Как да изберете най-добрата готварска печка за дома

Как да изберем най-добрата готварска печка? Какви характеристики трябва да има и какви функции, за да се постигне възможно най-добро съотношение цена качество? Прочетете нашето ръководство и изберете информиран.

най-добрата готварска печка за домаКогато става въпрос за готвене и печене много потребители избират електрически котлони и фурни. Това са уреди, на които можете да разчитате и обикновено струват по-малко от тези на газ.

Въпреки това, когато имате нужда от бързо нагряване, топлоизолация и когато искате да готвите просто и бързо, готварските печки на газ са незаменими. Външният вид на класическата готварска печка е различен от този на електрическата с тънка и гладка горна част.

Класическите готварски печки използват нарязани мрежи, за да използват открит огън, за да готвят и затоплят храна.

Въпреки че готварските печки на газ се свързват повече с професионалното готвене в кухните на ресторантите, те предлагат много предимства за тези, които готвят у дома. Можете лесно да регулирате интензивността на температурата само според размера и цвета на пламъка, което ще ви помогне да готвите по правилния начин, без да рискувате да изгорите храната.

Основното предимство на една готварска печка е бързата настройка от висока към ниска температура, за разлика от електрическите плотове, които се стремят да доставят твърде много топлина.

Най-добрата готварска печка: какво да търсите

пламъци на газова печкаПредимството на готварската печка спрямо съвременния плот и фурна, отделени, е лесното монтиране (трябва ви само свободно пространство, където можете да въведете уреда). Освен това, ако той не е вграден в мебелите, е много по-лесен за поддържане и почистване, като по този начин спестявате повече в дългосрочен план.

Характеристики

Повечето готварски печки имат ширина 50 см, а по-скъпите модели предлагат ширина 60, 70 или дори 90 см. Типичната готварска печка обикновено включва 4 нагревателни зони, докато по-широките модели могат да предложат 5 или 6 нагревателни зони с различни размери.

Електрическите готварски печки са популярни заради горните тесни и гладки части, и цифрови дисплеи, докато готварските печки на газ предлагат големи бутони и твърди мрежи от желязо или чугун.

Нагревателни зони

Вместо да изберете предпочитаната готварска печка, базирана на топлинната енергия, заявена от производителя, насочете вниманието си към видовете нагревателни зони, с които е оборудвана готварската печка.

Най-добрата готварска печка включва 4 или 5 нагревателни зони с различни размери, подходящи за различни размери на тенджерите и тиганите, които можете да използвате. Стандартно, почти всеки модел готварска печка включва мощна нагревателна зона за бързо топлене и готвене на храна.

Фурна

панел за управление на газова печкаПри избора на най-добрата готварска печка, бъдете внимателни и с функциите на фурната. Ако сте свикнали да печете често тя играе важна роля в избора на правилната готварска печка. Някои модели дори предлагат двойна фурна може да пече няколко вида ястия по едно и също време. Най-добрите готварски печки включват грил фурна и скара, както и функцията конвекция за равномерно готвени храни.

Със сигурност сте виждали професионални готварски печки, използвани от известни готвачи. Обаче готварските печки с газови котлони не са само за професионалисти и ви предлагат същите резултати при готвене.

Ако искате да имате пълен контрол над температурата на готвене най-добрият вид готварска печка е с природен газ. Най-добрата готварска печка ще ви предложи мощни нагревателни зони и отлична фурна, която ще ви служи в продължение на много години, за да приготвяте вкусни ястия за цялото семейство.

Най-добрата готварска печка: препоръки

Имайки предвид препоръките по-горе можем да ви препоръчаме някои модели, които предлагат отлично съотношение качество / цена .

1. Електрическа готварска печка Hansa FCCW69209

Електрическа готварска печка Hansa FCCW69209

Захранване нагревателни зони: Електрическо
Брой нагревателни зони: 4
Голям котлон: 1 – Малък котлон: 2 – Основен котлон: 1

Захранване за фурна: Електрически – Капацитет (л): 65
Функция грил, Долно нагряване, Горно нагряване
Размери ( В x Ш x Д см): 85 x 60 x 60

Виж детайли и цена

2. Готварска печка Gorenje E55106AW

Готварска печка Gorenje E55106AWЕлектрически плот: 1 бързонагряващ + 2 стандартни + 1 стандартен с лимит на температурата.
Максимална температура във фурната: 250 °C.
Механично управление – Вентилаторна фурна
Ергономичен дизайн на дръжката и копчетата.
Полезен обем на фурната: 48 л.
Функция водно почистване – Есо Емайл.

Виж детайли и цена

3. Електрическа готварска печка Hansa FCCX58210

Електрическа готварска печка Hansa FCCX58210Катализираща система – Тази система спомага за усвояването на мазнини и замърсявания, както и за поддържането на вътрешността на печката чиста.
Странични решетки – Решетки от неръждаема стомана осигуряват стабилна опора на тавите във фурната, както и лесното им плъзгане във и извън фурната.
Електрическа скара – Полезен аксесоар за получаване на хрупкава златиста кора особено при приготвяне на птиче месо.

Виж детайли и цена

4. Газова готварска печка Star-Light FCF50WI

Газова готварска печка Star-Light FCF50WI

Захранване нагревателни зони: Газ – Брой нагревателни зони: 4
Ел. запалване на нагреватели – Предпазител
Голям котлон: 1 – Малък котлон: 1 – Основен котлон: 2

Захранване за фурна: Газ – Капацитет (л): 54
Ел. запалване на фурна – Предпазител за фурна

Виж детайли и цена

5. Газова готварска печка Arctic UAM4S

Газова готварска печка Arctic UAM4S

Захранване нагревателни зони: Газ – Брой нагревателни зони: 4 – Предпазител
Голям котлон: 1 – Малък котлон: 1 – Основен котлон: 2
Захранване за фурна: Газ – Предпазител за фурна
Капак: Метален
Аксесоари: Тава (бр) – Решетка

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo