Как да изберем най-добрия куфар

Как да изберете най-добрият куфар, подхождащ за вашите нужди? На какви характеристики и функции трябва да отговаря подходящият продукт? Прочетете ръководството ни, за да изберете информирани.

Защо да си купите куфар?

най-добрия куфарПерфектната пътна чанта ви позволява да опаковате, натоварите и защитите нещата си по време на дълги пътувания, а багажът на колелца увеличава комфорта. Пътната чанта на колела (куфар) ще ви освободи от тежестта на багажа, за да улесни пренасянето му.

Пренасянето на тежките и обемни чанти, използвайки колелцата на куфара, ви предпазва от рани или травми на раменете, или на гърба, причинени от носенето на тежките чанти дълго време.

Най-добрият куфар: какво да търсите

Куфарите са различни типове и с различни размери, а улесненията, които ще оцените най-много, са тези, които ще използвате най-често.

Студентите могат да използват малък куфар, за да пренасят лекциите и книгите из кампуса или между курсовите зали, а професионалист от ИТ сектора може да използва куфар, за да пренася хардуера по протежението на широките офис сгради.

Тези, които пътуват често, може да си изберат измежду няколко куфара, в зависимост от продължителността на пътуванията или дали пътуват сами, или заедно със семейството.

Размер

куфари колелаВероятно най-важният размер, който трябва да имате предвид, е този на използвания куфар и като ръчен багаж в самолета.

Някои въздушни компании имат ясни ограничения по отношение на максималния размер на този багаж и така ще трябва да си купите подходяща пътна чанта. Проверете изискванията в самолетния билет преди да закупите много обемен багаж, който би могъл да ви струва допълнително при всяко пътуване със самолет.

Друга грижа когато става въпрос за размери, е свързана с много големите куфари, които могат да бъдат таксувани допълнително, също както ръчния багаж, който не се вписва в размерите.

Обичайно, куфарът с височина по-голяма от 80 см се смята за много голям и е възможно да бъде таксуван допълнително към багажа за държане. Куфар с нормални размери е между 65-79 см.

Допълнително към изискванията на въздушните компании, когато избирате размера на предпочитания куфар, имайте предвид транспортните си нужди (колко неща трябва да вземете с Вас) и си помислете дали случайно много обемистият куфар ще бъде вного лесен за управление.

Конструкция

Повечето куфари са три вида: правоъгълни със странични части от мек материал, тип ръчна чанта или с твърда повърхност. Най-популярните модели са правоъгълните от плат, които са достатъчно устойчиви, за да предпазят дрехите.

вътрешен куфарКуфарите тип ръчна чанта предлагат по-ниска защита за пренасяните вещи, но са по-компактни и по-лесни за употреба, бидейки добър избор за спортистите или за тези, които пътуват служебно само за 1-2 нощи.

Куфарите с твърд корпус предлагат най-добрарта защита, бидейки добра възможност за пренасяне на апаратура или на по-чувствително оборудване, освен обичайното облекло.

Настройки

Комплектите куфари могат да включват две или повече части. Комплектите от 2 части са обикновено съставени от куфар на колелца и ръчна чанта, която се поставя над него за лек пренос на колелца.

Комплектите от по няколко части са добър вариант за семейните пътувания или по-многобройните групи, но и пътници с различни пътни нужди могат да се възползват от множеството размери на куфарите в комплекта.

Един или няколко пътни куфара ще бъдат много полезни при пътуванията на всеки. Изборт на подходящата пътна чанта с колелца може да означава много. Затова, преценете внимателно вариантите преди да се решите.

Най-добрият пътен куфар: препоръки

Имайки предвид критериите изброени по-горе и мненията на купувачите, по-нататък ви представяме няколко модела куфари, които предлагат отлично съотношени качество/цена.

1. Куфар Samsonite S Cure, Dark Blue, 69 см

Куфар Samsonite S Cure, Dark Blue, 69 смКуфарите от серия S’Cure са изработени от Flowlite /революционен микс от  полипропилен, който предлага по-тънка и по-здрава черупка.
Брой колелца: 4
Тип отделения: Вътрешно отделение
Еластични ремъци за фиксиране на багаж, Индетифициращ етикет, Странична дръжка.
Капацитет: 79 l

Виж детайли и цена

2. Куфар American Tourister Bon Air By Samsonite, 66 см

Куфар American Tourister Bon Air By Samsonite, 66 смвисоко, но достъпно качество с модерна визия.
Новата  колекция е създадена от високотехнологичен полипропилен, който прави куфара по-лек, гъвкав и по-надеждна при пътуване.
Спинер на 4 колела 75 см. височина.
колела въртящи се на 360° – TSA заключване.
вътрешни тиранти тип „хикс“ за пристягане на багажа.

Виж детайли и цена

3. Куфар Lamonza Cargo, 66 см

Куфар Lamonza Cargo, 66 смТелескопична дръжка
Еластични ленти за дрехи
Колела с движение във всички посоки
Материал: ABS – Брой колелца: 4
Тип закопчаване: Цип
Тип заключване: Шифър
Височина: 66 cm

Виж детайли и цена

4. Куфар Kring Practical Tourist 58cm

Куфар Kring Practical Tourist 58cmТелескопична дръжка
Поставка за чаши
Материал: Поликарбонат
Брой колелца: 4
Тип закопчаване: Цип
Тип заключване: Шифър, Ключ
Височина: 58 cm

Виж детайли и цена

5. Куфар Kring Travel Light, 58 см

Куфар Kring Travel Light, 58 смТелескопична дръжка
Материал: Текстил
Брой колелца: 4
Тип закопчаване: Цип
Тип заключване: Шифър, Ключ
Височина: 58 cm
Дълбочина: 23 cm – Ширина: 40 cm

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo