне в борбата със замърсителите във въздуха с помощта на напреднали филтри, които могат да задържат праха, прашеца и други познати алергени.

Пречиствател на въздух, монтиран в спалнята или в дневната, може да филтрира замърсения въздух в зоните, в които прекарвате най-много време с любимите хора. Тези устройства са налични в широка гама модели и предлага различни нива на филтриране на въздуха.

Най-добрият пречиствател на въздух: какво да търсите

Най-добрите пречистватели на въздух за дома отстраняват ефикасно вредните частици и работят безшумно. Основните критерии, по които можете да оцените най-добрият пречиствател на въздух са ефективността на филтриране, площта на покритие, нивото на шума, безопасността при употреба, консумацията на енергия, допълнителните функции и гаранцията на производителя. По-долу ще разясним важните аспекти, за да ви помогнем да изберете правилния пречиствател на въздух за вас

Функционалност

Футуристичният дизайн и модерните функции са добре дошли, но най-важният аспект, който трябва да имате предвид при пречиствателя на въздуха, е способността му да почиства въздуха. Изберете пречиствател на въздух с по-голям поток, който да филтрира ефективно цигарения дим, праха и прашинките във въздуха

Някои устройства ще показват обемът в кубически метри (м³) или квадратни метри (м²). При квадратните метри предполагаме, че се отнасят до размера на помещението, изчислен при стандартна височина на тавана, не по-голяма от 2,5 метра. Обикновено е добре, че пречиствателат на въздуха да е малко по-голям и като капаците за обработка от стаята, в която искате да го използвате, за да постигнете максимална ефективност

И накрая, ще трябва да напрамите компромис между тих и по-шумен пречиствател, но много по-мощен. Безшумният уред няма да обработва голямо количество въздух, така че ще трябва да изберете най-тихият пречиствател за обема въздух, необходим за помещението, в което ще го използвате

За да прецените това, ще трябва да погледнете нивото на децибелите на уредите с подобен филтриращ капацитет и да изберете най-тихия. Колкото по-високо е нивото на децибелите, толкова по-шумен ще е пречиствателят на въздух по време на работа

Безопасност и сертифициране

Много независими сертифицирания на избрания пречиствател могат да показват безопасността при работа с него. Някои модели са сертифицирани от ECARF (Европейски център за изследване на алергиите) или от други независими лаборатории. Нещо повече, проверете дали избраният модел е сертифициран и по отношение на потреблението на енергия от оторизиран орган.

Някои модели пречистватели на въздух могат да генерират други вредни частици в процеса на филтриране на обичайните замърсители. Най-често срещаният проблем е излишното генериране на озонови частици, които не са много полезни в количества над домустимите граници.

За страдащите от астма и алергии, продължителното излагане на озонови частици може да навреди на здравето и да усложни дихателните проблеми, причинявайки болки в гърдите, затруднение при издишане и раздразване на дихателните пътища. Най-добрите уреди за пречистване на въздуха унищожават озоновите частици във въздуха, като така предпазват от неприятности.

Удобства

Комфортът в употребата е важен фактор при избора на най-добрия пречиствател на въздух. Много уреди използват сменяеми филтри, които се наблюдават, за да ви посочат кога трябва да бъдат сменени.

Нещо повече, търсете пречиствател, който има функции за програмиране с таймер за спиране или включване. По този начин можете да програмирате уредът да функционира ограничено време, за да се избегне преждевременно износване на филтрите и да функционира оптимално когато не сте вкъщи или докато спите.

Много уреди за пречистване на въздуха са оборудвани с дистанционно управление за улеснение на употребата им, въпреки че не е задължително необходимо.

Най-добрите пречистватели на въздух използват сензор за качеството на въздуха, което им позволява да регулират сколостта на вентилатора в зависимост от гъстотата на частиците в атмосферата. Тази функция е отлична защото няма да трябва да регулирате скоростта ръчно. Нещо повече, позволява ви програмирането на уреда и  автоматичното му функциониране.

Обслужване и гаранция

Работата на един пречиствател на въздух не трябва да бъде трудна, но е добре да получите подкрепа от производителя, ако нещо не работи правилно. Изберете устройство, произведено от реномирана фирма, която ви предлага максимална гаранция и обслужване на най-високо ниво

Най-добрият уред за пречистване на въздуха ще пази жилището ви чисто и без прах, миризми и алергени, като по този начин се намаляват до минимум замърсителите във въздуха, който дишаме. По този начин можете да бъдете сигурни, че цялото семейство ще се радва на по-сигурна атмосфера, далеч от нежеланите алергии и раздразнения.

Най-добрият пречиствател на въздух: препоръки

Имайки предвид критериите по-горе, по-нататък ви представяме няколко препоръчителни продукта с изключително съотношение качество/цена.

1. Пречиствател на въздух Sharp KC-A60EU-W

Въздухопречиствателя Sharp  KC-A60EU ще ви дари с чист въздух пречистен от всичко и обоготен с много енергия.
Въздухопречиствателя използва двустранна технология за по-ефективно пречистване на въздуха с активен и пасивен метод.
Въздухопречиствателя има възможност за  овлажняване, като по този начин ще контролира нивото на влажността на въздуха.
Уникалната технология на въздуха Plasmacluster йонизация.

Виж детайли и цена

2. Пречиствател на въздух Dirt Devil Pureza 350

Брой скорости: 3
Система за филтриране: HEPA
Индикатор за промяна на филтъра
Улавя прах и полени от въздуха
3 настройки за пречистване
Подходящ за помещения до 40 кв.м.
Тегло (кг): 6.4

Виж детайли и цена

3. Пречиствател за въздух Кула Bionaire BAP1700

2 постоянни ХЕПА тип филтъра
Вграден сензор за качеството на въздуха
Три скорости
Четири степени на чистота
Програмируем таймер
Независим йонизатор
Индикатор за статуса на Филтъра
Препоръчва се за помещения с площ до 74m²

Виж детайли и цена

4. Пречиствател на въздух ARGO PURISSIMO

Брой скорости: 5
Функции: Таймер – Йонизатор – Cold Plasma – Нощен режим
Система за филтриране:
Филтър HEPA – Филтър HIMOP
Дистанционно устройство
Йонизация
Нощен режим

Виж детайли и цена

5. Пречиствател на въздух Argo PURY

Пречистване на въздуха от неприятни миризми, дим и прашец, вируси и бактерии с плесен, фин прах, органични летливи вещества и евентуално токсични газове от домакински дейности.
Цифров LED панел за контрол на функционалността.
Интелигентен автоматичен режим: автоматично регулира скоростта въз основа на качеството на въздуха.
Йонизационна функция за чист въздух – 3 скорости.

Виж детайли и цена
Related Post