Как да изберете най-добрият кухненски робот

Кой е най-добрият кухненски робот? Какви функции и характеристики трябва да има идеалният кухненски робот за вас? Прочетете нашето ръководство и избирайте информирани.

най-добрият кухненски роботАко сте пристрастени към кухнята, със сигурност имате дейности, които ви харесват и които не ви харесват, когато става въпрос за готвене. Рязането и надробяването на хранителните продукти може да бъде една от най-неприятните страни, когато решите да подготви нещо добро.

За щастие, има решения, които мога да ви отърват от тази работа и да ви сложат в тигана, всички продукти, които ви трябват, готово аранжирани, за да бъдат поставени в яденето. Най-доброто решение в това отношение е кухненският робот. Той може да реже, мели или изцежда хранителни продукти и го прави перфектно и бързо.

Какво можете да правите с кухненския робот?

Функциите, които може да изпълнява най-добрият кухненски робот са много и разнообразни:

– смила и надребнява почти всички хранителни продукти. В зависимост от мощността и устойчивостта на ножовете може да мели дори и по-твърди продукти, като шоколад или ядки;

смила сместа за сарми или кюфтета. По този начин няма да се налага да купувате кайма, в която не знаете какво точно има в нея и ще можете да направите своя собствена смес с най-високо качество;

играе ролята на блендер, правейки много ястия като зеленчукови пюрета, крем супи, домашно приготвен сладолед или смутита. Това е особено важно, ако имате малки деца. Те ще бъдат щастливи с всички приготвени неща.

мощен кухненски роботмеси тесто. Има кухненски роботи, които ви помагат и за месенето на тесто, като по този начин ще бъде свършена почти цялата трудна работа.

Така, кухненският робот е съществен елемент на всяка кухня, независимо дали е обикновена или много комплексна, е важно само да знаете какво точно да си изберете.

Как да изберете най-добрият кухненски робот?

Като не евтин уред, когато решите да изберете вашия кухненски робот, трябва да имате предвид няколко важни критерии:

Да е подходящ за това, което искате да правите с него

Има много видове кухненски роботи, а цените варират значително. Безполезно е да давате много пари за робот, който не използвате при пълен капацитет, но е грях да си вземете евтин и обикновен робот и след това да осъзнаете, че имате нужда от повече функции.

Ако сте пристрастени към сложните рецепти, изберете професионален робот. Той ще бъде с големи купи за почти всяка възможна храна и ще бъде много силен. Най-добрият кухненски робот трябва да има поне 750 W, за да се справя с най-скъпите изисквания.

Ако вместо това, приготвяте лесни рецепти, е препоръчително е да си вземете своя по-обикновен робот, който да покрива изисквания като рязане на лук или надребняване на морков. Ако сте привърженик на соковете, опитайте се да намеритее робот, който да има и ролята на блендер или сокоизстисквачка.

Да консумира малко

месене кухненски роботТрябва да се мисли в дългосрочен план, за да се правят възможно най-много икономии. На пазара има кухненски роботи, които консумират повече от 750 вата, или роботи, които консумират по-малко от 600 W.

Това може да доведе до заблуди, но много често, тези, които са с по-голяма мощност ще консумират по-малко, тъй като те ще си свършват работата много по-бързо. Така че трябва да бъдат внимателни какво избирате в зависимост от мощността.

Да не бъде шумен

Шумът е източник на стрес. Обикновено след работен ден, всеки рязък шум може да бъде изключително неприятен. Ако ви харесва да готвите, не превръщайте това удоволствие в източник на стрес и нерви. Опитайте се да намерите кухненски робот, който да осигури ниво на шума от 80 децибела.

Да има система за безопасност

Това е от съществено значение, особено ако имате малки деца. Системата блокировка за безопасност ще запази най-малките от инциденти, причинени от любопитство. В допълнение, ще ви предпазва и вас в моменти, когато не сте в най-добра форма и не обръщате максимално внимание на робота.

Да струва по-малко

кухненски робот аксесоариЦената е без съмнение един от най-важните критерии при избора на продукт. Кухненският робот не прави изключение, така че, когато тръгнете да си купувате такова устройство, определено отивате с мисълта, че ще изхарчите възможно най-малко.

Търсете най-евтиното решение, но за начало не забравяйте и по-горните критерии, които са най-важни. Изберете най-евтината версия от най-добрите роботи, а не възможно най-евтиния вариант.

Най-добрият кухненски робот: препоръки

Въз основа на горните критерии и мненията на клиентите, които вече използват тези устройства, избрахме за вас някои препоръчителни продукти, които предлагат отлично съотношение качество/функции/цена .

1. Кухненски робот Philips Avance Collection HR7954/00

Кухненски робот Philips Avance Collection HR7954/00 Мощен 900 W мотор за последователни, несравними резултати.
Planetary Mixing Action за добре миксирани съставки.
Голямата, здрава 4 л метална купа може безпроблемно да меси до 1300 грама тесто, за да приготвите до 4 пици с размер 12″ или 2 хляба наведнъж.
7 скорости и импулсен режим за максимален контрол.
Метална кука за месене, телена бъркалка и лентова бъркалка, проектирани за ефективност.

Виж детайли и цена

2. Кухненски робот Tefal MasterChef Gourmet QB207138

Кухненски робот Tefal MasterChef Gourmet QB207138Всички запалени кулинари ще открият перфектния помомощник и партньор в кухнята – Tefal Masterchef Gourmet за  вкусни десерти и  бързо приготвяне на храна.

Мощност (W): 700 – Пасатор: Да
Месомелачка: Да – Скорости: 4
Капацитет на купата (л): 3.5 – Капацитет блендер (л): 1

Виж детайли и цена

3. Кухненски робот Bosch MCM3200W

Кухненски робот Bosch MCM3200WКреативното и амбициозно готвене вече се случва още по-лесно благодарение на мощният 800 W-ов мотор и различните скорости на рязане.
Лесно съхранение – Аксесоарите се съхраняват вътре в съда, така че да бъдат винаги под ръка когато се наложи да ги ползвате.
MultiLevel 6 включва три двойни ножа и при тази технология продуктите се нарязват по-прецизно, а приготвянето на смути и шейкове става перфектно всеки път.

Виж детайли и цена

4. Кухненски робот Philips HR7628/00

Кухненски робот Philips HR7628/00 2 настройки за скорост и импулсен режим за максимален контрол.
Технологията PowerChop е комбинация от форма на ножа, ъгъл на рязане и вътрешна купа, осигуряваща превъзходно накълцване както на меки, така и на твърди продукти.
650 W мотор за мощност при работа.
Всички аксесоари на вашия кухненски робот Philips могат да се мият на най-горния рафт в съдомиялната машина, с цел лесно почистване.

Виж детайли и цена

5. Кухненски робот Star-Light Quisine QUI-905

Кухненски робот Star-Light Quisine QUI-905

Мощност (W): 1000 – Пасатор: Да
Мелачка: Да – Брой функции: 12
Капацитет на купата (л): 1.2 – Капацитет блендер (л): 1.5 – Капацитет за месене (гр): 500
Аксесоари: Аксесоари за месене, Диск за рязане, Шпатула, Чопър, Диск за рязане на картофи, Диск за емулгиране, Режещи дискове, Диск стъргане, Цитрус-преса, Универсален нож

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo