Как да изберем най-добрия електрически фритюрник

най-добрия електрически фритюрникКак да изберем най-добрия електрически фритюрник? Най-добро съотношение качество / цена можете да получите като купувате информиран. Прочетете статията ни за повече яснота.

Пърженето на храна е стар метод на готвене и любим на много хора. Много храни, като известните пържени картофки или крокантното пържено пиле, са най-добри пържени. А какво ще бъде, ако на кюфтетата или шницела не сложим олио?

Въпреки, че в пърженето в много олио има отрицателна репутация поради мазните и пълни с калории храни, съществува метод, чрез който можем да изпържим храните, минимизирайки поглъщането на мазнини.

Качественият фритюрник ще намали до минимум количеството олио, поглъщато от пържените храни, като по този начин се намалява броя допълнителни калории. Намаляването на поглъщането на олио се постига чрез равномерно нагряване и с постоянна температура на готвената храна, като същевременно се запазват добре познатите и многообичани текстура и вкус.

Най-добрият електрически фритюрник: какво да търсите

контролен панел електрически фритюрникПроцесът на пържене включва потапяне на храната в горещо олио, вид течна мазнина. Въпреки, че мазнината е в течна форма, тя се счита също за твърда материя и така се генерира суха топлина.

Правилното готвене в олио се изразява в много по-малко мазнина, поглъщана от храната, факт, който може да се постигне само с помощта на качествен фритюрник, който поддържа постоянна температура на пържене и влажност във вътрешността.

Нагряващият елемент

Най-важната характеристика на един електрически фритюрник е, че той може да поддържа постоянна температура на готвене. Олиото задържа топлината и при температури по-високи от 190 градуса по Целзий, то започва да гори, трансформирайки храните по нежелан начин.

От друга страна, готвенето в олио при много ниска температура води до напояване на храните с мазнина, което води до драстично увеличаване на калориите съдържащи се в тях.

Поддържането на температурата на готвене в идеална стойност между 160-190 градуса по Целзий ще доведе до равномерното готвене на храната и ще сведе до минимум поглъщането на мазнини.

Характеристики

Предназначението на фритюрника е да готви пържени храни, не мазни. Най-добрият фритюрник ще помогне да се постигне тази цел, осигурявайки идеалната температура за готвене за намаляване на мазнините и предотвратяване изсушаването на храните.

Дизайнът на качествения фритюрник ще ви позволи да готвите спокойно, без да се страхувате, че ще се напръскате с горещо олио или то ще изцапа цялата кухня.

Освен тези възможности, най-добрият фритюрник трябва да има лесна система за изхвърляне или добавяне на олиото за готвене.

Лесен за употреба

електрически фритюрник елемент отоплениеИзползването на фритюрник трябва да бъде лесно: слагате олио, пускате топлината и след това пускате храната. Основното нещо, с което трябва да бъдете внимателни, когато използвате фритюрник, е времето за готвене за различните храни.

Много е лесно храната да  се готви повече, отколкото трябва, тя става суха и безвкусна. Най-добрият фритюрник ще има предварително зададени програми за често използваните храни и подробни инструкции за другите.

Гаранция

Също като за всеки друг електродомакински уред, гаранцията на производителя ви уверява, че можете да използвате фритюрника си в продължение на години от датата на закупуване. Стандартната гаранция, би било добре да включва покриване и за нагревателния елемент, който ако се повреди може да генерира неправилни температури за пържене, които ще развалят  вашите ястия.

Закупуването на фритюрник определено ще разнообрази дневното ви меню. Дори и за тези, които предпочитат здравословното хранене, качественият фритюрник може да приготвя храна с много малко мазнина, която няма да навреди на тялото ви. Всичко, което трябва да направите, е да опитате различни рецепти и да ги адаптирате към новия си фритюрник.

Най-добрият фритюрник: препоръки

Сега, ако вече знаем как да изберем най-добрия фритюрник, подбрахме за вас някои модели, които отговарят най-добре на съотношението качество / цена.

1. Уред за здравословно готвене Philips Viva Collection HD9220/50

Уред за здравословно готвене Philips Viva Collection HD9220/50Уникалната технология Rapid Air на вашия Airfryer ви позволява да пържите и печете най-вкусните аламинути и ястия с до 80% по-малко мазнина в сравнение с обикновен фритюрник!
Вграденият таймер ви позволява да зададете предварително времето за приготвяне, до 30 минути.
Функцията за автоматично изключване има и звуков индикатор за готовност.

Виж детайли и цена

2. Фритюрник Tefal Amega FR4800, 2100 W, 2 кг

Фритюрник Tefal Amega FR4800ГОЛЯМ КАПАЦИТЕТ – Единственият фритюрник с капацитет от два килограма, бързо и лесно готвене за цялото семейство.
ЛЕСЕН ЗА УПОТРЕБА – Оборудван с Старт/ Стоп бутон, термостат за регулиране на температурата, капак с прозорче за проверяване на храната и филтър против миризми.
ЛЕСЕН ЗА ПОЧИСТВАНЕ – Подвижна купа с незалепващо покритие.

Виж детайли и цена

3. Фритюрник Heinner Master Collection HDF-1850XMC

Фритюрник Heinner Master Collection HDF-1850XMCКапацитет за картофи 500 гр.
LED екран – Информирайте се за оставащото време за готвене.
Капацитет за мазнина 2-3 л – По-голямото количество мазнина гарантира по-висока температура и по-бързо и равномерно пържене.
Емайлиран резервоар за мазнина – Емайлиран резервоар за мазнина гарантира, че маслото ще се запази повече време без мирис.

Виж детайли и цена

4. Фритюрник ZEPHYR ZP 1980 AB, 1.75 литра, 1500W

Фритюрник ZEPHYR ZP 1980 AB– Корпус от висококачествена неръждаема стомана.
– Светлинен индикатор за Вкл./Изкл. и загряване.
– Демонтираща се кошница за пържене с топлоизолирана, сгъваема дръжка.
– Демонтиращ се съд за мазнина с емайлно покритие.
– Демонтиращ се нагревател от неръждаема стомана.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo