Как да изберем най-добрата кафемелачка

Как да изберете най-добрата кафемелачка? Какви характеристики и функции трябва да има идеалният продукт? Прочетете статията ни, за да направите информиран избор.

най-добрата кафемелачкаСмяната на опакованото смляно кафе с прясно смляно ще ви осигури допълнителен аромат и наслада с всяка чаша кафе. Тъй като мляното кафе остарява бързо, губейки от вкуса и аромата си, успешната кафемелачка ще ви помогне да се наслаждавате на максимален аромат и свежест всяка сутрин.

Нещо повече, някои модели ръчни или електрически кафемелачки предлагат възможност за регулиране начина на смилане, за получаване на подходящото кафе по всяко време на деня.

Най-добрата кафемелачка: какво да търсите

Най-добрите кафемелачки са с различни размери, функции и начини на функциониране. Широката гама от оферти на пазара ви позволява да избирате между обикновена кафемелачка за сутрешно кафе или по-сложна и по-голяма, която може да смели много кафени зърна наведнъж.

Можете също да избирате между ръчна или електрическа кафемелачка, с нож или с диск за смилане, както и цената, която сте готови да платите. Кафемелачката може да се използва и за други функции в кухнята.

Регулируема степен на мелене

Най-добрите кафемелачки ви предлагат възможността да избирате степента на мелене на зърната: висока за перфектно кафе на джезве, средна за кафе филтрите и фина за еспресо машините.

Мелене с нож или с диск за смилане

Всяка кафемелачка ще смели кафето, но не всички го правят равномерно. Кафемелачките с диск за смилане, които могат да бъдат плоски или сферични, са обикновено по-скъпи, но смилат кафето равномерно и са предпочитани от хората, които предпочитат кафето в чашка или френска преса.

Керамичните кафемелачки са вид кафемелачки с диск за смилане,  които предлагат повишена здравина, за да могат да осигурят всякакъв вид мелене, от едро до на прах, и са с по-дълъг живот отколкото другите видове кафемелачки.

Множествена употреба

кафе и ядки мелницаТези, които искат да спестят време в кухнята, могат да използват кафемелачка, която може да служи и за други цели. Изборът на кафемелачка, която може да мели и лешници или орехи, или може да раздробява ароматни билки, подправки или чай, ще ви предложи трудна за изравняване изменчивост.

Лекота при почистване

В зависимост от модела, най-добрата кафемелачка може или не да бъде почистена в съдомиялна. Някои модели се предлагат заедно със специална четка, която позволява цялостно почистване на бункера за мелене, като така не е нужно измиването на кафемелачката след всяка употреба.

Гаранция и обслужване

Както обикновено, когато избирате електроуред, имайте предвид гаранционния срок на най-добрата кафемелачка. Той трябва да бъде минимум 24 месеца.

Уверете се, че производителят има сервиз във вашия район, за да могат да бъдат разрешени евентуално възникналите проблеми в рамките на гаранционния срок.

Изборът на най-добрата кафемелачка за вас ще ви позволи да се наслаждавате на прясно и ароматно кафе всеки ден, независимо от предпочитания начин на приготвяне. Независимо дали става въпрос за електрическа или ръчна кафемелачка, със сигурност ще намерите предпочитания продукт.

Най-добрата кафемелачка: препоръки

Следвайки критериите по-горе ви представяме няколко кафемелачки, предлагащи отлично съотношение качество/цена.

1. Кафемелачка Gorenje SMK 150 W

Кафемелачка Gorenje SMK 150 WМощност: 150 W.
Вместимост на купата: 40 г.
Система против прегряване.
Купа от неръждаема стомана.
Нож от неръждаема стомана.
Таймер.
Място за кабел.

Виж детайли и цена

2. Кафемелачка Tefal GT110838

Кафемелачка Tefal GT110838Лесен старт, смилане само с едно натискане за постигане на чудесни резултати!
Подходящ за мелене на кафе, подправки, ядки и др.
Лесен за употреба уред, мели всякакви съставки за секунди, а благодарение на модерния си дизайн и качествено покритие е чудесен аксесоар за кухненския Ви плот!
Купа и острие от неръждаема стомана за по-добро запазване ароматите на съставките.

Виж детайли и цена

3. Кафемелачка Bosch MKM6003

Кафемелачка Bosch MKM6003Прясно смлени зърна за още по-добър аромат.
Нож за рязане от неръждаема стомана за голяма прецизност и фино смилане.
Работи единствено при затворен капак.
За до 75 г кафе на зърна.
Защитен ключ.
Мощност: 180 W.

Виж детайли и цена

4. Кафемелачка Heinner HCG-150P

Кафемелачка Heinner HCG-150PМощност: 150 W.
Капацитет за кафе на зърна: 50 г.
Нож от неръждаема стомана.
Заключване за сигурност.
Материал корпус: Пластмаса.
Материал ножчета: Инокс.
Ниво на шума (dB): 85.

Виж детайли и цена

5. Кафемелачка ZEPHYR ZP 1172 D

Кафемелачка ZEPHYR ZP 1172 DФункция за мелене на импулси.
Предпазна система – работи само при правилно затворен капак.
Остриета от висококачествена неръждаема стомана
Капацитет: 35 грама.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo