Как да изберем най-добрата перална машина

Как да изберете най-добрата перална машина? Какви характеристики и функции трябва да има най-добрият продукт за вас? Прочетете по-нататък, за да разберете.

най-добрата перална машинаПералната машина е покупка, която не бихте искали да правите често. Веднъж намерили приличен модел ще ви се иска да работи без проблеми години наред. Тъкмо за това е важно да се уверите, че избирате съзнателно когато си купувате перална машина за нуждите ви.

Изборът на най-добрата перална машина трябва да бъде лесен в момента, в който сте определили бюджета си, но има много аспекти, които трябва да се вземат предвид. Едно от по-малко очевидните неща е разходът за използване на пералната машина в дългосрочен план.

С други думи, може би ще е по-добре да купите малко по-скъп модел, но който дългосрочно ще ви осигурява значителни спестявания, когато става въпрос за потреблението на електричество, вода и прах за пране.

По-нататък ви представяме най-важните аспекти, които трябва да вземете предвид при закупуването на перална машина.

Най-добрата перална машина: какво да търсите

Потребление на електричество

Потреблението на ток и вода са основните разходи при използването на най-добрата перална машина.

Екплоатационните разходи на пералната машина са много важни, тъй като евтините модели могат да бъдат с много високи експлоатационни разходи modelele ieftine pot avea costuri de exploatare foarte mari.

Перална машина, която използва ефективно ресурсите, ще ви струва много по-малко в дългосрочен план, дори ако първоначалната покупна цена е по-висока.

Всяка перална машина има етикет с енергийната ефективност. Тя се класифицира с показатели от A+++ до A и дори и по-ниско, до E. Съветваме ви никога да не избирате перална машина с класификация на потреблението на ток по-малка от A.

Най-ефективните модели са класифицирани с A+++. За да решите кой модел е по-ефективен, върху енергийния етикет са отлебязани и конкретни стойности като потребление на ток в kWh/година и потребление на вода в л/година.

За да изберете най-добрата перална машина, имайте предвид, че стойностите, отбелязани върху етикета, са базират на потреблението при максимално натоварване. Една перална машина с капацитет 12 кг ще използва със сигурност повече вода и ток отколкото такава с вместимост 6 кг . Все пак, ще перете два пъти по-рядко с перална машина от 12 кг.

Вместимост на барабана

Вместимост на барабанаВместимостта на барабана е един от най-важните критерии когато става въпрос за избора на най-добрата перална машина. Тя представлява количеството сухи дрехи, което може да бъде натоварено за един цикъл на изпиране. За едно обичайно семейство е напълно достатъчен барабан с вместимост 5-6 кг.

Все пак, по-големият капацитет на натоварване ще ви помогне не само да изперете много дрехи наведнъж, но ще можете да перете и по-обемни изделия като завивка или завеса.

На теория, барабан с по-голяма вместимост ще бъде по-ефективен на кг изпрани дрехи, използвайки по-малко ток и вода за същото количество дрехи отколкото перална машина с по-малък барабан.

Скорост на центрофугиране

Скоростта на центрофугиране ви показва броя завъртания на минута (RPM) на барабана в цикъла на центрофугиране. На теория, колкото по-голяма е скоростта на въртене, толкова по-сухи ще бъдат дрехите когато ги извадите от пералната машина.

По-евтините перални машини предлагат скорост на въртене между 800-1000 RPM, но за да постигнете впечатляващи резултати изберете перална машина с минимум 1200 завъртания на минута.

Специални функции

Специални функции перални машиниВсеки производител на перални машини осигурява специални функции на продукта за подобряване качеството на изпиране и пстене на енергия и ресурси

Нпример, технологията EcoBubble на Samsung използва водата и въздуха за разтваряне на праха за пране, създавайки въздухни мехурчета, които проникват и почистват по-ефективно прането. Един цикъл на изпиране при само 15 градуса може да ви помогне също така да спестите енергия и пари.

Програми за изпиране

Когато избирате най-добрата перална машина, внимавайте със специалните програми за изпиране, които тя предлага.

Сертифицирана перална машина Woolmark ще изпере със сигурност вълнените изделия докато други модели предлагат специални програми дори и за дрехи от натурална коприна. Ако имате много деликатни дрехи, програма за ръчно изпиране е идеална.

Най-добрата перална машина има функции против намачкване и лесно гладене, които ще ви помогнат да внимавате с онези изделия, които трябва да гладите след всяко изпиране.

Лесна за употреба и дисплей

Лесна за употреба и дисплейДоколкото пералните машини стават все по-изтънчени и сложни във функциите, е важно да изберете модел, който е лесен за употреба и за разбиране.

Най-добрата перална машина ви предлага лесен за използване контролен панел с екран, който ви показва ясно избраната програма и оставащото време до свършването й. Други напреднали функции включват отложен старт, интензивно изплакване или избор на скоростта на въртене за центрофугиране.

Най-добрата перална машина трябва да се отличава с основни функции, като изпиране и центрофугиране на дрехите, докато по-напредналите функции й придават стойност и увеличават удобството на потребителя.

Имайте предвид енергийната ефективност и ефективността на изпиране и центрофугиране същевременно и ще изберете със сигурност най-добрата перална машина за вас и вашия бюджет.

Най-добрата перална машина: препоръки

С помощта на по-горните ни критерии ви представяме няколко модела перални машини, предлагащи отлично съотношение качество/цена.

1. Пералня Samsung Eco Bubble WF8EF5E0W4W/LE

Пералня Samsung Eco Bubble WF8EF5E0W4W/LEновата перална машина на Samsung с Ecobubble технология. Тя е с уникален генератор на мехури, който разтваря перилния препарат и инжектира въздух, като по този начин се създава богата сапунена пяна.
Добавете елегантност към интериора на дома си.
Интелигентната проверка диагностицира и отстранява проблемите вместо Вас.
Премахва петната – и ненужните стъпки при пране.

Виж детайли и цена

2. Пералня 6th Sense Colours Whirlpool AWO/C6314

Пералня 6th Sense Colours Whirlpool AWO/C6314Технологията 6-th Sense представлява група от сензори, които следят всички компоненти от процеса на изпиране и оптимизират разходите на ток, вода и време до 30%.
Clean+ – помагайки Ви да се отървете от досадните петна, дори при ниска температура.
Енергиен клас  A+++ – Предлагайки „най-добра в класа си“ енергийна ефективност благодарение на ексклузивни технологии като новия мотор Silent Motion.

Виж детайли и цена

3. Пералня Beko WTE7502B0

Пералня Beko WTE7502B0 Пералнята машина Beko разполага с 15 програми за пране.
Baby Protect – Създадена е специално за облекла, изискващи специални грижи, като бебешки дрешки или облекла на хора, които страдат от алергии или чувствителна кожа.
Pet hair removal – Веко разработиха интелигентно решение за любителите на животни с функция за отстраняване на косми от прането по време на перилния цикъл.
Капацитет за зареждане 7kg – Енергийна ефективност A+++

Виж детайли и цена

4. Пералня SLIM Indesit IWSNE 61253 C

Пералня SLIM Indesit IWSNE 61253 CC опцията Eco Time, вече не трябва да чакате да се съберат достатъчно дрехи за пълно натоварване, тъй като тази опция може да бъде използвана когато желаете да изперете по-малко дрехи по-бързо.
Опцията Energy Saver, достъпна с циклите за Памук, Синтетични и Jeans позволява пестене на енергия до 70%.
Отложен старт – Благодарение на тази опция, можете да отложите старта на програмата до 24 часа в зависимост от вашите нужди.

Виж детайли и цена

5. Пералня Arctic EF6100A+

Пералня Arctic EF6100A+

Енергиен клас A+ – Предоставя намелен разход на електроенергия, в сравнение с останалите уреди от клас А.
Капацитет на зареждане 6 кг – Подходящ за цялото семейство капацитет на зареждане.
Настройте желаната програма и изберете скорост на въртене, между максималната от 1000 об/мин и минималната от 600 об/мин, за качествено и бързо изпиране.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo