Как да изберем най-добрия апарат за измерване на кръвно налягане

Как да изберете най-добрия апарат за кръвно налягане за вас? Какви характристики и функции трябва да притежава подходящия за вас апарат за кръвно налягане? Прочетете нашето ръководсто и избирайте информирани.

най-добрия апарат за измерване на кръвно наляганеАпаратът за кръвно налягане е абсолютно необходим уред в дома на всяко лице, което страда от хипертония или друго заболяване на кръвното налягане. Тези устройства ще ви помогнат да наблюдавате кръвното си налягане по всяко време.

По-точно, най-добрият апарат за кръвно налягане ще ви помогне да разберете дали лечението за вашето кръвно налягане работи правилно и да откриете своевременно потенциален здравен проблем, за да го съобщите на Вашия лекар.

Най-добрият апарат за кръвно налягане измерва систолното и диастолното налягане, както и пулса.

Най-добрият апарат за кръвно налягане: какво да търсите

Има два вида апарати за измерване на кръвното налягане, които можете да използвате у дома. Ръчните модели са оборудвани със стетоскоп и надуваем маншет, който е свързан към манометъра посредством гумена тръба. Маншетът се надува ръчно, докато слушате кръвния поток през стетоскопа.

Дигиталните апарати за кръвно налягане също имат надуваем маншет и манометър, но вместо да използвате стетоскоп, те автоматично надуват маншета и осигуряват директно измерване на екрана.

Ръчните апарати за кръвно налягане са трудни за използване и неточни. Цифровият апарат за кръвно налягане ви дава точно измерване само за няколко секунди.

Вид измерване

цифров монитор за кръвно наляганеМежду двата вида уреди за измерване на кръвно налягане основната разлика е начинът, по който се измерва кръвното налягане. Цифровите апарати не използват стетоскоп като ръчните. Те използват автоматично измерване на налягането.

Цифровите апарати показват автоматично на екрана всички необходими и окончателни стойности, докато ръчните апарати използват циферблат със стрелка, която показва стойностите в неговата скала.

Памет и потребители

Съхраняването на стойностите на кръвното налягане е много важно. Когато следите кръвното си налягане, е много важно да наблюдавате развитието му, за да забележите важни промени или да определите ефикасността на лекарството.

Най-добрите цифрови апарати за кръвно съхраняват стойностите за много измервания и дори позволяват персонализирана история за много потребители.

Ако само вие използвате апарата за кръвно налягане, няма да имате нужда от повече потребители, но функцията за запомняне на измерванията ви позволява автоматично да запазите историята на кръвното налягане.

При ръчните апарати за измерване на налягането, тези разширени функции не са налични и ще трябва да записвате отделно резултатите от измерванията.

Размер и материал на маншета

импулсно и кръвно наляганеВсеки апарат за кръвно налягане е снабден с маншет, изработен от два вида материали: гума и найлон. Вътрешната част на маншета е изработена от гумена мембрана, която се надува с въздух и притиска ръката ви, за да измери напрежението.

Външната обвивка е изработена от найлон и е снабдена със закопчаване тип велкро (лепенки) за закрепване към китката.

Размерът на маншета е важен, защото не всички маншети съвпадат с всички размери на ръцете. Добре е да измервите обиколката на ръката си, преди да изберете идеалния апарат за кръвно налягане, за да сте сигурни, че маншетът ще пасне.

Неподходящият размер на маншета няма да измерва точно кръвното налягане.

Съвместимост с интелигентни устройства

Много модели модерни цифрови апарати за кръвно налягане предлагат възможност за синхронизиране на историята и резултатите от измервания с вашия телефон или таблет. Те обикновено съответстват с използването на конкретно приложение, което дори може да изпраща по имейл резултатите на Вашия лекар. Тези приложения са съвместими с операционните системи Android или iOS.

Важно е да сравните най-добрите апарати за кръвно налягане, за да разберете от кои функции имате нужда. Въпреки че всички продукти имат една и съща цел, някои от тях са по-лесни за употреба от други, особено ако нямате специализирана медицинска подготовка.

Най-добрият апарат за кръвно налягане: препоръки

Като се вземат предвид горните критерии, мнението на купувачите и анализирайки съществуващата оферта, ще продължим с представянето на някои модели дигитални апарати за кръвно налягане, които предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Апарат за измерване на кръвно налягане Omron MIT 5 Connect

Апарат за измерване на кръвно налягане Omron MIT 5 ConnectMIT5s Connect е медицинско изделие за професионална употреба и за използване в домашни условия, използващ осцилометричния метод на работа.
Интелисенс Технология.
OMRON CONNECT мобилно приложение за iPhone/Android™.
LED индикатор за стойности на кръвното налягане над референтните.

Виж детайли и цена

2. Aпарат за измерване на кръвно Dr. Frei M-500A

Автоматичен апарат за измерване на кръвно Dr. Frei M-500A• автоматичен апарат за измерване на кръвно налягане за горната част на ръката
• показател за границите на кръвното налягане
• детектор за сърдечна аритмия
• технология „Клинично точно измерване“
• запаметяване на 90 стойности

Виж детайли и цена

3. Апарат за измерване на кръвно налягане Omron M3

Апарат за измерване на кръвно налягане Omron M3Omron М3 принципно е оборудван с универсален Easy Cuff маншет за обиколка на бицепс 22-42 см.
Omron М3 предоставя прецизността и надеждността, която Вие очаквате от апаратите за измерване на кръвно налягане.
– индикация за правилно поставен маншет.
– откриване на неравномерна сърдечна дейност.
– откриване движение на тялото при измерване.

Виж детайли и цена

4. Апарат за кръвно-налягане с маншон Beurer 652289

Апарат за кръвно-налягане с маншон Beurer 652289Автоматично измерване на кръвното налягане.
Голям и лесен за четене LCD дисплей.
Средна стойност на измервенията.
Има фукнция, съобщаваща за високо кръвно налягане или аритмия.
Функция, показваща дата и час.
Функция за автоматично изключване.

Виж детайли и цена

5. Механичен апарат за измерване на кръвно налягане Europharma EN 1060

Механичен апарат за измерване на кръвно налягане Europharma EN 1060Класически механичен апарат за измерване на кръвно налягане.
Удобен, с голяма скала за лесно разчитане на стойностите.
Надежден, с контрастен манометър интегриран с помпичка Скачен стетоскоп към маншета.
Фин противопрахов филтър.
Манометър – Помпа с клапан – Мек калъф – Опаковъчна кутия
Маншет (размер за възрастни, с раменна обиколка 25 – 42 см)с вътрешна латексна камера

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo