Editor choice

Как да изберем най-добрата фурна за вграждане

най-добрата фурна за вгражданеКак да избереш най-добрата електрическа фурна за вграждане за твоята кухня? Какво трябва да знаш и какви улеснения трябва да избереш според бюджета и предпочитанията. Ще ти помогнем да избереш най-подходящата фурна за теб.

Какво е вградена фурна?

Вградяемите кухненски фурни са тези фурни, които се вграждат в кухненските мебели. Те се монтират заедно с кухненския котлон, за да допълнят готварските улеснения. Основният недостатък на комбинацията фурна/котлон в кухнята ви е цената. Свободно стояща печка, включваща фурна и горелки е по-евтина. Вместо това, вградените фурна и котлон са по-елегантни и се вписват много добре в дизайна на кухнята.

Какво трябва да знаеш

Повечето фурни за вграждане, налични на пазара, са електрически, но има и много модели на газ. Електрическите фурни загряват по-бързо и равномерно, отколкото тези на газ. Газовите печки обикновено са по-горещи горе и по-студени отдолу, а ако искаш да получиш равномерна коричка, трябва да местиш ястията между рафтовете по време на готвене. От друга страна, готвейки на газ имаш по-малки шансове да изсушиш ястията, отколкото на ток без конвекция.

 качество вградена фурнаПовечето вградени фурни имат размер 60 см на едната страна, но има и по-малки модели. Една топ фурна  за вграждане е между 1500 и 3200 лв. По-подходящите модели с цена между 300 и 700 лв обикновено са по-малки и нямат най-добрите улеснения като мощна система за самопочистване или конвекция.

Конвекцията използва високоскоростни вентилатори, за циркулиране на топлия въздух, което помага за по-бързо и по-равномерно готвене на ястията.

Повечето от вградените фурни са с гаранция 24 месеца от датата на придобиване. Някои магазини позволяват, срещу заплащане, удължаване на гаранцията до 48 месеца. Преди да купиш желаната фурна, помисли за това, което ще се готви често.

Ако използваш фурна повечето за печене и пържене и не тип речи по-дългото време за готвене, можеш да не гледаш улесненията за конвекция на фурната, като по този начин ще направиш значителни икономии.

Как да изберем вградена фурна?

По-долу сме съставили списък на съвети, които да вземеш под внимание, преди да потърсиш идеалната фурна:

 • Провери размерите на фурната. Това е изключително важно, особено ако искаш да смениш по-стар модел с по-нов и имаш конкретен размер на шкафа, където ще бъде монтирана. Огледай внимателно отварянето и мястото, предвидено от вътрешните стени на шкафа. Можеш да намериш в интернет точните размери на всеки модел фурна преди да купиш.
 • Помисли за дизайна. Въпреки, че не е функционално зачитане, дизайнът е важен за много от нас. Не забравяй, че по-добре изглеждащия и по-модерен дизайн струва повече обикновено. Покритието от неръждаема стомана обикновено струва няколко стотин леи повече, отколкото с бяла боя и има недостатъка събиране на пръстови отпечатъци.
 • Помисли добре за самопочистващите функции. Самопочистването е една от най-популярните функции на вградената фурна, но не винаги работят правилно. Много клиенти се оплакват, че фурната им се е развалила или са изгорели предпазителите, когато са пробвали да използват самопочистванет. Основната причина за връщане и сервиз на вградените фурни е неправилното функциониране на системата самопочистване.
 • Обърни внимание на броя позиции на рафтовете. Колкото повичи опции за поставяне на рафтовете, толкова по-ефективно ще можеш да използвш фурната, като успееш да сготвиш по-големи количества или да преместиш съдовете по-близо или по-далеч от източника на топлина. Препоръчваме ти да избереш ферна с поне 5 позиции на рафтовете.
 • Избере фурна с покрити нагревателни елементи. Покритите нагревателни елементи, правят почистването много по-лесно за извършване, като се избягва изгарянето и засъхването на мазните капки. Също така, автопочистващо покритие (каталитично покритие) помага значително за почистване на вътрешността на фурната.
 • Изчисли внимателно бюджета си. На пръв поглед, една вградена фурна е в ценовия диапазон на газовите готварски печки. Но не забравяй, че трябва да купиш и котлон за вграждане, което значително ще увеличи продажната цена.

Препоръчителни фурни за вграждане

Избрахме за вас няколко модела на вградени фурни, които считаме, че имат добро съотношение качество/цена.

1. Фурна за вграждане Beko BIM25300XM, Електрическа

Фурна за вграждане Beko BIM25300XM

Гответе в няколко измерения – С тази технология разполагат, професионалните уреди за готвене от последно поколение. Приготявяйте няколко ястия едновременно, без да се притеснявате за смесването на миризми и неравномерно изпечени храни.
„Excellent Clean” – Инженерите на Beko разработиха новата технология „nano coating” вградена в стъклените врати на фурните, която осигурява високо ниво от защита срещу замърсяване, както и повърхност лесна за почистване след употреба.
Виж детайли и цена

2. Ел. фурна за вграждане Whirlpool AKP 235/IX/05

Ел. фурна за вграждане Whirlpool AKP 235/IX/05

Тип захранване: Електрическo – Капацитет (л): 52
Енергиен клас: A – Тип управление: Механично
Таймер: Да – Брой функции: 6 – Вентилатор: Да

Вътрешно осветяване – Функция размразяване – Блокиран достъп за деца
Размери (В x Ш x Д) (см): 59.7 x 59.5 x 56.4

Виж детайли и цена

3. Ел. фурна за вграждане Hansa BOEI68162, 8 Функции, Грил, Клас А, Инокс

Ел. фурна за вграждане Hansa BOEI68162

Тип захранване: Електрическo – Капацитет (л): 65
Енергиен клас: A – Тип управление: Механично
Таймер: Да – Функция грил: Да – Брой функции: 8
Защитно стъкло на вратата: 3 слоя

Бързо затопляне – Вътрешно осветяване
Функция размразяване – Вентилатор с конвекция

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   MyBlog.bg
   Logo