Как да изберете най-добрата кухненска везна

Как да изберете най-добрата кухненска везна? Какво трябва да знаете и с какво да внимавате, за да купувате информиран? Прочетете по-нататък, за да разберете.

най-добрата кухненска везнаОсвен помощта, за тези които са на диета, при контрола на размерите на порциите, кухненските везни са популярни сред любителите на кухнята, които искат да приготвят рецептите правилно.

Традиционните методи за измерване на съставките, като „слагам колкото е необходимо” или „слагам на око” добавят средно с над 10% повече съставки от необходимото. Използването на разградена чаша вече не е толкова привлекателно за съвременния готвач, който иска да постигне същия вкус всеки път когато приготвя дадена рецепта.

Най-добрата кухненска везна ще ви помогне да добавяте точните количества съставки всеки път.

Най-добрата кухненска везна: Какво да търсите

Въпреки че имат обикновено предназначение, кухненските везни не са всички еднакви, имайки различни форми и размери, и механични или дигитални измервателни инструменти.

Механичните кухненски везни се основават на комплексен сбор от стрелкички и колелца, които показват теглото с помощта на една стрелка върху скала.

най-добрата кухненска везна 1Цифровите кухненски везни много по-прецизна информация и са обикновено по-устойчиви във времето от механичните кухненски везни. Най-добрата кухненска везна трябва да изпъква със следното:

Характеристики

Измервателната функция на една везна е най-важният елемент, така че тя трябва да бъде възможно най-проеменлива, за да може да задоволява всякакви нужди. Например, някои кухненски електронни везни предлагат автоматично преобразуване от грамове в унции (или обратно).

Друа важна характеристика на кухненската везна е функцията тара, която позволява претеглянето на съставката без теглото на съда, в който се намира.

Дизайн

Дизайнът на кухненската везна влияе основно върху дългия й живот. Везните с приложени бутони предлагат тесни пространства, перфектни за пресяване на брашно или на други фини съставки в механизмите на уреда.

Кухненските везни с платформи или сменяеми купи са по-лесни за почистване и поддръжка, улеснявайки и добавянето на съставките. Също така, не забравяйте да вземете предвид и размера на везната, както и външния вид.

Капацитет

контролен панел кухненска везнаОграничението на общото тегло, което може да измери най-добрата кухненска везна в крайна сметка ще окаже влияние върху обхвата на рецептите, които можете да използвате. Повечето везни са с минимален капацитет от 5 грама, а максималната граница достига до 5 кг или повече. В допълнение, най-добрата кухненска везна трябва да бъде с точност от 1 грам или дори по-фина.

Въпреки, че са прости като дизайн и предназначение, най-добрите кухненски везни имат основна роля във всяка кухня. Те ви помагат да намалите различията във вкуса и текстурата по време на неколкократното изпълнение на дадена рецепта, запазвайки любимите вкусни семейни ястия всеки път. Ако се получи добро от първия път, няма да искате да промените нищо в рецептата, за да не развалите ястието.

Най-добрите кухненски везни

Имайки предвид съветите, представени в статията, както и мнението на купувачите, по-долу ще ви представим няколко модела кухненски везни, които предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Дигитална везна с таймер Brabantia

Дигитална везна с таймер BrabantiaКухненска везна с дигитален диспей.
Точна цифрова система до 1г.
Лесна за използване, бутон за нулиране и бутон за претегляне.
Готова за употреба, включени са акумулаторни батерии (3xAAA).
Максимално тегло 5000г.
Цвят: Инокс – Размери (Д x В x Ш мм): 21 x 12.5 x 3.5

Виж детайли и цена

2. Кухненска Везна Fagor BC-350X

 Кухненска Везна Fagor BC-350X Максимален капацитет: 5 кг. – Точност: 1гр.
Корпус от неръждаема стомана.
Електронен дисплей.
Тара функция.
Автоматично изключване.
Индикатор за изтощена батерия.
Батерия: CR2032.

Виж детайли и цена

3. Дигитална кухненска везна Brabantia

 Дигитална кухненска везна BrabantiaКухненска везна с дигитален диспей.
Точна цифрова система до 1г.
Лесна за използване, бутон за нулиране и бутон за претегляне.
Готова за употреба, включени са акумулаторни батерии (3xAAA).
Максимално тегло 5000г.

Виж детайли и цена

4. Kухненска везна BEURER KS 25

Kухненска везна BEURER KS 25Готвенето е забавно с практичната кухненска везна KS 25 от Beurer.
Кухненски помощник в модерен дизайн с голяма прозрачна купа.
Вместимост на купата: 1.2л.
Размери: 15 х 22 х 5 см.
Лесен за четене син LCD дисплей.
Функция: тара – Превключване от г / кг / унция / кг.
Автоматична функция за изключване.

Виж детайли и цена

5. Кухненски кантар Star-Light Slim Touch KSRW-1815, 5 кг

Кухненски кантар Star-Light Slim Touch KSRW-1815, 5 кг

Капацитет: 5 кг – Електронен контрол
Тип батерия: 1 x 3V Lithium
Автоматично изключване – Точност 1гр
Звуков индикатор – Ultraslim
Функция Държава – Показател за батерия
Показател за претоварване

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo