Как да изберем най-добрата ютия

Как да изберем най-добрата ютия? Какви функции и характеристики трябва да има качествената ютия? Прочетете нашето ръководство и избирайте информирани.

най-добрата ютияЮтии не са толкова елементарни, както в миналото. Много технологии могат да се комбинират, за да се получи идеален вид на дрехите и платовете. Разнообразието на моделите ютии, предлагани на пазара, предлага най-добрият начин за борба с непокорните гънки без това да повлияе на структурата на тъканите.

Парната ютия с ютия използва силата на парата, за да изглади или омекоти платовете, получавайки се гладки и чисти дрехи. Тъй като някои тъкани са по-деликатни, отколкото други, най-добрата ютия предлага различни настройки за загряване и пара за ефективност и безопасност. Освен това, най-добрата ютия е лесна и безопасна за използване благодарение на улесненията, които предлага.

Най-добрата ютия: какво да търсите?

Повечето ютии имат множество функции, бидейки трудно да се реши кои ще бъдат полезно или не в улесняването на работата ви. По-долу ще опишем подробно някои важни аспекти при избора на най-добрата ютия, за да ви помогнем да решите коя ще ви подхожда най-добре.

Парите и температурата

Как да изберем най-добрата ютияБроя ватове и дебитът на пара са полезни индикатори, когато става въпрос за мощност или ефективност на ютия. Търсете ютия, която произвежда най-малко 8 грама пара на минута. Тъй като някои материи изискват повече пара и топлина, отколкото други, обърнете внимание на различните видове материи и специалните настройки за тях. Най-упоритите гънки имат нужда от влага, струи пара или вертикална пара, така че се уверете, че избраният модел ютия предлага тези възможности.

Лесна за употреба

Ютия, която не е лесна и удобна за употреба може да съсипе дрехите ви със следи от изгаряния или петна от мръсна вода. Продължителната употреба на ютията не трябва да предполага постоянно усилие и да не ви отнема повече време, отколкото е необходимо.

Обърнете внимание на дизайна и качеството на избраната ютия. Размерът и текстурата на плочата за гладене определи лекотата, с която ютията се плъзга върху материите. Една нормална ютия е с плоча от антизалепваща стомана и устойчива на надраскване. Плочите, подобрени с допълнителен слой титан или други сплави, значително подобряват гладенето.

Ако искате лека ютия, изберете такава, чието тегло не е повече от 1,3 – 1,5 кг. Дължината и гъвкавостта на захранващия кабел може допълнително да помогне особено, когато контактът не е в близост до мястото на гладене. Изберете кабел с минимална дължина 2,5 м.

Безопасност

Дните, когато сте се връщали у дома забързани, защото сте забравили ютията включена трябва отдавна да са отминали. Най-добрата ютия предлага автоматично изключване, когато засече определен период на неактивност или когато е оставена с плочата надолу повече от 30 секунди. Въпреки, че е много полезна, тази функция може да ви обърка, ако имате нужда от по-дълго време за натискане с плочата надолу. Обърнете внимание на тези подробности предварително.

Допълнителни функции

ютия Допълнителни функцииИзберете ютия оборудвана с механизми са самопочистване и самостоятелно отстраняване на котления камък, за да се предотврати запушване на дупки по плочата. Не използвайте функциите за почистване докато гладите, тъй като те могат да оцветят дрехите. Анти-капковата система успешно предотвратява изтичането на вода от ютията, дори и когато тя е легнала. Други модели могат да имат различни характеристики, като например големи водни резервоари, сензорни отговори при докосване или опция деактивиране на функцията за автоматично изключване.

Вие имате по-голям избор, когато става въпрос за най-добрата ютия. Може би имате нужда от ютия, която да е лека и бърза, за да изгладите вашите ризи преди да отиде на работа, или имате нужда от по-голяма и по-устойчива ютия за кроене или за ватирани материи. Независимо от вашите нужди, вие със сигурност ще намерите продукт, който да ви задоволи.

Най-добрата ютия: препоръки

Предвид горните съвети можем да препоръчаме няколко модела на ютии, предлагащи отлично съотношение качество/цена.

1. Ютия Tefal Aquaspeed Autoclean FV5374

Ютия Tefal Aquaspeed Autoclean FV5374 Автоматично почистваща се плоча за дълготрайно плъзгане
Мощна парна струя за лесно премахване на гънки
Променлива пара до 40 гр/мин, които проникват дълбоко в тъканта
Антикапковата система предотвратява попадането на вода върху Вашите дрехи
Функция автоматично изключване – Голям отвор за лесно пълнене с вода

Виж детайли и цена

2. Ютия Philips PerfectCare Azur GC4928/30

Ютия Philips PerfectCare Azur GC4928/30Гладете всяка подходяща за гладене дреха от дънки до коприна, от лен до кашмир безопасно и наведнъж; в произволен ред без регулиране на температурата.
PerfectCare Azur осигурява идеални резултати без риск от изгаряне или блясък. Гладенето вече е по-лесно и по-бързо.
Технология OptimalTemp: идеална комбинация на температурата.
Т-ionicGlide: най-добрата ни гладеща повърхност с 5-звездна оценка.

Виж детайли и цена

3. Ютия Bosch Sensixx’x TDA3026010

Ютия Bosch Sensixx'x TDA3026010 Steam jet: 160 grams – Противокапкова функция
Плоча Ceranium Glissée за лесно гладене без гънки.
Вградена система против котлен камък, самопочистване и calc`nclean.
Advanced Steam System: оптимизирано разпределение на парата, благодарение на усъвършенствания дизайн на плочата.

Виж детайли и цена

4. Ютия Star-Light Easy SIA-2230 Карамична основа

Ютия Star-Light Easy SIA-2230С хубав дизайн и функции, SIA-2230 предлага редица предимства, позволяващи гладене на всякакъв вид плат с минимални усилия.
Керамична плоча – Дрехите от чувствителни материали, като коприна или полиестер, няма да се увредят при гладене.
Функции против варовик и самопочистване пестят време за поддръжка на ютията.
Гладете без пристеснения за петна по дрехите.

Виж детайли и цена

5. Ютия Philips GC1026/30, 2000 W, 200 мл, 25 гр/мин

Ютия Philips GC1026/30, 2000 W, 200 мл, 25 гр/минМощност до 2000 W, позволяваща постоянен силен поток на парата.
Непрекъсната пара до 25 г/мин. за добро премахване на гънки.
Парен удар до 90 г за най-упоритите гънки.
Гладещата повърхност на вашата парна ютия Philips е покрита със специален незалепващ слой за добро плъзгане по всякакви тъкани.
Вертикално пароподаване за отстраняване на гънки върху висящи дрехи.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo