Как да изберем най-добрата система за домашно кино

най-добрата система за домашно киноКак да изберем най-добрата система за домашно кино? Какво оборудване трябва да купиш за създаване на реалистично кино преживяване в собствения ти хол? Уравнението на една цялостна система за домашно кино е сложно и може да те обърка. Всичко се свежда до тези 2 основни елемента: видео и аудио. Ако имаш време, пари и необходимите знания можеш да си купиш и конфигурираш цялото необходимо оборудване за кино изживяване у дома. Тази опция изисква от теб да си купиш сам различни допълващи се продукти, като говорители, субуфери, DVD плейър или блу-рей, аудио станция и т.н. Ако процесът по-горе ти изглежда като част от научната фантастика, можеш да си купиш система за домашно кино от кой да е от реномираните производители.

Системите за домашно кино са създадени с една основна цел: да опростят максимално кинематографичното преживяване у дома. От съвместимостта и инсталацията до качеството на картината и звука, системите за домашно кино предлагат приятелско и лесно за използване решение за качеството,.

Системите за домашно кино, обикновено включват високоговорители. Техният брой варира като брой, форма, размер и свързаност. Някои пакети съдържат и субуфери, някои централни високоговорители, а други високи високоговорители. Когато искаш да реши коя система за домашно кино е точно за теб, помисли от колко говорители имаш нужда за помещението, в което ще работят. За малки помещения, система за домашно кино с пет високоговорителя ще бъде достатъчна. Просторните стаи ще имат нужда от 7 спътника плюс субуфер и безжичен централен говорител. Всичко зависи от конфигурацията на системата.

Най-добрите системи за домашно кино, включват освен високоговорители и блу-рей или DVD плеър. Тъй като плеърът е същата марка като аудио говорителите, аудио и видео качество е максимално тествано и оптимизирано за цялостно изживяване.

Въпреки това, не всички от системи за домашно кино включват и плеър. Тези системи трябва да бъдат свързани към съществуващия ти плеър (Blu-ray, DVD, медия стриймър и т.н.). Това не е непременно нещо отрицателно, тъй като ти позволява да не бъдеш „вързан“ към определена марка аудио-видео оборудване.

най-добрата система за домашно кино

Как да си избереш най-добрата система за домашно кино?

В тази статия ще се опитаме да класифицираме и оценим най-добрата система за домашно кино. В нашия анализ взехме под внимание няколко фактора, като: видео възможности, аудио ефективност, свързаност, допълнителни съоръжения и подкрепа от страна на производителя.

Видео възможности

Системата за домашно кино, която си избрал съдържа ли и Блу-рей плеър ? Ако не, не е краят на света. Просто се увери, че е съвместим с плеъра, който имаш сега. Ако все още използваш DVD-та, увери се, че системата за домашно кино, която възнамеряваш да го купиш изчислява изображенията и стандартната дефиниция на звука им за гледане 1080p чрез технологии за постепенно преобразуване.

Аудио ефективност

Аудио ефективност система за домашно киноАудио ефективността е ключовият момент на всяка система за домашно кино. Звукът, произвеждан от нея, трябва да е богат и интензивен. За да се оцени ефективността на аудио системата, трябва да имаш предвид броя сателити, наличието на аудио декодер и видовете Dolby Digital звук, поддържани от него.

Свързаност

Твоята нова система за домашно видео ще бъде безполезна, ако не може да я свържеш към телевизора или проектора ти последно поколение. Увери се, че закупеият продукт притежава всички начини за свързване към оборудването, което вече притежаваш или възнамеряваш да купиш.

Допълнителни улеснения

Всяка система за домашно кино има своите уникални улеснения. Но се увереи, че системата, която си избрал, включва основните, като дистанционно управление и цифров тунер.

Поддръжка и помощ

Всеки производител ще се опита да ти предложи система за домашно кино, която е лесна за инсталиране и използване. Въпреки това, понякога може да ти е необходима помощ. Винаги избирай система за домашно кино от реномиран производител с отлична репутация за обслужване на клиенти.

Най-добрата система за домашно кино

Изборът на най-добрата система за домашно кино не е много лесна задача. Надяваме се тази статия да е изяснила ключовите точки, когато става въпрос за вземане на решение и по-долу ти представяме някои препоръчителни модели.

1. Система за домашно кино 5.1 Sony BDVN9200WB, Черна

Система за домашно кино 5.1 Sony BDVN9200WB5.1-канална система за домашно кино с High-Resolution аудио
Безпроблемно поточно извличане – Споделяйте филми и музика чрез NFC, Miracast, Bluetooth® и Wi-Fi®
Four times more detail than Full HD – Lifelike clarity with 4K scaling
Филмите изглеждат по-добре от всякога – Full HD 3D и 3D мащабиране

Виж детайли и цена

2. Система за домашно кино 4.1 Philips CSS5235Y/12, Bluetooth, NFC

Система за домашно кино 4.1 Philips CSS5235Y/12

Обща звукова мощност (W): 200 – Система: 4.1
Звуково декодиране: Dolby Digital 5.1, DTS Digital Surround, Dolby pro-logic 2
Портове: Аудио Coaxial In, Аудио Optic In, HDMI, Audio in
Други връзки: Bluetooth, Безжичен субуфър

Специални характеристики: Surround on demand, Night Mode, Treble and Bass Control, Audio sync, Audio Return Channel (ARC), Automatic audio input mapping, One touch standby, Remote Control-Passthrough

Виж детайли и цена

3. Система за домашно кино 5.1 с Blu-ray 3D Sony BDVE6100

 Система за домашно кино 5.1 с Blu-ray 3D Sony BDVE6100 Не слушайте, усетете – Независимо дали гледате нов филм или слушате любимия си албум, ще усетите истински въздействащ звук. С четири високи говорителя и събуфер, вие ще чуете прецизен, мощен съраунд звук, който ви поставя в сърцето на действието.
Споделяте филми, снимки и много други по безжичен път – С помощта на вградената Wi-Fi® връзка можете лесно да свържете смартфон, лаптоп, таблет или да влезете директно в интернет – без оплитащи се кабели.

Виж детайли и цена

4. Система за домашно кино 5.1 с Blu-ray Samsung HT-J5150

Система за домашно кино 5.1 с Blu-ray Samsung HT-J5150Мощни ниски честоти за голямо усилване на звукаHES J5100 на Samsung е разработена да осигурява по-дълбоки и по-богати ниски честоти. Системата излъчва вибрации, които осигуряват вярното възпроизвеждане на всички ниски тонове.
Неограничен звук с Crystal Amp Pro – HES J5100 използва уникалната патентована технология Crystal Amp Pro, която увеличава изключително силно качеството на звука чрез мултипроменлива обратна връзка от звукови сигнали, премахваща ограниченията пред средния изходен звук на стандартните системи.
Виж детайли и цена

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo