Как да изберем най-добрата прахосмукачка без торбичка

Коя е най-добрата прахосмукачка без торбичка? Какво трябва да знаете преди да изберете подходящия продукт? Прочетете нашата статия, за да ви стане ясно.

най-добрата прахосмукачка без торбичкаКогато стане въпрос за почистване на дома, килимите или мебелите, се изисква толкова внимание, колкото за всяка друга повърхност. Подовете се замърсяват с остатъци от храна, а с мръсните обувки внасяме и кал вкъщи.

Закупуването на мощна прахосмукачка без торбичка е необходимост за поддържане на подовете и мебелите чисти. Въпреки че почти всички видове прахосмукачи (вертикална, ръчна, робот или моп с пара) ви помагат да поддържате чистота, най-добрата прахосмукачка без торбичка ще ви помогне да поддържате чистота, като ви предлага множество аксесоари, подходящи за всяка задача и място.

Най-добрата прахосмукачка без торбичка: какво да търсите

Прахосмукачките без торбичка могат да почистват широка гама повърхности, като някои уреди са дори специализирани. Уверете се, че ще изберете модела прахосмукачка, който подхожда най-добрер на дома ви. Ако имате домашни любимци, ще ви трябва прахосмукачка без торбичка, оборудвана със специални аксесоари, които помагат за премахване на космите.

Ако подовете ви са от паркет и покрити с килими, ще ви трябва аксесоар за множествени повърхности. Обмислете тези препоръки, както и критериите по-долу когато избирате най-добрата прахосмукачка без торбичка за вас.

Прахосмукачка без торбаОфертата за прахосмукачки без торбичка на пазара може да изглежда зашеметяваща с многото налични марки и модели. Много от евтините модели са изненадващо мощни и предлагат напреднали функции като филтрите HEPA и множество аксесоари, които предлагат ефикасно почистване за много видове повъхрности.

По-долу ще намерите характеристиките и функциите, необходими на една топ прахосмукачка без торбичка .

Филтриране

Прахосмукачките без филтри работят като използват въздушния поток – с негова помощ абсорбират праха и мръсотията, които се задържат вътре преди да изпратят въздуха навън. Филтър за прахосмукачка, който изхвърля въздуха, като използва филтър HEPA ще задържи 99,97% от алергените и частиците прах с размери по-малки от 0.3 микрона.

Този тип филтър ще подобри качеството на въздуха в дома ви, уверявайки ви, че дразнещите частици и алергените не се връщат отново във въздуха, който вдишвате. HEPA филтрирането не е задължително необходимо за ефективно почистване, но ако имате астма или алергии, този тип филтър е задължителен.

Аксесоари, разстояние и гъвкавост

Най-добрата прахосмукачка без торбичка е тази, която върши работа, когато ви трябва. Ако живеете в просторен дом, потърсете прахосмукачка с възможно най-дълъг захранващ кабел, маркуч с голям радиус и лесна за регулиране телескопична тръба. Ако имате стълби покрити с килим или мокет ще ви трябва възможно най-дълъг аспирационен маркуч и турбо функция.

Не забравяйте да търсите прахосмукачка без торба, способна да почиства вида преобладаващи повърхности в дома ви. Някои уреди имат регулиране на височината за почистване на различни видове килими, докато други имат специални аксесоари за твърди повърхности (теракот, паркет и др.).

Също така, да не забравяме за прахосмукачките без торбичка, предназначени за тези домове с домашни любимци, които прахосмукачки използват специални аксесоари за ефикасно почистване на космите.

Поддръжка

лесен празен контейнер за прахВъпреки, че за прахосмукачките без торбичка не е нужно да купувате торбички, контейнерът за мръсотията и филтрите изискват поддръжка, някои повече, други по-малко. Търсете контейнер, който се изпразва отдолу посредством сгъваем капак вместо такъв, който трябва да се обърне, за да се изпразни.

Това ще ви даде възможност да го поставите в торба за боклук преди да го отворите, намалявайки максимално контакта с праха и мръсотията, която тъкмо сте всмукали и ще предотврати разпространението им обратно във въздуха в дома ви.

Прахаосмукачките без торбичка са оборудвани с няколко филтра. Повечето от тях се почистват чрез изплакване с вода, но някои модели прахосмукачки без торбичка имат филтри, които трябва да се сменят на определен период от време, факт, който ще увеличи разходите за поддръжката им.

Постоянните филтри, в замяна, трябва само да се изплакнат добре под струя вода веднъж на няколко седмици и изискват смяна само в изключителни случаи.

Гаранция

Устойчивостта и надеждността са много важни когато избирате най-добрата прахосмукачка без торбичка. Уверете се, че няма да е нужно да си купувате друга прахосмукачка след 6 месеца. Търсете прахосмукачка предлагаща минимална гаранция от 24 месеца и закупуването на допълнителна гаранция, ако магазинът, откъдето сте я закупили ви позволява тази опция.

Както обикновено, когато става дума за закупуване на дългосрочна стока, купуваайте продукти от добре известни и реномирани фирми. Те ще работят в оптимални параметри и без ремонти много повече от продуктите без име

Най-добрата прахосмукачка без торбичка не е лесна за намиране и избиране сред множеството налични модели. Най-добрият начин за избор е да познавате най-добре потребностите от почистване за вашия дом и горепосочените критерии, разбира се, и в зависимост от бюджета на всеки.

Най-добрата прахосмукачка без торбичка: препоръки

Като се вземат предвид горните съвети и мнението на купувачите, ви препоръчваме по-нататък няколко модела прахосмукачки без торбички, които предлагат много добро съотношение качество/цена.

1. Прахосмукачка без торба Philips PowerPro Expert FC9722/09

Прахосмукачка без торба Philips PowerPro Expert FC9722/09Аеродинамичната конструкция на PowerCyclone 6 свежда до минимум съпротивлението на въздуха и осигурява изключително представяне при почистване чрез 3 високоефективни стъпки.
Тази прахосмукачка е проектирана да постига най-висока ефективност с клас на енергийна ефективност A.
Накрайникът TriActiveMax с 3 в 1 почистващо действие идеално се запечатва към пода за максимално събиране на прах.
Подобрен дизайн на отделението за прах за лесно изпразване.

Виж детайли и цена

2. Прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power 3A RO3786

Прахосмукачка без торба Rowenta Compact Power 3A RO3786Compact Power Cyclonic предлага 3A представяне & ергономичен нов дизайн.
Нов накрайник с повишена производителност.
Моно-циклонна система на засмукване с голям процент на прахово отделяне от засмукания въздух.
2 нива на филтрация – 99.98% от засмукания прах се филтрира!).
Компактни размери с капацитет 1.5 л.
Ергономична дръжка за пренасяне.

Виж детайли и цена

3. Прахосмукачка без торба Samsung VC07M2110SB

Прахосмукачка без торба Samsung VC07M2110SBТурбината Anti-Angle Turbine осигурява по-постоянно всмукване, което няма да бъде запушено от косми, така че поддържа оптимално всмукване за дълго време.
Кошчето Easy Dustbin също може да бъде свалено лесно и изпразнено хигиенично с натискането на един бутон.
Компактният дизайн ти помага бързо да почистваш бързо цялата къща с по-малко усилия.

Виж детайли и цена

4. Прахосмукачка без торба Beko BKS1360C

Прахосмукачка без торба Beko BKS1360CТип почистване: Сухо – Захранване: Мрежово
Тип настилка: Multi-surface – Тип тръба: Телескопична метална
Аксесоари: Стандартна четка, Аксесоар за тесни пространства, Малка четка.
Капацитет: 1.8 l
Мощност: 1200 W
Мощност на почистване: 190 W

Виж детайли и цена

5. Прахосмукачка без торба Star-Light ACVS-720S

Прахосмукачка без торба Star-Light ACVS-720SТип почистване: Сухо – Захранване: Мрежово
Автоматично прибиране на кабела – Регулатор на мощността
Тип настилка: Multi-surface – Тип тръба: Телескопична метална
Тип филтър: HEPA
Аксесоари: Аксесоар за тесни пространства
Технология: Система Cyclone
Капацитет: 2 l – Мощност: 700 W – Мощност на почистване: 170 W

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo