Как да изберете най-добрия влагоуловител

Кой е най-добрият влагоуловител? Какво трябва да знаете преди да изберете правилното устройство? Прочетете повече, за да разберете.

най-добрия влагоуловителАко имате мухлясали стени или затруднения с дишанете, причинени от високата влажност на въздуха в дома ви, е време да си купите влагоуловител. Ако се притеснявате, че дрехите или семейни спомени могат да се увредят от мухъла или електроуредите ще дадат на късо поради конденза, се нуждаете от влагоуловител.

Препоръчителното ниво на влажност в жилището е между 30 и 50% и всяка по-висока стойност е не само вредна за предметите в дома, но и за здравето ви и това на семейството ви. Дори ако имате малък килер или става въпрос за просторна къща, на пазара има влагоуловители, подходящи за всякакви нужди.

Най-добрият влагоуловител: какво да търсите

 Влагоуловителите са проектирани с една основна цел: да премахват влагата от въздуха. Въпреки това, всяко устройство има характеристики, различна работна мощност и ефективност. Имайте предвид следните критерии при избора на най-добрия влагоуловител за вашия дом.

Характеристики

Най-добрият влагоуловител може да има различни функции, като например вентилатор или премахващ се контейнер за вода. Най-важната особеност е наличието на влагостат. Той позволява наблюдение влажността на въздуха в зависимост от избраното ниво и ще се включва и изключва уреда автоматично, когато е необходимо. Колкото по-сложни функции има даден влагоуловител, толкова той ще е по-ефективен при премахване на влагата от помещението.

Капацитет

как овлажнител работиИмате нужда от влагоуловител за цялата къща или само за една стая? Размерът на площта, която искате да се обезвлажни, до голяма степен определя вида на подходящия влагоуловител за вашия проблем. По-малките устройства са подходящи за малки помещения, докато големите уреди могат да извличат влага от цялото жилище.

Ефикасност

Колко добре и бързо влагоуловителят успява да извлича влагата определя ефективността му, а размерът на устройството не е единственият критерий, който трябва да се вземе предвид. Компактният влагоуловител може да бъде също толкова ефективен, колкото друг, много по-голям от него. Независимо от типа избран влагоуловител и от размера му, изберете уред, който е енергийно ефективен.

Контролът на нивото на влажността има много предимства. Докато сухият въздух причинява дискомфорт и сухота на кожата, твърде влажният въздух не само, че се отразява на вашето здраве, но може да повреди и предмети в дома ви. Използването на влагоуловител ограничава поврежданията и повишава нивото на комфорт във вашия дом или офис.

Най-добрият влагоуловител: препоръки

Имайки предвид критериите по-горе, можем да ви препоръчаме влагоуловители с най-доброто съотношение качество/цена.

1. Влагоабсорбатор на въздух Electrolux EXD20DN3W

Влагоабсорбатор на въздух Electrolux EXD20DN3W

Материал: Пластмаса –  Брой скорости: 2
Функции: Таймер, Sleep, Саморестартиране, Йонизатор, Автоматично размразяване

Цвят: Бял – Захранване: Електричество
Дисплей: LCD – Контейнер за вода: 3 л

Виж детайли и цена

2. Влагоабсорбатор за въздух Carrier CDT-105E3 Nuvo 10

Влагоабсорбатор за въздух Carrier CDT-105E3 Nuvo 10Материал: Пластмаса
Система за филтриране, 10 л/ден, Електронен контрол, Авт. изключване

Цвят: Бял
Захранване: 220 V
Тегло (кг): 10.5
Ниво на шума (dB): 43

Виж детайли и цена

3. Влагоабсорбатор за въздух Carrier CDG-255E Nuvo25

Влагоабсорбатор за въздух Carrier CDG-255E Nuvo25

Материал: Пластмаса
Система за филтриране

Цвят: Бял – Захранване: 220 V
Дисплей: Да
Контейнер за вода: 4.7 л
Ниво на шума (dB): 50

Виж детайли и цена

4. Влагоуловител Einhell LEF 10 M

Влагоуловител Einhell LEF 10 MМакс. мощност: 260 W
Диапазон температура: +8° C – +32° C
Капацитет на влагоулавяне:
– при 30° C и 80 % влажност 10 л / ден
– при 27° C и 60 % влажност 4.4 л / ден
Обем кондензаторен резервоар: 2.0 л
Охлаждащ агент: R134a / 90 г
Нето тегло: 7.5 кг

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo