Как да изберем най-добрия епилатор

Как да изберем най-добрия епилаторКак да изберете най-добрия епилатор? Кой е най-подходящият уред за премахване на нежеланото окосмяване? Прочетете ръководството ни, за да бъдете информирани когато избирате.

Освен уредите за бръснене, има развити други методи за премахване на окосмяването. Някои позволяват по-ефикасно премахване на окосмяването и по фино усещане в сравнение с бръснарското ножче.

Изборът на подходящия метод за премахване на нежеланото окосмяване е важен. Сред най-известните и ефикасни епилатори изброяваме Remington i-Light Prestige, Philips Lumea и Braun Silkepil 9 Wet & Dry.

Най-добрият епилатор: какво да търсите

Най-добрите епилатори използват различни технологии за отстраняване на нежеланото окосмяване. Някои модели използват светлина за премахване на окосмяването, а други  отскубват космите директно от корена. По този начин можете да изберете кой е най-добрият епилатор за вашите нужди.

Не всички епилатори са добри за определени типове кожа. Нещо повече, някои модели са добър избор за използване в зоната на лицето и шията, докато други не са. Друга важна характеристика е устойчивостта на системата и дали има налични за закупуване консумативи и резервни части.

Метод за премахване на окосмяването

мокър и сух епилаторИма много методи за премахване на нежеланото окосмяване. Най-известният метод е с класически епилатор. Той използва система от множество пинсети, които отскубват космите директно от корена. Този метод не е най-вдъхновяващият избор за епилиране на окосмяването по лицето, но е оптимален за окосмяването по ръцете и краката.

Лазерните епилатори използват непрекъсната монохромна светлина, за да унищожат космения фоликул. След като фоликулът бъде деактивиран, космите спират да растат. Този метод за премахване на нежеланото окосмяване е перманентен. Импулсните епилатори са различни тъй като използват прекъсващи светлинни лъчи, предавани на различни дължини на вълнит.

Цвят на окосмяването и на кожата

Не всички епилатори функционират за всички цветове на окосмяване и на кожата. Епилаторите с пулсираща светлина действат върху меланина на космения фоликул.

. След загуба на окосмяването, растежът му е малко вероятен и много бавен, а ако на места израсте, ще бъде много по-тънко. Тъй като действат върху меланина във фоликула, тези епилатори няма да окажат влияние върху бялото окосмяване. Освен това не работят правилно върху кожа с тъмен тен.

Лазерните епилатори могат да оставят белези по тъмната кожа.

Използване по лицето и шията

Най-добрият епилаторВъзможността за използване на епилатори по лицето и шията варира от модел до модел. Лазерните епилатори може да не са подходящи точно за тези изложени и чувствителни зони

Класическите епилатори обаче могат да се използват за премахване на нежеланото окосмяване по лицето и шията. За намаляване на болката и раздразненията е добре да ги използвате внимателно.

Резервни части

Някои системи за епилиране позволяват смяна на износените части при нужда. Преди да закупите, проверете дали избраната система за епилиране  предлага тези резервни части. В зависимост от цената на избрания уред за епилиране този критерий е важен.

Използването на най-добрия епилатор ви позволява да имате фина кожа вместо нежелано окосмяване. Изборът на подходящия уред ви освобождава от усилия и неприятност. Имайки предвид представените критерии в тази статия, ще можете да закупите епилатор, подходящ за вашите нужди.

Най-добрият епилатор: препоръки

Имайки предвид представените критерии и мненията на купувачите, избрахме за вас няколко епилатора, предлагащи отлично съотношение качество/цена.

1. Епилатор с интензивни светлинни импулси Remington i-Light Prestige IPL6750

Епилатор с интензивни светлинни импулси Remington i-Light Prestige IPL6750Системата i-LIGHT PRESTIGE на Remington използва съвременна технология за постигане на оптимални резултати за премахване на окосмяването на лицето*, тялото и бикини линията.
Наслаждавайте се на идеално гладка кожа всеки ден с този уред, който представлява пробив в IPL технологията, идеален за употреба в дома.
5 енергийни настройки.
Режим: Мулти импулс и Единичен импулс.

Виж детайли и цена

2. Епилатор Philips Lumea IPL SC1995/00

Епилатор Philips Lumea IPL SC1995/00Philips Lumea предава нежни импулси светлина към корена на косъма. В резултат на това количеството косми, които растат по тялото ви, постепенно намалява.
Използвайте с увереност за премахване на окосмяване по тялото: крака, подмишници, бикини линия, ръце и корем.
Подходяща за различни типове кожа и окосмяване.
Без смяна на части, без скрити разходи.

Виж детайли и цена

3. Епилатор Braun Silk-epil 9579, Wet & Dry

Епилатор Braun Silk-epil 9579, Wet & DryТип захващане: Пинсети – Скорости: 2
Тип захранване: Акумулатор – Време на зареждане: 1 час
Функции: Wet&Dry, Осветителна система, Масаж.
Аксесоари: Накрайник за окосмяване на лицето, Калъф, Четка за почистване, Други аксесоари, Бръснеща глава, Четка за почистване на лице.

Виж детайли и цена

4. Епилатор Philips Satinelle HP6423/00

Епилатор Philips Satinelle HP6423/00Нежните епилиращи дискове отстраняват космите, без да опъват кожата.
Бръснеща глава за гладко бръснене на чувствителните зони.
Гребен за подстригване – за оформяне на бикини линията.
Премахват и късите косъмчета с дължина 0,5 мм.
Две настройки за скорост за нежно епилиране и максимален резултат.

Виж детайли и цена

5. Епилатор Rowenta EP1030F0

Епилатор Rowenta EP1030F0 Епилатор, заемащ малко място, компактен само 8 см x 5.7 см.
Масажиращи топчета, против болка, така епилацията ще се превърне в релаксация.
24 пинсети – Пинсети на високо ниво за деликатно премахване и на най-късите и фини косъмчета, под 0.5 мм.
Четка за почистване – Осигурява необходимата хигиента и запазва пинсетите в най-добро състояние.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo