Как да изберете най-добрата маша за коса

Как да изберете най-добрата маша за вашата коса? Какво трябва да знаете и с какво да внимавате преди покупка? Прочетете по-нататък и ще разберете.

най-добрата маша за косаПонякога, ролките се използват само за сватби или кръщенета, но най-добрата маша не е само за специални случаи. Те са лесен за употреба инструмент за изискани прически или за ежедневното аранжиране.

Прически, лесни за поддръжка, които ти придават обем и текстура, могат да бъдат постигнати с лекота с няколко движения, особено, ако косата ви е права и равна. Ако косата ви е чуплива или къдрава, машата може да ви помогне да повишите естествения вид с точни контури.

Най-добрата маша: какво да търсите

Трябва да имате предвид стила на прическата, която искате да получите от новата ви маша. Най-добрите маши за коса са различни по размер и форма. Те могат да бъдат цилиндрични или конусовидни, с гладка, спираловидна четка, с или без щипки, а всяка от тях може да създава различни стилове за различни поводи.

По-долу ще намерите няколко основни елемента, които трябва да имате предвид когато си избирате подходящата за вас маша за коса:

Регулиране на температурата

Способността на косата ви да стои накъдрена трябва да се справи с нейната текстура и дебелина. Ако косата ви е гъста или твърда, температурата необходима за убеждаване на упоритите къдрици да останат във форма за дълго време, е 180 градуса по Целзий или по-висока. А, ако косата ви е рядка или много фина, температура над 180 градуса по Целзий ще дехидратира косъма, разрошвайки го и дори и изгаряйки го.

Вземете предвид и времето, което имате на разположение за коафиране. Повечето маши за коса на пазара достигат максимална температура за една минута, а най-бързите модели за максимум 30 секунди. Потърсете маша, която ще ви позволява фиксиране на температурата на точна стойност, за да предотвратите случайното натискане на бутона за загряване над предложената граница.

Регулиране на температурата маша за косаСистемите за регулиране на температурата могат да ви предложат прецизен избор на температурата или различни степени за стриктно регулиране на температурата, приложима за вашите къдрици. Ако косата ви е тънка или деликатна, препоръчителната маша е с точни настройки на температурата, за да се избегне увреждане на косата.

Дизайн

Можете да получите различни прически с аксесоарите на всяка маша. Ако искате по-широки вълни, можете да ги получите с маша четка с диаметър между 35 и 50 мм, която работи най-добре върху дълга коса. Четките с по-малък диаметър (под 25 мм) ще ви помогнат да си направите класически къдрици.

Машите без клещи имат различни форми за получаване на различни стилове, като например гребенът с топка за различни стилове или гребенът с форма на пясъчен часовник за неравномерни вълни.

Ако сте професионален стилист, изберете маша с повече и по-прецизни температурни настройки и с възможно най-много аксесоари, за да можете да предложите на клиентите си целия спектър от възможни стилове.

Ако сте домашен потребител, изберете най-добрата маша според времето, с което разполагате за оформяне на косата и според опита ви в използването на маши. Ако не сте използвали такова устройство, избягвайте уредите без щипки или с краища в странни форми и изберете класическата маша с щипки или спирали докато се научите да я използвате напълно.

Материали

Забравете за класическата маша на баба ви, изработена от метал. Съвременната наука предлага маши с керамични или турмалинови покрития, вместо метал. Машите с метално покритие са по-евтини и провежда топлината по-бързо, но са известни с изгаряне на косата.

Машите с керамично или турмалиново покритие са по-гладки и се нагряват много по-равномерно, отколкото класическите от метал. В допълнение, те генерират отрицателни йони, които нямат електростатичен заряд върху косата, което води до по-гладки и лъскави къдрици.

Мерки за безопасност

Мерки за безопасност маша за косаПредставете си, че имате достатъчно нагрята керамична плочка, върху която можете да изпържите яйце и, която държите доста дълго време в близост до главата си, без никаква защита за безопасност. Най-добрите маши са оборудвани с множество мерки за безопасност и аксесоари за вашата сигурност. В края на краищата, е трудно да се насладите на новите си игриви къдрици, ако сте с изгорени уши.

Въпреки, че това е допълнителен аксесоар, много маши са оборудвани със защитни ръкавици. Ако сте по-небрежен тип, но все пак предпочитате да не запалите къщата си, изберете маша с автоматично спиране, която ще спре сама след един час използване. В допълнение, студените краища или приставките за машата добавят безопасност и стабилност при употреба.

Най-добрата машата за вас ще бъде различна от тази на приятелките ви. Рискувате да увредите косата, ако не държите на естествените й характеристики. Кърдиците ще изглеждат по-добре и ще държат по-дълго, ако използвате подходящата маша.

Мерките за безопасност, нивото на комфорт, формата на гребена и температурните настройки ще има всички важна роля в лесното коафиране на най-бунтарската коса.

Най-добрата маша за коса

Имайки предвид съветите по-горе, можем да ви препоръчаме няколко модела, които предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Маша за коса Babyliss Curl Secret C903PE

Маша за коса Babyliss Curl Secret, C903PE

Технология Керамични плочи за по-мека и блестяща коса, Auto-Curl.
Прическа Вълнообразна.
Покритие Професионален керамичен елемент за бързи и трайни резултати.
Експлоатация 100% автоматична.
Степени на температура Две степени: 180°C и 205°C.

Виж детайли и цена

2. Маша Rowenta CF4132 14 Аксесоара

Маша Rowenta CF4132 14 АксесоараАксесоари: комплект от 14 аксесоара за 7 различни прически.
Интелигентна смяна на плочките: за улеснено поставяне без риск.
Керамично покритие на всички аксесоари, за блестяща коса.
Машите, плочите за къдрене и изправяне са снабдени с вграден елемент за затопляне, който осигурява постоянна дифузия на топлината, за лесно оформяне на прическата и перфектни резултати.

Виж детайли и цена

3. Автоматична маша за коса Philips ProCare HPS940/00

Автоматична маша за коса Philips ProCare HPS940/00Philips ProCare Auto Curler автоматично създава еднакви неотразими къдрици.
Професионалният безчетков мотор и титаниево-керамичният цилиндър за нагряване автоматично навиват, загряват и накъдрят косата, за да създават перфектни къдрици всеки път.
Професионално автоматично къдрене за неотразими къдрици.
Професионален въртящ се титаниево-керамичен цилиндър за бързо къдрене, гладко плъзгане и блестяща коса.

Виж детайли и цена

4. Маша за коса Remington Curl Revolution Ci606

Маша за коса Remington Curl Revolution Ci606

Позволява д апостигнете перфектни резултати без усилия. Все едно имаш професионален фризьорски салон вкъщи.
Машата е готова за използване само след 15 секунди.
Маша за коса Curl Revolution от Remington разполага с дигитален екран изобразяващ температурата, с 5 температурни режима и функция за поддръжка на избраната температура.
Благодарение на автоматичното въртене, няма нужда да навивате косата си около машата.

Виж детайли и цена

5. Маша за коса Philips HP8696/00, 4 Аксесоара

Маша за коса Philips HP8696/00, 4 АксесоараМногофункционалната маша за къдрене Philips ви помага да създавате вариации на тема къдрици – от стегнати и игриви, до вълнисти и свободно падащи.
Philips Multi-Curler съдържа: 16-мм маша за къдрене за масури; подвижна цилиндрична четка за 16-мм маша, за повече обем; 22-мм маша за къдрене и подвижна спирална четка за оформяне на едри къдрици и прекрасни вълни.
Керамично покритие за по-добра грижа за вашата коса.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo