Как да изберем най-добрия ел. маслен радиатор

Кой е най-добрият ел. маслен радиатор? Хвърляме поглед върху продуктите на пазара, опитвайки се да изберем най-добрите, които осигуряват задоволително съотношение качество / цена.

Защо да изберете ел. маслен радиатор?

най-добрия ел. маслен радиаторЗа разлика от други ел. отоплителни уреди, маслените радиатори са по-ефективни, поради принципа на разпределение на топлиннана. Ако духалката или конвекторът затоплят само въздуха в помещението, маслените радиатори правят повече от това, допринасяйки значително за затоплянето на стените в помещението, където са разположени.

Въпреки, че се нагряват по-трудно от духалката, те запазват топлината дълго след като са изключени, предлагайки висока топлинна инертност.

Ел. маслените радиатори са и най-сигурните нагревателни уреди с електричество, повечето модели са оборудвани с функции за защита в случай на прегряване и автоматично спиране при преобръщане на радиатора.

Друго предимство на маслените радиатори в сравнение с други отоплителни уреди е тишината. В съчетание с отоплителна мощност и висока ефективност, ел. калорифер е най-евтиният начин за отопляване на дома, с помощта на електричество.

Най-добрият ел. маслен калорифер: как да изберете

Когато избирате най-добрия ел. маслен радиатор в зависимост от вашите нужди, трябва да имате предвид някои критерии и характеристики, които ще намерите в избрания от Вас продукт. По-долу ще прегледаме основните характеристики и критериите, според които да изберете най-добрия ел. маслен радиатор за вас.

Ефикасност

Основната цел на качествения маслен радиатор маслото е контролиране на разходите за отопление. Бъдете внимателни, с енергийната ефективност на избрания продукт и с наличните степените на загряване.

Някои модели ще ви показват в зависимост от мощността и броя елементи приблизителния капацитет на нагряване в зависимост от големината на помещението, в което ще се използва. Изберете ел. нагревател, който ви предлага максимална топлина с минимална консумация на енергия.

Безопасност при експлоатация

Таймер и термостат ел. маслен радиаторЕл. отоплителните уреди са безопасни, стига да се спазват инструкциите за употреба. Маслените радиатори не правят изключение.

Изберете ел. маслен радиатор, оборудван с автоматично спиране при преобръщане и сензор за прегряване. Ако защита от прегряване не присъства или не работи правилно, може да се сблъскате с горещи изтичания на масло, които могат да предизвикат пожар.

В допълнение, най-добрият електрически маслен радиатор е оборудван с дръжки, които остават хладни по време на работа и колелца, които не се плъзгат и са достатъчно високи, за да се позволи безопасното използване и върху дебел килим или други повдигнати повърхности.

Добре е да не използвате ел. калорифер в комбинация с удължител, тъй като той обикновено не поддържа високата мощност на работа и могат да настъпят нежелани инциденти.

Таймер и термостат

Всеки ел. маслен радиатор трябва да е оборудван с таймер и термостат, които ви помагат да регулирате топлинния комфорт в помещението и да се предотврати ненужното потребление на електричество.

Таймерът позволява да програмирате работата на калорифера само между определени часове, а термостатът позволява автоматичното спиране на радиатора при достигане на желаната температура.

Шум при работа

Както всеки ел. уред, маслените радиатори произвеждат малко шум по време на работа. Вероятно ще използвате уреда и по време на сън и би било най-добре да се избере по-тих модел. Повечето нови модели на пазара и предлага работа с нисък шум.

Дизайн

Най-добрият маслен радиатор ще има дизайн, който ще съответства на останалата част на стаята, в която се намира. Повечето модели показват, че един класически радиатор, но има и модели с по-модерен или футуристичен вид. Имайте предвид, че всеки модел е оборудван и с контролен панел, някои с помощта на светлинни екрани за програмиране, операционни лампи и различни форми и видове бутони за управление. Общият облик на радиатора трябва да е в унисон с вкусовете и личните предпочитания.

Тегло на радиатора

Електрически радиатор за съхранение на кабелТеглото на масления радиатор е важно по две причини.

Първата е неговото лесно пренасяне. Изберете модел лесен за носене. Твърде тежкият радиатор може да се премества трудно от място на място, особено за възрастни хора или за тези, които трябва да го преместват многократно.

Вторият аспект на теглото на радиатора е свързан с безопасността на работа. Радиатор с твърде ниско тегло може да бъде съборен лесно, особено ако имате малки деца наоколо, и може да доведе до нежелани инциденти.

Сервиз и гаранция

Най-добрият маслен радиаторидва с минимална гаранция от 24 месеца. Изберете модел от познат производител, който предлага сервиз в близост до мястото ви на живеене, за да разрешите бързо евентуалните повреди, покривани от гаранцията и не само.

Най-добрият ел. маслен радиатор: препоръки

Анализирахме офертата на румънския пазар и можем да ви предложим няколко електрически маслени радиатори, които ще осигуряват топлина в студените дни без да ви отварят дупка в бюджета и в реални условия за безопасност.

1. Електрически радиатор Bionaire BOF2000-050

Електрически радиатор Bionaire BOF2000-050Максимална мощност (W): 2000 – Степени на мощност: 3
Регулируем стаен термостат – Защитен термостат
Бутон включване/изключване
Място за прибиране на кабела
Колела за транспорт
Защита против замръзване
Компактен дизайн

Виж детайли и цена

2. Маслен радиатор Tesy, модел CC 2510 E05 R

Маслен радиатор Tesy, модел CC 2510 E05 RНоминална мощност: 2500 W – Брой ребра: 10
Терморегулатор – Благодарение на вградения термостат радиатора може да поддържа желаната температура.
Защитен термостат – Система против замръзване
С 35% по-висока обогреваема площ на ребро в сравнение с обикновените радиатори.
Подвижни колелца за по-добра мобилност.

Виж детайли и цена

3. Маслен радиатор FIRST FA-5584-5

Маслен радиатор FIRST FA-5584-5Максимална мощност (W): 2730 – Брой ребра: 13
Регулируем стаен термостат – Защитен термостат
Вградено отопление – Бутон включване/изключване
Място за прибиране на кабела – Колела за транспорт
Осветен показател за работа – Стабилна основа
Защита срещу прегряване – Бързо загряване
Избор на температура: висока, средна, ниска.

Виж детайли и цена

4. Маслен радиатор ZILAN ZLN2135

Маслен радиатор ZILAN ZLN2135Максимална мощност (W): 2500 – Брой ребра: 13
Степени на мощност: 2
Регулируем стаен термостат – Защитен термостат
Място за прибиране на кабела
Колела за транспорт
Осветен показател за работа
Предпазител и защита от прегряване

Виж детайли и цена

5. Радиатор SAPIR SP 1971 F13

Радиатор SAPIR SP 1971 F13Радиаторът на SAPIR отоплява равномерно и бързо всяко едно помещение.
Със своите мощни 2500W и 13 ребра можете да затоплите за броени минути до 35 кв. метра стая без никакъв проблем.
Има възможнст за контролиране на топлината чрез 3 степени – от топло до много горещо.
Чрез своите колелца и дръжка за дърпане, масленият радиатор става изключително удобен за носене и дърпане.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo