Как да изберем най-добрата преса за изправяне на коса

Как да изберем най-добрата перса за изправяне на коса? Какви функции и характеристики трябва да има пресата за изправяне на коса според вас? Прочетете нашето ръководство и избирайте информиран.

най-добрата преса за изправяне на косаНай-добрата преса за изправяне на коса е уред за коафиране, който ви позволява да постигнете салонен вид дори и вкъщи. Този апарат използва нагрети пластини, за да изправи сухата коса. Можете да превърнете всеки непокорен кичур къдрава коса в прав и блестящ кичур (до първото измиване) с най-добрата преса за изправяне на коса.

Най-добрата преса за изправяне на коса: какво да търсите

Всички преси могат да изправят косата, но най-добрата преса за изправяне на коса използва сложна технология, за да направи това здравословна и ефективно. Те могат да бъдат доста скъпи, така че е важно да изберете преса за изправяне на коса, която ще издържи дълго и която е подходящ за вашия тип коса. Изборът на неподходяща преса ще доведе до незадоволителни резултати освен това, че може да ви увреди косата. Тъй като пресите за изправяне на косата изглеждат много еднакви, по-долу представяме подробно критериите, по които можете да изберете най-добрата за вас преса за изправяне на косата.

Материал на пресата

Повечето преси за изправяне на коса са с нагревателни елементи, изработени от керамика, титан, турмалин, или в комбинация от два от тези материали. Всички тези материали произвеждат отрицателни йони, когато се нагреят, което помага за изглаждане, изправяне и затваряне на кутикулата на косъма. Въпреки това, всеки материал е подходящ за определен тип коса.

нагревателни елементи за изправяне на косъмаКерамичните преси поддържат висока температура и равномерно разпределение на температурата, което има като ефект лъскава и права коса с минимални увреждания. Пресите от твърда керамика са по-скъпи, отколкото пресите само с керамично покритие, но са по-устойчиви на напукване и увреждат по-малко косъма. Пресите за коса от керамика са идеални за повечето типове коса, независимо дали е дебела или тънка.

И пресите от титан предлагат висока и постоянна топлина. Титант произвежда много повече отрицателни йони отколкото керамичните преси. Преса за коса от титан се препоръчва за гъста и здрава коса, която е трудна за изправяне. Ако имате тънък косъм, използвайте преса от титан само на най-ниската температура.

За разлика от титана и керамиката, турмалинът по същество не се използва като материал за преса за коса. Това е полу-скъпоценен камък, който се натрошава и после се смесва в материала на преите от керамика или титан. Турмалиновите преси се препоръчват за груби косми, тъй като турмалинът намалява триенето по време на изправяне на косата в резултат на което се образуват много гладки кичури.

Най-простите и евтини преси за коса използват метални нагревателни елементи. Те могат да изправят непокорните кичури, но със сигурност ще увредят косата. Металните преси имат променливи температури по повърхността, които могат да предизвикат горещи точки, които да увредят косата. В допълнение, не са толкова гладки като тези от титан или керамика и могат да предизвикат допълнително триене, докато ги прокарваш през косата.

Размер на пресата

Пресите за изправяне на коса са с различни размери. Изберете широка преса (минимум 3-4 см), ако имате дълга или дебела гъста. Пресите за изправяне на коса по-тесни от 2,5 см се препоръчват за къса коса или с тънък косъм.

Регулиране на температурата

температура за изправяне на коса корекцияТърсете преса за изправяне на коса, която осигурява контрол на температурата, особено ако имате тънка коса, увредена или химически третирана. Високата температура може да накъса и раздели косъма, като е много важно да можете да я контролирате, за да се предотвратят нежелани ефекти.

Най-добрата преса за коса зависи най-вече от вашия тип коса. Разбирането как функционират тези устройства може да ви помогне да изберете най-добрата, която ще ви придаде желания вид, без да увредите или унищожите косата си.

Най-добрата преса за изправяне на коса: препоръки

Като се вземат предвид горните препоръки, избрахме за вас няколко преси за изправяне на  коса, предлагащи отлично съотношение качество/цена.

1. Преса за изправяне на коса BaByliss Pro Steam Ceramic Intense ST292E

Преса за изправяне на коса BaByliss Pro Steam Ceramic Intense ST292E I-Pro 230 Steam от BaByliss Paris е всичко което биха искали момичета както с права така и с къдрава коса! Технология с пара позволява да постигнете страхотни резултати. Тази преса е най-доброто решение за копринена, бляскава и здрава коса.
• Прибираща четка за сресване на косата
• 10 температурни стъпки (от 170° до 230°C)
• Покритие ceramic & titan оставяща косата мека и силна

Виж детайли и цена

2. Преса за коса Valera Swiss’x Agility Ionic

Преса за коса Valera Swiss'x Agility Ionic

Професионална преса за коса
Макс. температура (C): 230
Дисплей: Дигитален
Време за загряване: 20 сек
Тип покритие: Керамично
Функции: Йонизиране

Виж детайли и цена

3. Преса за коса Philips MoistureProtect HP8372/00

Преса за коса Philips MoistureProtect HP8372/00Идеална защита на влагата с иновативен сензор.
Предотвратява наелектризирането за гладка и блестяща коса без хвърчащи краища.
По-бърз, по-щадящ високо ефективен нагревател.
Моментално загряване от 15 сек.
3 цифрови настройки на температурата.

Виж детайли и цена

4. Преса за коса Remington S7710

Преса за коса Remington S7710 PRO-Ion Straight от Remington изправя косата с Triple Ionic Technology предотвратява антистатичният ефект ,като гарантира, че косата ще бъде покрита, от корените до крайщата, с отрицателни йони.
Деветте настройки за температура, предлагат лесен избор на подходящата температура за вашия тип коса.
Дигиталният екран, показва точните настройки.
Функцията памет запомня избраната температура от вас, така можете веднага да започнете да изправяте косата си.
Виж детайли и цена

5. Преса за коса BaByliss Diamond ST327E

Преса за коса BaByliss Diamond ST327E

Нагряващ елемент: PTC + Мигновенно нагряване.
BaByliss Diamond Ceramic: Фино покритие, мощно, издръжливо и изискано.
6 степени на нагряване, в зависимост от вида на косата.
Максимална температура: 235°C.
Изправя косата, само с едно движение.
За средна и дълга коса.

Виж детайли и цена

 

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo