Как да изберете най-добрата GPS навигационна система за автомобил

Как да изберете най-добрата GPS навигационна система за автомобил? Какви характеристики и функции трябва да има най-добрата GPS навигация? Прочетете, за повече подробности.

най-добрата GPS навигационна система за автомобилС нарастването на популярността на навигационните приложения за смартфони, може да се чудите какво още ще даде една незавизима GPS навигация.

На първо място, автомобилната GPS навигация се използва в колата, независимо кой шофира и може да бъде прехвърляна на друго превозно средство, в зависимост от необходимо. Можете да я държите в жабката, когато не я използвате, без да се притеснявате, че ще я забравите вкъщи.

Вашият смартфон ще бъде по този начин свободен за използване като телефон и като всякакви други средства за комуникация, когато тръгнете на път. Не трябва да изразходвате батерията и мобилния трафик на данни, когато сърфирате от работа към дома.

Едно автомобилно GPS устройство за навигация може да ви предостави данни за трафика в реално време и може да ви предложи алтернативни маршрути, когато по обичайното трасе има злополуки или строителни работи.

Най-добрата автомобилна GPS навигация може да ви изчисли точно времето, което ви остава до дестинацията и може да го актуализира мигновено в зависимост от непредвидените ситуации по трасето.

Най-добрите автомобилни GPS навигации, които препоръчваме, имат много функции, точност, пожизнено обновяване на картите и достатъчно голям екран, за да бъде лесен за използване. Тези навигационни системи имат повече предимства, отколкото едно GPS приложение от смартфона и ще ви помогнат да стигнете бързо и безопасно до всяка дестинация.

Навигационни GPS системи за автомобил: какво да търсите

mодерна GPS навигационна системаИма много модели GPS навигация на пазара, а много от тях са старит модели, които все още се продават. Вие искате навигационна GPS система, която не само ще ви помогне при шофиране, но е снабдена с полезни и необходими улеснения, за да ви помогнат да пристигнете безопасно и по-бързо до желаната дестинация.

Най-добрата GPS навигационна система трябва да има модерен дизайн с ярък и ясен екран, и инструментите, необходими за да достигнете навреме там, където искате. По-долу ще намерите най-важните критерии за избор на най-добрата GPS навигация за автомобил.

Дизайн

На първо място, търсете GPS устройство, което е с размер на екрана, удобен за вас. По-големите екрани помагат да се контролира лесно устройството, но могат да объркат когато стане въпрос за видимост.

Повечето системи за навигация имат екрат с разделителна способност 480 х 272 пиксела, докато най-добрите екрани предлагат резолюция от 800 х 480 пиксела.

Екранът ще бъде ясен и светъл при ниски резолюции, но по-високите резолюции предлагат екран, който може да се сравни с този на смартфона и ще ви даде почти HD резолюция за вашите карти.

Garmin безплатно актуализиране на GPS картиС напредването на технологиите в областта на картите, които ви предлагат реалистични и обективна 3D реализация, екран с по-висока резолюция би трябвало да  бъде решаващ фактор за покупката.

Сензорните екрани са два вида: резистивни и капацитивни, а най-добрата GPS навигация използва капацитивни екрани.

Резистивните екрани са пластмасови и разчитат на налягането  на натискането за записване на командите.

Капацитивните екрани използват електричеството на пръста ви за записване на командите. Това им позволява да бъдат по-чувствителни и ще ви позволят напреднали ходове като браузване, превъртане и мащабиране с лекота.

Уверете се, че избраната навигационна система ви позволява да контролирате ориентацията на екрана. Повечето GPS навигации ви предлагат само пейзажен режим. Въпреки това, най-добрите навигации ви предлагат възможност за избор между режим пейзаж и портретен режим.

Предимството на портретното изображение е да виждате повече от пътя, който ще изминете. Някои модели навигация ще завъртат автоматично изображението, когато завъртите устройството, докато други са с ръчна настройка на ориентацията на екрана.

Характеристики

xарактеристики hай-добрата GPS навигацияЩе искате да изберете GPS навигатор, който точно тълкува позицията ви с помощта на сателити. Най-добрата GPS навигация не само знае къде се намирате, но може да ви ръководи с помощта на сгради, светофари и други забележителности по маршрута ви до вашата дестинация. В допълнение, избраната GPS навигационна система трябва да ви предлага актуализации на трафика и безплатни карти през целия живот, като по този начин винаги да имате достъп до най-актуалната налична информация.

Друг важен фактор са възможностите за устройство свободни ръце. Гласовите команди ще ви позволят да промените местоназначението, без да вдигате очи от пътя. Bluetooth ще ви позволи да направите или отговарите на повиквания, без стрес да търсите телефона си в чантата или джоба ви.

Навигация

Точка на интерес (POI) е предварително определено място, което може да търси и да зададете като своя целевя точка. Най-популярните точки на интерес включват ресторанти, бизнес паркове, паметници и природни забележителности.

Най-добрата GPS навигация включва възможно най-много точки на интерес на разположение. Най-добрите GPS навигации ще ви позволят да добавяте персонализирани точки на интерес, които можете да запишете и след това да използвате, когато имате нужда. Освен персонализираните точки на интерес, най-добрите устройства предлагат възможността за съхранение на любимите и често използвани маршрути.

Ако е необходимо да създадете маршрут с няколко дестинации, уверете се, че избраното навигационното устройство ще ви помогне да им дадедете приоритет за най-бърз и пряк път.

GPS система за навигация на автомобилаДокато шофирате GPS навигацията би трябвало да ви предоставя полезни насоки и да не създават излишни разсейвания. Най-добрите GPS навигации подпомагат разположението спрямо платното за движение, които ви помагат, когато трябва да се вместите за важно излизане от пътя или при избор на оптималното платно за смяна на посоката на движение на кръстовище.

Ограничител на скоростта е много полезен, когато няма знаци с максимална допустима скорост за участъка от пътя, по който минавате. Тя ще ви предупреди, когато надвишавате позволената максимална скорост.

Повечето GPS навигации Ви позволяват да избирате алтернативни маршрути, като най-краткия път или най-бързия маршрут до местоназначението, както и ако искате да избегнете някои пречки, като например строителни или платени пътища и магистрали.

Когато се отклонявате от избрания маршрут, повечето навигационни устройства автоматично ще изчислят алтернативен маршрут. Най-добрите GPS навигации имат услуги за инфо трафик, които ще ви осигурят по-бързо трасе в зависимост от натоварването на пътя.

Сервиз и гаранция

Най-добрите системи за GPS навигация се предлагат с гаранция до 24 месеца. Освен това можете да закупите удължена гаранция от търговци, които го предлагат това.

Преди закупуване на GPS навигация се уверете, че производителят предоставя актуализации редовно за карти и други данни, както и дали имат лесен начин да се свържете с поддръжката, ако имате някакъв проблем.

Ако сте закупили устройството, което се развали по време на гаранцията, проверете дали производителят предлага бързо обслужване в района, в който живеете, за да ремонтира или замени вашето повредено устройство.

Най-добрите навигационни системи GPS за автомобил предлагат комбинация от функции и характеристики, които ще ви накарат да забравите вашето навигационно приложение от смартфона.

Най-добрата GPS навигационна система за автомобил: препоръки

Като се имат предвид по-горните критерии ние сме подбрали някои продукти, които вярваме, че предлагат отлично съотношение качество/цена.

1. Навигационна система Garmin Drive 60 LM, Диагонал 6.0” Full Europe

Навигационна система Garmin Drive 60 LMGarmin Drive™ – Устройството на Garmin ще ви сигнализира за приближаване на: опасен завой, ограничение на скоростта, жп прелез и много други.
Функцията Foursquare® ще ви покаже хиляди места, които можете да посетите, налични в паметта на устройството.
Функцията Up Ahead ви позволява да видите различни съоръжения по избрания маршрут, без да се налага да затваряте изгледа от картата.

Виж детайли и цена

2. Навигационна система TomTom Start 20 M Europe Traffic Диагонал 4.3″

Навигационна система TomTom Start 20 M Europe TrafficНезависимо от това дали ще шофирате по познат маршрут или ще поемете по непознат път, TomTom Start 20 M ще ви предложи безкомпромисна сигурност.
Това е премиум устройство, което е лесно за използване.
Устройството носи информация за местоположението на камери и радари по пътя, включително и скрити, за които са докладвали потребителите.

Виж детайли и цена

3. Навигационна система 2Drive 7″, Без карта

Навигационна система 2Drive 7", Без карта7-инчов екран позволява прецизен и задълбочен оглед на картата.
Вътрешната памет е с размер 8GB (може да бъде разширена с micro SD карта), като може да добавите мултимедийни файлове.
Локализирането на GPS координатите е мигновено, благодарение на процесор Mstar MSB2531 с честота от 800 Mhz и RAM памет от 256 MB.
Позволява разнообразие от навигационни системи (Garmin Navigator, Sygic, MapFactor Navigator, Navigon, Route 66, etc).

Виж детайли и цена

4. Навигационна система WEST ROAD WR-5088S Hd

Навигационна система WEST ROAD WR-5088S HdПрофесионална опция за камион. Опция за кола, автобус, пешеходе.
Ново поколение супер мощен 800 mhz процесор.
Голям 5 инчов дисплей с висока разделителна способност – 800 x 480.
Подробни карти на България, Европа, Гърция, Турция-последно издание.
Меню и гласови команди на български език.
Предупреждения за скрити камери и полицейски засади.

Виж детайли и цена

5. Преносима навигационна система PNI L805 екран 5 inch

Преносима навигационна система PNI L805 екран 5 inch5 инчов екран с прецизно докосване. Стилус включен в комплекта.
PNI L805 е оборудвана с FM трансмитер.
Вътрешната памет е с размер 8GB, за да добавяте карти и други мултимедийни файлове.
Мигновено GPS позициониране с процесор MSTAR MSB2531 с честота 800 Mhz и RAM памет 256 MB.
Мултимедиен плейър – Навигацията може да се ползва за: видео плейър, аудио плейър и фото плейър.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo