Как да изберем най-добрата видеокамера за спорт

Коя е най-добрата видеокамера за спорт ? Как да изберем екшън камерата, подходяща за всяка ситуация?

най-добрата видеокамера за спортНезависимо дали си водолаз, скиор, планински колоездач, алпинист или практикуваш всякакъв друг спорт, видеокамерите за спорт могат да ти помогнат да запишеш всичките си приключения. Тези специални видеокамери, наречени също и екшън камери са водоустойчиви, имат защитни корпуси и могат да записват в каквито и да било условия.

Най-добрите спортни видеокамери записват под вода, когато се гмуркаш, при shorkeling или просто плуваш. Тези специални камери имат почти същите спецификации като нормалните камери. Въпреки това, тъй като тези камери се използват повече в действие, е възможно функциите фокусиране и увеличаване да са специално ограничени. Сред най-конкурентните и устойчиви видеокамери за действие можем да включим GoPro Hero, Sony Action Cam и Evolio iSmart 4K.

Какво да търсиш в една спортна видеокамера?

Спортните видеокамери са проектирани да работят при по-сурови, отколкото традиционните им сестри. Твърдите корпуси и другите специфични конструктивни елементи ти позволяват да записваи с доверие дори и в най-екстремни условия. Повечето спортни камери имат обектив с широк ъгъл, без възможност за увеличение или ръчна настройка на фокуса. Това води до по-малко качествени изображения, но възможностите за издръжливост и съпротива компенсират това.

Фото/видеокачество

 Подобрен контрол на камератаНай-добрите спортни видеокамери могат да записват HD видео и висококачествени изображения. Видео записът става с авто-фокус, но трябва да доведе до ясно изображение с висока разделителна способност. Ъгълът на улавяне ще бъде широк, но с малко редактиране ще можеш да имаш ясен запис, който ще проследява всички твои движения. Ще можеш да правиш снимки с висока резолюция по време на заснемането , но резултатът ще бъде труден да се прецени на място, защото обикновено няма екран за предварителна визуализация.

Дизайн

Качеството на конструкцията на една спортна видеокамера е най-важно. Ако ще използваш това устройство в подводна среда или на ски пистите, ще ти бъде необходима масивно изградена камера, на която можеш да разчиташ. Друг важен фактор е размерът. Видеокамерата трябва да бъде лека и достатъчно малка, за да не ти пречи в действията ти.

Особености и аксесоари

 Разширена свързаност и водоустойчивостИма много инструменти, които могат да завършат успешно използването на видеокамерата за действие и да подобрят качеството на записа. Някои видеокамери са с включен Wi-Fi, което позволява използването на смартфона за контролиране на камерата, за преглед на изображенията и контрол на снимките. Има и други аксесоари, които могат да подобрят преживяването ти, като например приложенията за редактиране на видео, различни стикове и други специфични инструменти.

Гаранция и поддръжка

Спортните видеокамери имат няколко бутона и обикновено са лесни за употреба в сравнение с други видеокамери. Все пак е добре да се провери преди купуване дали производителят или търговецът предлага следпродажбена техническа поддръжка. Спортни видеокамери са с гаранция  24 месеца от датата на закупуване.

Спортни видеокамери са идеални за записване на екстремни спортове, индивидуални спортове и дори семейни спортни събития. Не трябва да се притесняваш, че ще те изпуснеш някой момент, защото твоята спортна видеокамера ще запише всеки момент с HD качество.

най-добрата видеокамера за спорт

1. Спортна видеокамера Full HD GoPro Hero 4 Silver Edition

Спортна видеокамера Full HD GoPro Hero 4GoPro HERO4 Silver Edition е първата камера с вграден сензорен дисплей. Преглеждайте записаните моменти веднага след записа, независимо къде сте – на лифта или под водата!
Резолюция fullHD и 60 кадъра за секунда или HD резолюция и 120 кадъра! Снимки в 12MP!
С новите функции HiLight Tag и QuikCapture и много други, снимането е бързо и лесно!

Виж детайли и цена

2. Спортна видеокамера Sony Action Cam AS50

Спортна видеокамера Sony Action Cam AS50 Ясен, свръхширок обектив ZEISS® Tessar
Интелигентно управление с лесен потребителски интерфейс
SteadyShot стабилизира филмите от първо лице
Сензорът Exmor R® CMOS с усъвършенствана чувствителност
BIONZ X™ за превъзходни детайли и текстури
Заснемане на 4K снимки от видео
120 кад./сек. с HD разделителна способност за видео със забавен каданс

Виж детайли и цена

3. Спортна видеокамера Evolio iSmart 4K

Спортна видеокамера Evolio iSmart 4KiSmart 4K е ултракомпактна екшън камера, която може да заснема в 4K до 10 кадъра в секунда, 2.7K до 15 кадъра в секунда или в резолюция 1920×1080 до 60 кадъра в секунда.
Камерата разполага с 2-инчов дисплей, с една трета по-голям от предишния модел, и батерия 900 мАh, достатъчна за 90 минути непрекъснато заснемане.
Камерата от 12 MP може да бъде използвана и за снимки, благодарение на оптичния сензор.

Виж детайли и цена

4. Видеокамера Sport Sencor 3CAM 2000 

 Видеокамера Sport Sencor 3CAM 2000

TFT 1.5″ цветен дисплей – Водоустойчива на дълбочина до 60 м
Зрителен ъгъл от 120 градуса – Функция за записване на спорт
Интегриран високоговорител – microUSB и mini HDMI
Поддържа microSD карти до 32 Gb
Включени аксесоари: камера, водоустойчив корпус, захранване, microUSB кабел, почистваша кърпа, аксесоари за захващане, основа за захвашане.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo