Как да изберем най-добрия хладилник за дома

най-добрия хладилникКак да изберем най-добрия хладилник? Какво трябва да търсиш и с какво трябва да бъдеш внимателен, когато правиш дългосрочна покупка ? Ще ти обясним как можеш да избереш най-добрия хладилник за твоите нужди.

Най-добрият хладилник: Какво трябва да се търси?

Когато става дума да избереш хладилник или фризер подходящ за тел, трябва да имаш предвид няколко аспекта, като например размери, вътрешна вместимост, консумация на енергия и други, които ще представим подробно по-долу.

Винаги започвай да пазаруваш, след като си измерил пространството у дома, където ще бъде поставен хладилника. Вземи предвид ширината, височината и дълбочината на пространството, като не забравяш, че трябва да оставиш около 5-10 см между хладилника и стената отзад, за да се проветряват правилно охлаждащите елементи и да се осигури дисперсия на топлината.

Вместимост

Когато говорим за вместимост в случай на хладилник, се позоваваме на вътрешния размер, измерен в литри, на отделенията за охлаждане/ замразяване. Като цяло един хладилник има около 300 литра обща вътрешна вместимост.

Един нормален хладилник с горна камера и с височина 160 см има 200 и няколко литра вътрешно пространство, включително камерата, която обикновено е една кутия поставена в горната част на хладилника.

най-добрия хладилник за домаПри по-сложните хладилници, камерата и хладилникът са поставени отделно, с индивидуални външни врати за удобство и оптимизиране потреблението на енергия. При този модел имаме 2 вида хладилни апарати:

  • хладилник с 2 врати – състои се от две отделения с индивидуален достъп отвън, с камера в горната част, която е с размер около 20% от този на хладилника;
  • фризер – обикновено е с камера в долната част, размерите му са много по-големи и достига до 40% от вместимостта на уреда.

Така че, в зависимост от нуждите и пространството, трябва да избереш един от двата вида хладилници.

Консумация на енергия

Когато става въпрос за консумация на енергия, трябва да имаме предвид, че хладилникът е включен в контакта постоянно и консумира по същия начин. По този начин, уред с по-висока енергийна ефективност, ще ни струва струва по-малко в дългосрочен план, въпреки че цената му е малко по-висока.

Удобства

No-Frost

Функция True No FrostСпомняте ли си детството, когато на всеки 2-3 седмици майка ви изваждаше всичко от хладилника и слагаше тенджера с вряща вода, за да го размрази? Благодарение на модерните технологии, това вече не е необходимо. NO-FROST технологията, срещана при повечето от днешните хладилници предотвратява образуването на лед и слоеве скреж по стените на хладилника и фризера.

Анти-бактерии

Системата анти бактерии, налична при по-скъпите модели използва сребърни йони за неутрализиране на бактериите, които се хранят с продуктите в хладилника. Така вратата в хладилника ще се запази по-дълго, а неприятните миризми, ще бъдат намалени почти напълно.

Диспенсери

 Дозатор за водаНякои хладилници разположени отвън диспенсери за студена вода или кубчета лед. Представете си един горещ ден, в който трябва да натиснете само един бутон, за да се насладите на чаша студена вода или да добавите кубчета лед в любимата ви напитка.

Въртящи се врати

В зависимост от пространството ти, може да искаш да избереш в коя посока да се отваря вратата на хладилника. Неудобно е да се мушкаш зад стена всеки път, когато ровиш в хладилника. Затова, повечето врати на съвременните хладилници могат да се монтират както в ляво, така и в дясно.

Специални отделения

За ефективната организация на пространството, някои модели хладилници имат специални отделения за различни видове храни. По този начин намираме отделения за зеленчуци, специални отделения при 0 градуса, отделения с приставки за бутилки или яйца.

Размери

Размерите на хладилника, както казахме по-горе, трябва да се избират в зависимост от пространството, което той ще заема и винаги да се има предвид, че ще трябва да се оставят поне 5 см отзад за вентилация.

Гаранция и сервиз

Когато става въпрос за гаранция, е задължително да изберете устройство с по-голяма гаранция. Това показва, че производителят знае, че уредът му е надежден и може да го подкрепи финансово в началото на живота, ако той има дефекти. Продуктите с по-дълги гаранции са по-надеждни, отколкото тези с по-ниски гаранции. За един хладилник можете да получите от производителя гаранция между 24 и 36 месеца. Освен това срещу годишна такса можете да закупите удължена гаранция, предложена от производителя или търговеца.

Печелившата формула

За избора на най-добрия хладилник печелившата формула би била: подходящи размери за нашето пространство + възможно най-голяма вътрешна вместимост + минимална консумация на електроенергия + улеснения и гаранции.

Препоръчителни качествени хладилници

Като се имат предвид горните препоръки ви препоръчваме няколко модела хладилници, които предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Хладилник Liebherr CTP2921, 272 л, Клас A++, H 157.1 см

Хладилник Liebherr CTP2921

SuperFrost – Автоматиката SuperFrost превръща замразяването в едно изключително лесно и енергоспестяващо удоволствие. Тя осигурява бързо понижаване на температурата във фризерната част до -32°С, като по този начин създава студов резерв за замразяване, запазвайки витамините на продуктите.
SmartFrost – Със системата SmartFrost заскрежаването на вътрешното пространство и на замразяваните продукти силно се намалява. Поради това размразяване е необходимо много по-рядко.

Виж детайли и цена

2. Хладилник с 2 врати Sharp SJ-T1227M4W, 227 л, Direct Cooling, Клас A+, LED, H 144 см

Хладилник с 2 врати Sharp SJ-T1227M4W

Общ обем (л): 227 – Енергиен клас: A+
Обем на фризера (л): 40 – Обем на хладилника (л): 187
Общ брутен обем (л): 230 – Разход (kWh/год): 216

Стандартно отваряне: Дясно
Размери (В x Ш x Д см): 144 x 59.5 x 54
Вътрешно осветление – Регулируем термостат

Брой компресори: 1  – Система за охлаждане: Статична
Климатичен клас: GN – Охладителен агент: R600a
Ниво на шума (dB): 41

Виж детайли и цена

3. Хладилник с фризер Samsung, RB29HSR2DWW/EF, 290 л, Клас A+, Full No Frost, H 178 см

Хладилник с фризер Samsung RB29HSR2DWW/EFНаслаждавайте се на икономия на енергия, по-малко шум и 10-годишна гаранция – За разлика от конвенционалните компресори, които имат само два режима – на пускане и спиране, – цифровият инверторен компресор на Samsung има 5 цикъла, въз основа на влажността и начина на употреба. Ще можете да сте спокойни благодарение на ниските сметки за електричество и 10-годишната.

Виж детайли и цена

4. Хладилник с фризер Beko DBK 386 WDR+, 331 л, Клас A+, H 201 см

Хладилник с фризер Beko DBK 386 WDR+

Дозатор за вода – това е едно специално устройство за охлаждане и дозиране на водата. Осигурява изключително лесен достъп, като е дозатора е разположен на вратат на хладилника.
Антибактериални уплътнения на вратите – Благодарение на антибактериалната добавка се предотвратява образуването на бактерии и плесени по повърхността на уплътненията.
Voice recorder – Вградения на вратата дисплей разполага с множество функционалниости: Записване и възпроизвеждане на гласови съобщения, Таймер (аларма) и часовник.
Виж детайли и цена

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo