Как да изберем най-добрия газов котлон за вграждане

Как да изберете най-добрия газов котлон за вграждане? Какво трябва да знаете преди да закупите така желания? Прочетете статията ни за повече яснота.

най-добрия газов котлон за вгражданеЗащо да изберете газов котлон?

Газовите котлони отговарят бързо и видимо на настройките на топлината. Ако храната на огъня трябва да къкри, газовият котлон отговаря незабавно, което се отразява и в по-малко видимия пламък, докато електрическите котлони не предлагат никакъв визуален отговор на регулирането на температурата на изпичане.

Високата калоричност на газта е едновременно слабост и предимство. Газовите котлони достигнат високи температури много бързо, но е малко по-трудно да се контролира по-малък пламък в нужда. Щом малките горелки за къкрене стават все по-популярни, този проблем се решава от само себеси.

Благодарение на интензивното нагряване, което излъчват, най-добрите газови котлони  са изработени от масивен чугун или неръждаема стомана, за да издържат на годините на работа.

Най-добрият газов котлон: какво да търсите

Най-добрият газов котлон е по-малко претенциозен от електрическия или от индукционния, които изискват специални методи за почистване или определени видове тенджери. Има няколко критерия, по които можете да изберете подходящия за вас газов котлон.

Независимо дали сега аранжирате кухнята или заменяте стария газов котлон, уверете се, че новият котлон се вписва с останалата част от кухненските уреди и дизайнерската линия на пространството. Обмислете следните критерии при избора на най-добър газов котлон.

Горелки

Газов Плот за вгражданеНакратко, повече горелки означава повече ядене. Изберете газов котлон, който се нуждае от теб. Ако често готвите храна в изобилие, 5 или 6 горелки са най-подходящи.

По-малките модели имат 4 горелки, идеални за нормално хранене. Мощността на горелките се измерва във ватове. Тя може да варира от 750W за малка горелка и до 4000W за силна горелка с тройна колона (WOK горелка).

Голямата и мощна горелка бързо ще доведе до вряща вода, когато е необходимо, а малката горелка е идеална за храните и маникюрите,  които трябва да се варят до задушаване в продължение на няколко часа.

Почистване

Отделимите части като капачетата на горелките, бутоните и гриловете, улесняват много почистването котлона. Много от тях дори могат да се измият в съдомиялна машина. Лъскавите материали като стъкло, порцелан или от неръждаема стомана се използват в голям мащаб в газовите котлони и са най-лесни за почистване.

Газовите котлони на метални листове са най-евтините и най-трудни за почистване. Пазете се от тях.

Мощност и монтаж

Природният газ е основният енергиен източник за газовите котлони, но много от тях използват електроенергия за автоматично запалване. Преди да купите котлон на газ, се уверете, че имате инсталация на природен газ в дома си.

Един газов котлон може да работи и с бутилки на базата на GPL или пропан, но е необходимо да се закупи един конвертор, а втечненият газ не разполага със същата мощност като природния газ.

Поради опасността, на която се излагате, когато се разхождате с газова инсталация, е добре да се наеме професионалист за монтиране на газовия котлони. Законно не е позволено да си инсталирате сами уреди, които работят на природен газ. Лицензиран инсталатор ще инсталира газовия котлон, така че да не представлява заплаха за вашата безопасност или семейството ви.

Газов Плот за вграждане 1Когато използвате най-добрия газов котлон, се ползвате от бързо загряване и мощен апарат за по-често готвене.

Най-добрият газов котлон има подвижни части, като решетки и бутони, които могат да се мият в най-добрата съдомиялната машина, за да се спести време и енергия.

Допълнителни функции като защита срещу ползване от деца и безопасни термокупи ще ви помогнат за предотвратяване на нежелани инциденти. Най-добрите котлони са снабдени с допълнителни скари или специални подпори, като този за уок, който ще ви улесни работата ви в кухнята.

С толкова много възможности, които съществуват на пазара, както и бидейки по-добре информиран, ние сме сигурни, че ще намерите най-добрия газов котлон за вашата кухня.

Най-добър газов котлон: препоръки

Най-добрият газов котлон е този, който е подходящ за вас и вашите нужди, но ние избрахме няколко предложения за продукти, които вярваме, че предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Плот за вграждане Whirlpool iXelium Estetica Ambient GMA 6422 IXL

Плот за вграждане Whirlpool iXelium Estetica Ambient GMA 6422 IXL

Покритие iXelium – Специално, обработено с нанотехнология покритие, което предпазва повърхността от пожълтяване, издраскване и корозия. Покритието е патентовано от Whirlpool.
Елегантният дизайн, усъвършенстваните функции и изключително лесната употреба, правят всяки плот Whirlpool стилно допълнение към вашата кухня.
Издръжливост на високи температури (пожълтяване)
Издръжлив на надраскваня

Виж детайли и цена

2. Газов Плот за вграждане HANSA BHGI63112035

Газов Плот за вграждане HANSA BHGI63112035

Брой нагревателни зони: 4 – Позициониране на бутоните: Фронтален
Ел. запалване, Скара, Предпазител
Материал: Термоустойчиво стъкло

Котлон WoK: 1 – Материал на решетки: Чугун
Основен котлон: 2 – Малък котлон: 1

Виж детайли и цена

3. Газов Плот за вграждане Whirlpool AKM 528 NA

Газов Плот за вграждане Whirlpool AKM 528 NA

Брой нагревателни зони: 4
Позициониране на бутоните: Фронтален
Ел. запалване, Скара, Предпазител
Материал на решетки: Чугун
Голям котлон: 1 – Основен котлон: 2
Малък котлон: 1

Виж детайли и цена

4. Газов Плот за вграждане Bosch PBH6B5B60

Газов Плот за вграждане Bosch PBH6B5B60Wok котлон – Висока отоплителна мощност до 3,3 кВт.
Желязна поставка за съдовете за готвене – За максимална стабилност и лесно почистване.
Цвят на повърхността – Неръждаема стомана с елегантен дизайн.

Цвят: Инокс – Размери (В x Ш x Д) см: 4.3 x 58 x 51
Дюзи за втечнен нефтогаз: Да

Виж детайли и цена

5. Газов Плот за вграждане Whirlpool AKM 226 IX

Плот за вграждане Whirlpool AKM 226 IX, Газов

Брой нагревателни зони: 4
Позициониране на бутоните: Странично
Ел. запалване, Скара, Предпазител
Голям котлон: 1 – Основен котлон: 2 – Малък котлон: 1
Мощност голям нагревател: 3 kW
Мощност малък нагревател: 1 kW
Мощност основен нагревател: 1.65 kW

Виж детайли и цена

 

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo