Как да изберем най-добрата вертикална прахосмукачка

Коя е най-добрата вертикална прахосмукачка стик? Как да изберем вертикалната прахосмукачка с най-доброто съотношение цена/качество? Прочетете, за да разберете.

най-добрата вертикална прахосмукачкаТрадиционните прахосмукачки могат да бъдат тежки, трудни за употреба и за разхождане из дома. Въпреки, че нищо не може да замени мощта на почистване на голямата прахосмукачка, вертикалната прахосмукачка може да ви помогне да почистите по-лесно и по-бързо.

Тези по-малки вертикални прахосмукачки са по-леки, някои дори с тегло 2 кг. В допълнение, техният компактен дизайн ги прави лесни за употреба и лесни за съхранение и в най-малкия килер.

Някои модели на вертикална прахосмукачка могат да бъдат конвертирани в ръчна прахосмукачка за лесно почистване на стълби, стъпала, тапицерии и дори вътре в превозното средство.

Удобният размер и допълнителните функции препоръчват най-добрата вертикална прахосмукачка като безценен инструмент във всеки дом. Въпреки, че е малко вероятно да заменят изцяло традиционната прахосмукачка, вертикалните прахосмукачки стик ще ви помогнат за поддържане на чистота, при почистване на мръсотията от инцидентите всеки ден, които могат да се случат във всеки дом, както и почистване на твърда повърхност, както и за почистване на труднодостъпни места с класическа прахосмукачка.

Най-добрата вертикална прахосмукачка: какво да търсите

Вертикалните прахосмукачки имат различни размери, функции и мощност на поглъщане. Някои имат захранващ кабел, докато други са оборудвани с батерии за повишена маневреност. Някои използват торбички за събиране на прах, докато други са оборудвани с контейнери, които могат да бъдат изпразвани.

Някои модели вертикални прахосмукачки изискват смяна на филтрите или на торбичките на определени интервали от време, а някои модели не изискват интензивна поддръжка.

По-долу ви представяме някои критерии, които е добре да имате предвид, преди да изберете най-добрата вертикална прахосмукачка за вас.

Тегло и размери

Тегло и размери вертикална прахосмукачка Теглото и размера на вертикалната прахосмукачка варират според модела. Въпреки че повечето вертикални прахосмукачки са леки, с тегло няколко килограма, някои по-леки модели могат да тежат до 2 кг.

Теглото на модела зависи до голяма степен от типа на двигателя, с който е снабдена прахосмукачката, засмукващата глава и нейните прикрепени елементи.

Размерът на избраната вертикална прахосмукачка следва да е важен критерий при избора ви. Мястото, където ще съхранявате прахосмукачката, когато не се използва, зависи от размера й. Някои модели имат телескопични или сгъваеми дръжки за улесняване на съхранението в шкаф с рафтове, а други модели не предлагат в регулируема височина.

Някои засмукващи глави са широки, предлагащи голяма площа на покритие, а други са малки и тесни, което помага при съхранение, но се изискват повече стъпки за почистване на същата площ.

Захранване

Когато избирате най-добрата вертикална прахосмукачка, ще откриете както със захранващ кабел, така и без кабел. И двата варианта имат своите предимства и недостатъци. Прахосмукачките с кабел няма да се разтоварят по време на работа и ще доставят постоянна мощност.

Въпреки това, дължината на кабела се различава от модел на модел и някои модели ще ви задължат да сприрате да чистите и да сменяте контакта за захранване по-често, отколкото бихте искали.

Вертикалните модели прахосмукачки без кабел използват мощта на батериите, за да работят. Те са ограничени от живота на батерията и нейното време за захранване.

Повечето модели имат самостоятелност от 7-15 минути между зарежданията, но по-скъпите модели могат да работят и до 40 минути без прекъсване. Времето за зареждане на батерията зависи и то от избрания вертикален модел прахосмукачка, като варира от няколко часа до 24 часа, по-чист.

Някои батерии се зареждат с поставяне на зарядното в контакта, а някои модели имат специални щандове за зареждане. Тъй като различните типове батерии се различават много е необходимо специално внимание към капацитета и производителността на батерията при избора на вертикална прахосмукачка без кабел.

Двигател и мощност на поглъщане

Двигател и мощност на поглъщане вертикална прахосмукачкаВертикалните прахосмукачки не предлагат същата сила като класическите, но някои модели са по-мощни отколкото други. Внимавайте с амперите, волтовете и ватовете, свързани към прахосмукачката, тъй като тези стойности винаги показват истинската сила на двигателя.

Тези стойности не са лесни за разбиране, но работата е проста, колкото по-високи са стойностите, толкова по-силна е прахосмукачката. Ватовете са най-добрият показател, защото те показват количеството енергия, избутана в двигателя на прахосмукачката.

При моделите с батерии, капацитетът и силата им ще показват предлаганото ниво на мощност . Тъй като мощността на двигателя влияе пряко върху поглъщането, по-голямата мощност означава по-силно поглъщане.

Видовете повърхности, които ще почиствате редовно определят необходимата мощност в избрания модел вертикална прахосмукачка. Почистването на килимите и мокетите изисква повече сила отколкото настилките от твърда материя, за да се изтегли праха и мръсотията измежду влакната на килима. Има и други фактори, влияещи на мощността на поглъщане, те са редовното почистване и система за филтриране на прахосмукачката.

Маневреност и аксесоари

Докато някои модели работят стриктно като вертикални прахосмукачки, много от тях имат допълнителни аксесоари, могат да се използват и като ръчна прахосмукачка, или и двете. Най-често срещани са аксесоарът за тесни места и четката за тапицерия.

Тесният накрайник ви помага да почиствате трудно достъпни места, като например между възглавниците и шевовете на дивана, докато четката за тапицерията улеснява почистването на тапицерията на мебелите или драперии.

Много прахосмукачки, вертикални модели стик, могат да се конвертират в ръчна прахосмукачка. Една ръчна прахосмукачка е много полезен инструмент за почистване на мебели, стълби или превозни средства. Важно е да се помни, че не всички изправени прахосмукачки могат да бъдат използвани и като ръчни. Проверете спецификациите предварително.

Почистване и поддръжка

най-добрата вертикална прахосмукачкаОсновните действия за почистване и поддържане на вертикалната прахосмукачка са изпразване на контейнера/торбичката и поддържането на филтрите. Само някои модели използват торбички за събиране на мръсотия, повечето вертикални прахосмукачки са оборудвани със специални контейнери, които могат да бъдат изпразнени. Вариантът без торба е по-удобно, защото просто изхвърляш мръсотията в коша за боклук, без да е необходимо да се купуват допълнителни торбички.

Системата за филтриране засяга пряко производителността на прахосмукачката, тъй като тя предпазва двигателя от прах и мръсотия, които циркулират в погълнатия въздух. Всички модели вертикални прахосмукачки имат филтри, които се нуждаят от поддръжка, но някои филтри могат да се използват повторно, а други трябва да бъдат сменяни по някое време.

Филтърът също така предотвратява и да се върне обратно прах и на алергените във въздуха. Вертикалните прахосмукачки оборудвани с НЕРА филтри ще филтрират най-ефективно стайния въздух.

Сервиз и гаранция

При избора на най-добрата вертикална прахосмукачка стик, се уверете, че производителят предлага минимум 24 месеца гаранция. Също така, изберете продукт от известна марка, за да се избегнат неприятни ситуации, в които прахосмукачката не работи в оптималния обхват или се поврежда често. Също така, трябва да се допитате до местата за обслужване на избрания производител, да бъдат в близост до населеното място, в което живеете, в случай на проблеми с новия закупения продукт.

Най-добрата вертикална прахосмукачка за вас ще бъде тази, която ще отговори на нуждите ви на употреба. Може би ще я изберете тъй като е лека и преносима. Или може би предпочитате вертикална прахосмукачка, която може да се превръща в ръчна.

Можете да си купите вертикална прахосмукачка, защото живеете в малък апартамент и не се нуждаете от по-голяма за почистване, или ако живеете в голяма къща, имате нужда от уред за бързо почистване между генералното почистване. Каквато и да е причината, от разнообразието от вертикални прахосмукачки, предлагани на пазара, със сигурност ще намерите идеалния модел за вас.

Най-добрата вертикална прахосмукачка (стик): препоръки

Като се имат предвид съветите и горепосочените критерии, препоръчваме Ви по-долу някои модели вертикални прахосмукачки, предлагащи отлично съотношение качество / цена .

1. Вертикална прахосмукачка Dirt Devil Samurai DD699-1

Вертикална прахосмукачка Dirt Devil Samurai DD699-1Тип почистване: Сухо
Захранване: Акумулаторно 18V
Автономност: 24 минути
Тип настилка: Килим, Hard Floor
Тегло: 2.3 Kg
Капацитет: 0.8 l
Напрежение (V): 230

Виж детайли и цена

2. Мултифункционална прахосмукачка Bosch 2 в 1 Вертикална

Мултифункционална прахосмукачка Bosch 2 в 1 BBHMOVE4Практичната безкабелна прахосмукачка за бързо почистване – със сваляема ръчна прахосмукачка.
Две степени на мощност и време за работа до 36 минути.
Практична, сваляема ръчна прахосмукачка с 300 мл обем.
Природосъобразна батерия никел-металхидрид.
Подходящ за измиване филтър.
Станция за зареждане за под или стена.

Виж детайли и цена

3. Прахосмукачка Stick 2 в 1 Philips PowerPro Duo FFC6162/02

Прахосмукачка Stick 2 в 1 Philips PowerPro Duo FFC6162/02Технология PowerCyclone за максимални работни показатели.
Накрайникът TriActive Turbo улавя целия прах и пух с едно движение
Изпразване на отделението за прах в една стъпка, лесно и хигиенично
Безжична работа, даваща свобода за почистване навсякъде
Четката с електрозадвижване на накрайника премахва отлично косми от домашни любимци

Виж детайли и цена

4. Вертикална прахосмукачка 2 in 1 Electrolux ZB2951

Вертикална прахосмукачка 2 in 1 Electrolux ZB2951Тип почистване: Сухо
Захранване: Акумулаторно
Презареждаща се батерия: Да
Контрол на дръжката: Да
Цвят: Черен
Капацитет: 0.5 l
Напрежение (V): 10.8

Виж детайли и цена

5. Вертикална прахосмукачка Conti CSC-301

Вертикална прахосмукачка Conti CSC-301Всмукателна мощност 230W.
Система Ocean-Cyclone.
HTP система за защита на мотора (защита против прегряване).
Почистващ накрайник с подвижна връзка.
Възможност за практична употреба като ръчна прахосмукачка.
Измиващ се контейнер за прах.
Вертикално паркиране.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo