Как да изберете най-добрите маратонки за бягане

Как да изберете най-добрите маратонки за бягане? Какви функции трябва да изпълняват най-добрите маратонки? Прочетете, за да разберете.

най-добрите маратонки за бяганеНай-добрата част от бягането е, че имате нужда от минимално оборудване, за да го практикувате правилно. Трябват ви удобни дрехи адаптирани към времето и маратонки за бягане. Но не може да бягате обути с всичко, имате нужда от качествени маратонки за бягане.

Ако правите джогинг или бягате редовно за упражнение, повтарящите се движения на мускулите и ставите могат да имат нежелани реакции, независимо дали сте в училищна възраст или сте по-близо до пенсиониране.

Подходящите маратонки за бягане ще ви защитават от нежеланите ефекти на тази дейност и ще ви помогнат да постигнете фитнес целите си.

Най-добрите маратонки за бягане: какво да търсите

Въпреки че може да се изкушите да си изберете маратонки само въз основа на външния им вид, фитнес експертите ни съветват да вземем предвид други критерии.

Оптимални стабилни обувки за бяганеНай-добрите маратонки за бягане са предназначени за различни видове крака. Първо трябва да се знае какъв вид наклон напред (ротационното движение на крака, когато докосвате земята) имате и да изберете правилния тип маратонка. Изберете маратонки за бягане, които ви предлагат стабилност, омекотяване и комфорт.

Ако намерите повече подходящи модели за вас, само тогава можете да вземете решение въз основа на външния им вид. Няма нищо лошо с добре изглеждащите маратонки, стига те да отговарят на другите основни изисквания.

Стабилност

Бягането е дейност с огромно въздействие върху стъпалата, глезените и коленете, което означава, че се нуждаете от маратонка, която не само ще поема удара от допира със земята, но също така ще ви осигури оптимална стабилност.

Най-ефективните маратонки са предназначени предимно за стабилност, помагайки на естественото движение на глезена, за да ви даде най-добрата комбинация от сила и баланс.

Амортизация

Амортизацията на дадена маратонка има за цел да допълни начина, по който се приземявате на земята. Ако кракът ви се върти навътре, маратонка с допълнително стабилизиране ще ви помогне да коригирате проблема си.

От друга страна, ако се приземявате на външната страна на стъпалото, ви трябват маратонки с допълнително омекотяване за усвояване удара. Най-добрият начин да се идентифицира стилът на бягане (пронация) е да се наблюдава коя част на подметката на маратонката е най-изтъняла.

Комфорт

Удобни тичащи маратонкиНе е последното нещо, най-добрите маратонки за бягане са удобни дори и след дълга сесия упражнения. Всяка маратонка е различна в зависимост от лицето, което я носи, но дизайнът й, започвайки от вътрешната облицовка и до начина, по който ви обгръща глезена, ще повлияя решително на предлаганото ниво на комфорт.

Външен вид

Външният вид на маратонките за бягане няма нищо общо с опората, предлагана на глезена, комфорта или други важни характеристики. Въпреки това, ако намерите маратонки, които са колкото удобви, толкова и красиви, защо да не използвате чифт, който да радва окото. Вашите спортни обувки говорят за вас, така че е важно да имат красив вид, но и да са полезни.

Най-добрите обувки за бягане ще ви помогнат да бягате повече и по-добре. Те са създадени за осигуряване на опора и комфорт, необходими по време на бягане, за да се намалят нежеланите ефекти на този спорт върху мускулите и ставите.

Най-добрите обувки за бягане: препоръки

Избрахме по-долу няколко модела маратонки, отговарящи на оптималните условия, които да ви осигурят едно приятно изживяване в ежедневната употреба.

1. Мъжки маратонки Asics Gel Cumulus 18

Мъжки маратонки Asics Gel Cumulus 18

Колекция: Пролет – Лято 2017
За: Мъже
Цвят: Черен/Сив
Технология:
I.G.S. – Guidance Trusstic
ComforDry – FluidRide®
Rearfoot GEL – Sponge Durasponge Outsole – AHAR+

Виж детайли и цена

2. Дамски маратонки Asics Gel Contend 4

Дамски маратонки Asics Gel Contend 4

Rearfoot GEL® Cushioning System – Гел капсули, които са стратегически разположени в задната част на подметката, за да се постигне възможно най-добро омекотяване при натоварване.

Колекция: Пролет – Лято 2017 – За: Жени
Цвят: Diva Blue/Silver
Технология: Rearfoot GEL, ComforDry

Виж детайли и цена

3. Мъжки маратонки Brooks Vapor 2

Мъжки маратонки Brooks Vapor 2Пружиниращата подметка е висококачествен материал.
В обувките е използвана технология Biomogo Dna, Brooks ELEMENT, DNA, DRB Accel, Flextra, HPR, Mogo, S 257.
Анатомично оформени, подходящи за къси и дълги дистанции.

Колекция: Пролет – Лято 2017 – За: Мъже

Виж детайли и цена

4. Мъжки маратонки Nike Zoom Winflo 3

Мъжки маратонки Nike Zoom Winflo 3Удобно оформената горна част e материал – материал, изкуствен материал – висококачествен материал.
Подметката с пружиниращи свойства е от висококачествен материал.
В модела е приложена технология Cushlon, Fit Sole, Flywire, Nike Waffle Outsole, Zoom Air. Това е отличен модел за тренировки на бягане.

Виж детайли и цена

5. Дамски маратонки Nike Air Max 2017

Дамски маратонки Nike Air Max 2017 Flywire – Технологията Flywire е ултра лека и осигурява голяма здравина и стабилност на обувката.
Max Air е част от семейството на Nike Air и е проектиран да осигури максимална защита по време на продължителни тренировки.
Обувките с Max Air са направени от по-малко материал в междинната подметка и имат по-големи въздушни възглавнички за лекота и максимално омекотяване.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo