Как да избереш качествена HD видеокамера

Коя е най-добрата HD видеокамера? Как да изберем и какво трябва да търсим при една качествена HD видеокамера? Излагаме подробно изискванията и предоставяме необходимите препоръки. Бъди информиран потребител!

Как да избереш качествена HD видеокамераHD (high definition) видео съдържанието се превръща в днешния стандарт. Очакваме FullHD качество за всяко професионално видео съдържание, но защо да не се радваме на същото качество и при личните филми? Една HD видеокамера позволява запис и възпроизвеждане на специалните моменти в живота ни, при максимална резолюция. Можеш да се наслаждаваш и преживяваш красивите моменти от живота си всеки път, когато искаш, без загуба на качество. Дали това е футболен мач на детето ви, щастливи моменти от ваканцията или как плачеше Андрей след зъболекар, можеш да се насладиш на тези събития винаги когато искаш на HD телевизора си, компютъра, монитора и дори в YouTube.

Първо няколко думи за резолюцията. Ще забележиш, че има камери, които записват при 720p или 1080p и двете са HD. Един стандартен филм е с резолюция от 480p, а той се счита за HD, ако резолюцията му е по-висока от тази стойност. Цифрата се отнася до броя на хоризонталните линии на изображението. Калкото повече линии има изображението, толкова повече пиксели ще бъдат видими и изображението ще стане по-ясно. Филмите с резолюция 1080p са наречени FullHD. FullHD видеокамерите предлагат максимална резолюция на записа и и малко по-добро изображение от на тези, които записват при 720p.

За да намерим най-добрата HD видеокамера трябва да помислим за качество на изображението и снимането на фотоапарата, включително резолюцията, брой кадри в секунда (frame rate) и възможността за zoom. В допълнение, други улеснения и дизайнът на продукта са достойни да бъдат взети предвид. По-долу можете да намерите критериите, използвани при оценката на HD видеокамера.

Качеството на изображението и на заснемането

Пълен качество HDHD видеокамерите по дефиниция имат най-високо качество на изображението, но има и други фактори, които определят качеството на заснемането. Повечето камери имат две стойности за капацитет на увеличение (близо/ далеч): оптично увеличение, което използва лещите, за да се доближи до обекта, и цифрово увеличение, което променя размера на изображението по цифров път, за да се доближи до обекта. Оптичното увеличение не се отразява на качеството на изображението, но трябва да знаеш, че цифровото увеличение може да влоши качеството на картината и ще имаш пикселизиран филм.

Друг важен фактор е осветлението (която се измерва в lux). Колкото по-ниска е стойността на lux-овете, толкова по-добре се държи камерата при слаба светлина. Ако искаш да заснемаш и статични изображения, провери разделителната способност, при която видеокамерата може да фотографира, по този начин можеш да я използваш като универсален апарат, без да ти е необходим допълнителе фотоапарат.

Характеристики

Има много детайли, които отделят най-добрата HD видеокамера от останалите продукти. Животът на батерията може да направи разлика между това да тръгнеш от вкъщи със записани спомени или просто разочарован. Въпреки че трябва да търсиш видеокамера с възможно най-дълъг живот на батерията, имай предвид, че има много фактори, които могат да повлияят на тази характеристика. Непрекъснатото използване на zoom-а, продължителното записване или спиране и пускане на записа често могат да скъсят живота на батерията.

водоустойчива видеокамераДруги заслужавщи си да бъдат взети под внимание характеристики са наличието на контролен сензорен екран, който ще ви помогне лесно да работите с камерата или фотоапарата или WiFi функционалност за лесно споделяне на снимки и филми с приятели и роднини. Видео камера, която предлага и GPS маркиране, ще ти помогне да организираш своите филми по дата и място.

Дизайн

Външният вид и размера на камерата са важни. Повечето днешни видеокамерит лесно ще се поберат в дланта. Ако имаш намерение да вземеш камерата с теб и да прекараш цял ден на плажа или в увеселителен парк, малките размери и тегло ще ти помогнат много. Все пак, ако искаш да запишеш всички футболни мачове на детето си, по-голяма и по-стабилна камера може да бъде по-подходяща. Избери размера и дизайна, който най-добре отговаря на необходимостите ти.

Гаранция и поддръжка

Повечето производители предлагат за видео камерите 24 месеца гаранция. Важно е също производителят да ти предложи помощни  материали и подкрепа, които могат да бъдат достъпни по всяко време. Наличието на наръчници и ръководства за потребителя на уеб сайта на производителя са плюс в полза на покупката. Също така по-добре е, ако можеш да се свържеш с производителя директно, или по телефон, или имейл за помощ при стартиране и използване на новата ти HD видеокамера.

С подходящото оборудване можеш да заснемаш качествени видео филми и най-добрата HD видеокамера ще ти ги достави директно на телевизора или ще ти помогне да ги споделиш с приятелите и семейството. Нещо повече, допълнителните функции ще превърнат заснемането в приятно и забавно преживяване.

Най-добрата HD видео камера

Анализирахме няколко модела, предлагани на пазара, използвайки горните критерии и избрахме няколко препоръчителни продукти.

1. Видеокамера Sony FDR-AX33, Ultra HD 4K

Видеокамера Sony FDR-AX33

Професионално представяне от ръка – Изживейте спомените отново с богата 4K2резолюция и около 4 пъти повече детайли от Full HD. FDR-AX33 предлага балансиран оптичен SteadyShot™ и обектив ZEISS за най-високо качество на изображението.
Балансиран оптичен SteadyShot. Постигнете превъзходно стабилни видеоматериали от широкоъгълно до телефотографско снимане. Най-актуалната ни стабилизация на изображението е 13 пъти по-ефективна в сравнение с модел с оптичен SteadyShot в стандартен режим
Виж детайли и цена

2. Видеокамера JVC Quad-Proof RX GZ-RX615BEU, Full HD, Wi-Fi

Видеокамера JVC Quad-Proof RX GZ-RX615BEU

Заснемане на Full HD 1920x1080p – Снимайте, разглеждайте и споделяйте с приятели с Full HD качество.
Super LoLux – 2.5 MP CMOS сензор за осветление подобрява качеството на фотографиране при слаба светлина или нощно заснемане.
Стабилизиране на изображението – Тази функция позволява да заснемете изображения без размазване.
40х оптично и 60х динамично увеличение – Камерата позволява качествено 40х оптично и 60х динамично увеличение.

Виж детайли и цена

3. Видеокамера Canon Legria HF R77, Full HD, Wi-Fi

Видеокамера Canon Legria HF R77, Full HDТази компактна и лесна за употреба видеокамера с Wi-Fi и NFC записва видео с отлично качество благодарение на мощните технологии, които автоматично гарантират, че вашите записи ще изглеждат по най-добрия начин.
Записвайте и споделяйте без усилия – Наслаждавайте се на удобно снимане и на лесно и интуитивно управление с голям и ярък капацитивен сензорен екран. Записвайте паралелно във формат AVCHD и MP4 и лесно се свързвайте със смарт устройства чрез Wi-Fi с NFC за отдалечено снимане и лесно споделяне на MP4 файлове с приятели или към социални мрежи.
Виж детайли и цена

4. Видеокамера Sony HDR-PJ410 с вграден проектор, Full HD

Видеокамера Sony HDR-PJ410 с вграден проектор

Оптичен стабилизатор SteadyShot™ с интелигентен активен режим – Снимайте стабилни филмови изображения, докато вървите или мащабирате. Усъвършенстваната стабилизация на изображението компенсира заклащането на фотоапарата до 13 пъти2 по-ефективно в сравнение със стандартния режим.
Прожектирайте всичко, навсякъде, по всяко време – Наслаждавайте се на прожекции навсякъде. Светлоотдаването на вградения прожектор ви позволява да прожектирате изображения от вътрешен или външен източник на стена.
Виж детайли и цена

We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo