Как да изберем най-добрата мини/ръчна прахосмукачка

Как да изберем най-добрата мини/ръчна прахосмукачка? Какви характеристики и функции трябва да изпълнява идеалната преносима прахосмукачка? Прочетете по-нататък, за да разберете.

най-добрата мини прахосмукачкаНормалните прахосмукачки се грижат за по-голямата част от чистотата в дома, но една мини прахосмукачка може да помогне за малките детайли.

Най-добрите мини прахосмукачки са доста компактни, като могат да влязат в онези тесни пространства, които са трудни за почистване с класическата прахосмукачка: вътре в автомобила, ръбовете на стълбите и тапицерията на мебелите.

Макар и малки по размер, мини прахосмукачките гарантират успешно почистване. Те са оборудвани с мощни двигатели, които осигуряват оптимално поглъщане.

Мини прахосмукачките са идеални за почистване на дреболии, разпръснати косми от домашни любимци и други малки бедствия из къщата или в колата ви.

Най-добрата мини/ръчна прахосмукачка: какво да търсите

На пазара има два вида мини прахосмукачки: с кабел или безжична. Тези с кабел като цяло са по-евтини и по-мощни от своите безжични сестри.

Безжичните мини прахосмукачки са изключително преносими и лесни за употреба, тъй като използват батерия за работа и не изискват непременно контакт. Изборът между двата вида мини прахосмукачки зависи от личното предпочитание.

Всички мини прахосмукачки имат основна функция: изсмукване на праха и мръсотията, но не всички работят еднакво успешно. Критериите, посочени по-долу, ще ви помогнат да намерите мини прахосмукачката, която ще работи перфектно.

Успеваемост

Успеваемост Ръчна прахосмукачкаНай-важният фактор, който трябва да имате предвид, когато искате да закупите най-добрата мини прахосмукачка, е успеваемостта. С други думи, колко обре абсорбира мръсотията. Моторът на прахосмукачката трябва да бъде достатъчно силен, за да смуче отпадъци върху различни видове повърхности.

Един мотор с повече вата означава повече почистваща сила. Вие също трябва да си изберете мини прахосмукачка, която предлага и четка за почистване.

Четката помага за проникване във влакната на тъканите за разтикване на мръсотията и ще ви помогне да почистите много по-добре тколкото прахосмукачка без четка.

Преносимост

Тъй като мини прахосмукачките са предназначени да достигат там, където класическите не могат да достигнат, е важно да имате предвид тяхната преносимост.

Мини прахосмукачките без кабел са по-преносими от тези кабел, защото не сте принудени да ги използват само на определено разстояние от електрическия контакт.

Ако изберете мини прахосмукачка с кабел, уверете се, че кабелът е достатъчно дълъг, за да не изпитвате неудобство, когато чистите.

Размерите и теглото на идеалната мини прахосмукачка могат да повлияят на нейната преносимост и маневреност. Изберетете лесна за захващане и маневриране прахосмукачка.

Живот на батерията

най-добрата Ръчна прахосмукачкаЖивотът на акумулаторната мини прахосмукачка може да варира от няколко минути до 30 минути. По-евтините модели използват некачествени батерии, които не осигуряват енергия за постоянна работа.

Най-добрата мини прахосмукачка ще ви даде най-малко 15 минути работа, за да може да почистите всичко, което трябва, без презареждане.

В допълнение, помислете и за времето за презареждане на батерията. Ако то е прекалено дълго и батерията свърши преди завършване на почистването, ще трябва да изчакате няколко часа, за да си свършите работата.

Някои мини прахосмукачки осигуряват фиксирана приставка за презареждане, където можете да поставите удобно прахосмукачката, докато по-евтините модели, ви предлагат нормално зарядно устройство с кабел.

Тегло на прахосмукачката

При избора на най-добрата мини прахосмукачка не забравяйте да вземете предвид и теглото й. Една мини прахосмукачка ще бъде много удобна за използване, освен това, теглото й ще се увеличава с напълването на контейнера за прах. Най-добрата мини прахосмукачка е лека, предлагайки лесно маневриране за дълги периоди от време.

Капацитетът на контейнера с прах

Капацитетът на контейнера с прахИзберете мини прахосмукачка с капацитет на резервоара за прах възможно най-голям, така че да не е необходимо да го изпразвате често. Имайте предвид, че мини прахосмукачката има контейнер за прах по-малък от този на класическата прахосмукачка.

Функции

Някои мини прахосмукачки имат допълнителни функции, които подобряват функционалността и спомагат за по-ефективното почистване. Търсете прахосмукачка с различни допълнителни аксесоари, като например различни видове четки, аксесоари за тесни пространства и други. Това ще ви позволи да почистите лесно тесни места.

В допълнение, би било по-добре да изберете прахосмукачка с функция Wet & Dry (мокро и сухо), която ще ви позволи да аспирирате праха независимо дали е сух или нее.

Изборът на най-добрата мини прахосмукачка зависи от целта, за която ще се използва. Ще ви трябва предимно за почистване на косми от домашните любимци или на колата? Каквото и да правите с нея, идеалната мини прахосмукачкаен трябва да да аспирира бързо всяка мръсотия от различни повърхности.

Най-добрата мини/ръчна прахосмукачка: препоръки

Използвайки критериите по-горе, ви представяме по-нататък няколко продукта с отлично съотношение качество-цена.

1. Ръчна прахосмукачка Dirt Devil M137

Ръчна прахосмукачка Dirt Devil M137Прахосмукачка Gator 18V има ергономичен дизайн.
Иделана е за тесни пространства, разполага с мини турбо четка.
Презареждаща се батерия: Да
Издръжливост на батерията (мин): 8
Аксесоар за тесни пространства.
Аксесоар за животинска козина.
Капацитет: 0.2 l – Тегло: 1.6 Kg

Виж детайли и цена

2. Ръчна прахосмукачка Bosch BKS4033

Ръчна прахосмукачка Bosch BKS4033

Wet&Dry: за мокро и сухо почистване.
Място за зареждане с възможност за монтиране на плота на мебел или стена.
Комплект 3 аксесоара: приставка за ъгли, четка за мебели, приставка за течности.
Капацитет: 0.3 l.
Издръжливост на батерията (мин): 15.

Виж детайли и цена

3. Ръчна прахосмукачка Philips Mini Vac FC6142

Ръчна прахосмукачка Philips Mini Vac FC6142 Мощни 4,8 V никел-металхидридни батерии.
Накрайник с аеродинамичен дизайн за по-добро почистване на праха.
Без торба, двустепенно филтриране и циклонно действие за оптимално филтриране.
Дръжката осигурява най-удобно захващане.
Лесно отделящ се накрайник за лесно изпразване.

Виж детайли и цена

4. Ръчна прахосмукачка Rowenta AC476901

Ръчна прахосмукачка Rowenta AC476901Rowenta Extenso е разработена да предложи бързо и лесно решение за извършване на леки ежедневни задачи за почистване.
Циклонната система позволява високо ниво на разделяне на въздух/ прах за оптимизиране на ефективността на почистване.
Интегриран накрайник за ъгли (телескопична дюза) за лесен достъп до трудно достъпни места.
Нейната ергономична дръжка осигурява по-лесен захват и гарантира удобната експлоатация на уреда.

Виж детайли и цена

5. Ръчна прахосмукачка Dirt Devil M410 Verso

Ръчна прахосмукачка Dirt Devil M410 VersoVerso Wet & Dry е идеална за бързо и ефикасно почистване.
Позволява мокро и сухо почистване.
Притежава и система за лесно изпразване на контейнера.
Живот на батерията 10 минути.
Препоръчва се за тапицерия.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo