Как да изберем най-добрият степер

Кой е най-добрият степер за дома? Какви функции и оборудване трябва да има подходящият за вас степер? Прочетете статията ни, за да избирате информирани.

най-добрият степерСтеперът е фитнес уред, който предоставя изживяване, подобно но изкачването на стъпалата на  стълба. Повечето степери ви позволяват контрол над интензивността на извършваните упражнения, което ви позволява да ги използвате в зависимост от физическата ви форма.

Въпреки множеството предимства, степерът може да причини проблеми на хората с чувствителност в областта на колената, защото движението, генерирано от уреда, оказва натиск върху ставите.

Препоръчително е да се консултирате с лекар преди да си закупите и използвате такъв фитнес уред, за да се уверите, че можете да го ползвате в безопасност.

Най-добрият степер предлага множество ползи за здравето на потребителя, в зависимост от интензивността на тренировката.

Изкачващото движение помага за увеличаване на мускулната маса в долната част на тялото и за изгарянето на калории. В допълнение, качественият степер може да се използва редовно за кардио упражнения

Най-добрият степер: какво да търсите

Най-добрите степери се срещат в разнообразни модели и интензивност на усилието. Някои уруеди са снабдени и с подвижни дръжки, които се движат в ритъма на стъпките, и които помагат на работата на ръцете, докато други предлагат фиксирани дръжки, които помагат за поддържане на равновесието.

мини степер фитнес тренировкаИмайте предвид критериите по-долу преди да решите кой е най-добрият степер за вас.

Екран

Повечето степери са оборудвани с екран, който ви предоставя информация за провежданата дейност. Някои екрани могат да бъдат усъвършенствани, с тактилно управление, или по-прости, с цифров екран, който ви предоставя информация за ритъма на упражнението,  измерен в стъпки на минута.

По-усъвършенстваните модели предлагат дори и цифрови телевизионни програми, които можете да гледате по време на упражненията.

Вид упражнения

Основните модели степери симулират движението, което извършвате когато изкачвате стълби и нищо допълнително.

По-комплексните уреди ви предлагат повече видове физически упражнения, позволявайки ви същевременно да регулирате интензивността на усилието или наклона на сттъпалата.

Сърдечен монитор

Сърдечният монитор ви следи интензивността на упражнението от сърдечно-съдова гледна точка. В зависимост от вашето здраве и възраст, тази информация ви позволява да се упражнявате при стойност на сърдечната честота, която ви дава максимална полза

Някои уреди са оборудвани със сензор за това, докато други измерват пулса в зависимост от интензивността на движението.

Контрол на стъпките

мини стъпков учебен компютърРъчните уреди не ви дават никаква информация, свързана с активността на стъпките, докато електронните степери работят при различни скорости.

Тренировките с ниска интензивност ви предлагат ритъм от приблизително 25 стъпки на минута, докато една интензивна тренировка може да стигне до 160 paстъпки на минута и дори повече.

Степерите с електронно управление работят с мотор, който определя нивото на шума и на движение на всяка измината стъпка.

Други системи за мониторинг могат да проследяват дали кракът се вдига от педала по време на упражнението и дали извършваното движение е нагоре, сходно на изкачването на стъпало, както и гладкия и постоянен ритъма на упражнението.

Ръчните степери няма да ви предложат гладко и постоянно ниво на движението, тъй като включват повече усилия.

Най-добрият степер ви позволява да правите сложни упражнения, които подсилват мускулите в долната част на тялото и осигуряват пълно сърдечно-съдово упражнение.

Добре е да имате предвид всички функции и възможности на уреда преди да изберете най-подходящият за вас.

Най-добрият степер: препоръки

Като се вземат предвид критериите, описани в статията и мненията на купувачите, проучихме офертата за продажба на степери и предлагаме по-долу някои модели, които предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. МИНИ СТЕПЕР С РЪКОХВАТКА MASTER, MAS4A007

МИНИ СТЕПЕР С РЪКОХВАТКА MASTER, MAS4A007Мини степерът MASTER е компактен фитнес уред,  който позволява да се натоварите физически и да изгорите немалко калории.
Концепцията на уреда е много проста – тренирате върху педали, които ви дават възможност за изпълнение на различни видове упражнения.
Ръкохватките на уреда допринасят за една истински пълноценна тренировка.
Компютърът показва: време, брой стъпки и калории.

Виж детайли и цена

2. Мини степер 2 in 1 Kondition SC S008E, Компютър и въжета

Мини степер 2 in 1 Kondition SC S008EСпорт: Фитнес.
Тип: Аеробичен.
Ниво на подготовка: Начинаещи, Напреднали.
Показани дейности:
Брой на крачките – Изгорени калории – Изминало време.
Максимално поддържано тегло: 113 Kg.

Виж детайли и цена

3. Мини степер Kondition SC S090, Компютър и въжета

Мини степер Kondition SC S090

Спорт: Фитнес.
Тип: Аеробичен.
Ниво на подготовка: Начинаещи, Напреднали.
Показани дейности:
Брой на крачките – Изгорени калории – Изминало време.
Максимално поддържано тегло: 113 Kg.

Виж детайли и цена

4. Мини степер Sporter SP-S007

Мини степер Sporter SP-S007Спорт: Фитнес.
Тип: Без въжета.
Ниво на подготовка: Начинаещи.
Показани дейности: Брой на крачките – Изгорени калории.
Функции: Време Хидравлични амортисьори.
Максимално поддържано тегло: 100 Kg.

Виж детайли и цена

5. Мини степер Kondition SS 032, Компютър и въжета

Мини степер Kondition SS 032Мини степерът с компютър Кринг ще стимулира кръвообръщението ви, докато тренирате мускулите на краката си с ефективна тренировка, даваща възможност за странични движения.
Уредът подпомага загубата на тегло, кардио тренировки, тонизиране на долната част на тялото (краката, бедрата, прасците) и коремните мускули.
Малък и практичен, той е идеален за спорт в домашни условия.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo