Как да изберем най-добрия парочистачка/моп с пара

Кой е най-добрият моп с пара? Как да изберете успешната парочистачка за почистване без забележки? Прочетете, за да разберете.

най-добрия парочистачка/моп с параМетли, лопатки, кофи, моп-ове и прахосмукачки пълнят успешно килерите на всеки от нас, но повечето моп-ове с пар могат да заменят успешно всички други инструменти за почистване.

Мопът с пара (наречен и перяща прахосмукачка или прахосмукачка с пара) може да почисти както перскийския килим от баба, така и плочките и фаянса в банята и кухнята, а да не споменаваме, че може да почисти и леглото на кучето и седалките на колата.

Тъй като почистването с пара използва вода, уредът за почистване с пара е приятелски настроен към природата и особено към здравето на децата и животните до къщата. Парата дезодорира, хигиенизира и убива бактериите и микробите, без да е необходимо да използвате химически разтвори за почистване.

Ако редовно почиствате подовете, банята и мебелите, един качествен моп с пара ще се докаже като интелигентна и много подходяща инвестиция.

Най-добрият парочистачка/моп с пара: какво да търсите

Тъй като моповете с пара имат две основни функции, техните атрибути варират от модел на модел. Някои имат обемни контейнери за вода или много дълги ел. кабели, докато други предлагат множество настройки за пара или са снабдени със силни мотори. По-долу ще ви представим няколко фактора, които е добре да вземете предвид преди да закупите най-добрия моп с пара.

Дизайн

Дизайн прахосмукачка моп с параТъй като почистващите апарати с пара са много гъвкави, те са с различни форми и размери. Някои модели са малки и се държат лесно в ръка, докато други се управляват от изправено положение. Проверете и дължината на захранващия кабел, защото няма да ви е приятно да стъпват по вече почистените повърхности, за да преместите кабела в по-близък контакт.

Контейнерът за вода е допълнителен критерий за избор спрямо нормалната прахосмукачка. Моделите с малък контейнер за вода и бързата възможност за пълнене са идеални за бързо почистване на малките зони около къщата.

Вградените контейнери са обикновено доста трудни за напълване. Големите контейнери за вода ви позволяват повторно пълнене по-рядко и помагат за по-дълбочинно почистване, но ще увеличат обема и теглото на мопа с пара.

Моторът и силата на поглъщане

Когато технологията е многофункционална, жертва ефективността пред гъвкавостта. Важно е да проверите силата на мотороа на вашия уред за почистване с пара. Тя не е винаги лесна за откриване, но ще я откриете  в спецификациите на продукта. В този случай, по-голямата сила е по-добра.

Стойността във ватове специфицира силата на мотора, и колкото тя е по-голяма, толкова по-ефективно и без усилие ще почиства. След като направите покупката, пазете уреда чист и сменяйте филтрите му редовно, тъй като един запушен филтър намалява чувствително поглъщащата сила на мотора.

Настройки и аксесоари

Настройки и аксесоари прахосмукачка/моп с параКогато чистите с пара искате да се уверите, че не остават малки локви с вода като приключите, които ще ви напоят килима с вода или ще повредят паркета. Някои прахосмукачки с пара са оборудвани със система за подсушаване след преминаване на парата или със система за абсорбиране на излишната вода.

Най-добрите мопове с пара имат бутон, който може да регулира количеството изпускана пара. Най-добре е да изберете модел, който ще ви позволи избора на типа почиствана повърхност и който регулира автоматично притока на пара в зависимост от нея.

Ако искате уред за почистване с пара от типа all-in-one, изберете такъв, който предлага спезиализирани аксесоари за мръсотия, мебели и телата в банята. Четка за килими, гумен инструмент за почистване на огледала и различни дюзи за пари са основни аксесоари за перфектно почистване на тесните места, където се достига тръдно по-принцип.

Не забравяйте и факта, че една прахосмукачка с пара с множество аксесоари и функции ще бъде по-обемна и по-трудна за управление.

Почистване и поддръжка

Можете да избирате между прахосмукачки с пара с торбичка или без торбичка. Моповете с пара с торбичка имат по-голяма сила на поглъщане, но и тези със система без торбичка имат своите предимства. Те елиминират необходимостта от купуването на резервни торбички, но изпразването и почистването на мръсния контейнер може да бъде доста неприятно.

Освен нормалната поддръжка на уреда за почистване с пара имаме и разходи, свързани със смяната на водните филтри. Някои филтри могат да бъдат почиствани чрез изплакване с вода, а мопът може да се изпере в пералната машина.

Ако вашият моп е с 2 или повече тампона за моп, можете да сложите мръсния да се изпере докато използвате за почистване резервния.

Обслужване и гаранция

Почистване и поддръжка парочистачка/моп с параПовечето производители на мопове с пара предлагат гаранция от една до две години за закупения продукт. По-скъпите марки могат да предложат удължена във времето гаранция и за аксесоарите.

Уверете се, че използвате разтворите за почистване, препоръчани от производителя, тъй като използването на неподходящи препарати може да доведе до увреждане на уреда и анулиране на гаранцията.

За най-добрия моп с пара ще намерите на сайта на производителя ръководства в цифров формат, отговори на често задавани въпроси и примерни филми за възможно най-ефикасната употреба на продукта.

В зависимост от това колко често и колко добре чистите, една прахосмукачка с моп с пара ще поддържа дома ви блестящ. Преди да изберете най-добрия, земете предвид всички опции, като мощност, аксесоари, лекота на използване и поддръжка.

Най-добрият парочистачка/моп с пара: препоръчани продукти

Въз основа на критериите, предложени по-горе, можем да ви препоръчами най-добрите уреди за почистване с пара, налични на параза, с възможно най-доброто съотношение  качество/цена.

1. Парочистачка Philips FC7028/01 1500W

Парочистачка Philips FC7028/01 1500 W за бързо загряване. SteamCleaner Active е готов за използване след по-малко от 30 секунди.
Philips SteamCleaner Active убива до 99,9% от микробите и бактериите. Почистете всички подове без химикали, използвайки само вода.
SteamCleaner Active е специално разработен да почиства с вода от чешмата. Филтърът Active Calc автоматично декалцира водата.

Виж детайли и цена

2. Парочистачка Dirt Devil Aqua Clean Steam 1600W

Парочистачка Dirt Devil Aqua Clean Steam

Цвят: Бял
Мощност (W): 1600
Капацитет на резервоара (л): 0.5
Тип захранване: Мрежово
Температура на парата (°C): 100
Тегло (кг): 3.3

Виж детайли и цена

3. Парочистачка Black&Decker FSMH13101SM 1300W, 11 in 1

Парочистачка Black&Decker FSMH13101SM

Цвят: Син, Сив
Мощност (W): 1300
Капацитет на резервоара (л): 0.5
Тип захранване: Акумулатор
Автономия: 10 – 20 мин
Време за загряване (мин.): 0.15
Мобилен воден резервоар – Микрофибърна кърпа

Виж детайли и цена

4. Парочистачка Hoover Steam Express S2IN1300C

Парочистачка Hoover Steam Express S2IN1300C

Цвят: Сив/Червен
Мощност (W): 1300
Капацитет на резервоара (л): 0.6
Тип захранване: Мрежово
Време за загряване (мин.): 0.30
Микрофибърна кърпа – Кръгла четка
Аксесоар за трудно достъпни места

Виж детайли и цена

5. Парочистачка Dirt Devil M317, 1200W

Парочистачка Dirt Devil M317

Мощност (W): 1200
Капацитет на резервоара (л): 0.3
Тип захранване: Мрежово
Температура на парата (°C): 100
Налягане резервоар (бара): 2.5
Микрофибърна кърпа – Мерителен съд
Четка с точкова струя – Малка четка

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo