Как да избереш най-добрия абсорбатор

Как да избереш най-добрия абсорбатор? Какъв вид абсорбатор трябва да купиш и как можеш да вземеш най-доброто решение. Прочети нашата статия, за да се информираш.

най-добрия абсорбаторВсяко готвене носи на кухнята ти освен вкусни ястия, но и няколко неприятни аспекта, като миризмата на ядене, парата, влажния въздух или безредието. Ако по отношение на безредието единственото решение е чистенето, другите аспекти могат да бъдат разрешени доста лесно с помощта на абсорбатор за печката. Този елемент е неделим от кухнята ти и ще има много ползи, както краткосрочни, така и дългосрочни.

За какво ще ти помогне абсорбатора?

– Премахва газовете, изпареният и неприятните миризми от кухнята. Това прави от аспиратора един от най-ценните електроуреди. Миризмите ще проникнат много по-трудно в дрехи и мебели, а въздухът ще бъде винаги свеж, дори и в дните, когато прекарваш голяма част от времето си в готвене.

– Премахва влагата, причинена от конденза. Можеш да забравиш и за влагата, причинена от готвенето на различни храни, защото абсорбаторът успява успешно да премахне всичко.

Сред недостатъците, които има един такъв уред е, че не може да бъде монтиран във всяка кухня, независимо дали поради липсата на пространство или защото не могат да се инсталират съответните тръбопроводи.

Как да избереш най-добрия абсорбатор?

Когато решиш да се сдобиеш с аспиратор, трябва да вземеш предвид множество критерии, за да се знаеш със сигурност, че си направил най-добрия избор. Абсорбаторите варират значително, в зависимост от няколко критерия.

Първият критерий е принципът на работа. Можеш да си избереш филтриращ абсорбатор, абсорбатор с обезвъздушаване или смесен абсорбатор.

вграден абсорбаторФилтриращият абсорбатор не премахва въздуха от кухнята, а го филтрира, поглъщайки миризмите и газовете. Ползите, които показват такива абсорбатори са:

– инсталацията е много лесна, без да се налага да се пробиват дупки в стената за достъп навън.

– може да се използва във всяка кухня, дори ако тя няма достъп навън;

– дава пълна свобода по отношение на неговото позициониране и автоматично на печката, без да се налага позициониране близо до външна стена;

Някои недостатъци са, че елиминира само миризмите, а не и топлината от помещението, филтърът трябва да се сменя често, а капацитетът на поглъщане е по-малък от абсорбатора с елиминиране на въздуха.

Абсорбаторът с елиминиране на въздуха успява да елиминира напълно мръсния въздух от помещението и е идеално решение за кухни, които разполагат с достатъчно пространство и да имат достъп до външна стена. Предимствата, които те представляват, са:

– има огромен капацитет за елиминиране на дима и мириса от кухнята;

– може да елиминира включително и топлия въздух, действие, което е от съществено значение през лятото, създавайки комфорт;

готварска печка изпълнение качулкаНякои недостатъци са, че инсталацията е по-трудна, защото изисква достъп до навън, а зимата може да произвежда охлаждане, нещо нежелателно.

Очевидно е, че най-ефективните абсорбатори са смесените хотели, които успяват да съчетаят предимствата на първите 2 варианта и да бъдат много гъвкави. Те успяват да елиминират въздух от кухнята или да го филтрират, в зависимост от това, което потребителят реши, бидейки изключително гъвкави.

Ако си решил какъв да бъде вида на абсорбаторта, който искаш да купиш, трябва да имаш предвид и начина, по който е направен. Можеш да избираш между няколко вида абсорбатори, както стенни, за тавана, вградени и окачени. За да направиш този избор трябва да вземеш предвид мястото, което имаш в кухнята, вида на мебели и начина, по който искаш да работи.

Също така, може също да се вземат предвид техническите характеристики, като например размер, капацитет на елиминиране, ниво на шум, тип филтриране и брой двигатели. За капацитета трябва да внимаваш много, тъй като абсорбаторът трябва да има минимален капацитет от най-малко 10 пъти обема кухня на.

След като си задал всички детайли, на които за отговаря бъдещият абсорбатор, трябва да се вземе предвид и цената, много важен аспект. Можеш да търсиш всички абсорбатори, които отговарят на твоите желания и да избереш най-евтиния. Цената на едн абсорбатор не е много висока като цяло. Тя започва от 70-150 лева и не надвишава 900, освен ако не става въпрос за професионална кухня, където изискванията стават много.

Hай-добрия абсорбатор

1. Абсорбатор Beko BH2X, Мощност на абсорбция 323 м3/ч, 2 Двигателя, 60 cм

Абсорбатор Beko BH2X

Брой двигатели: 2 – Тип абсорбатор: Стандартен
Енергиен клас: F  – Мощност (W): 2 x 110 – Осветяваща лампа (W): 2 х 28
Брой нива за регулиране на абсорбцията: 3 – Филтър: Алуминий
Ефективен клас на фиртъра за мазнини: C
Минимален капацитет на абсорбция (м3/ч): 150 – Максимален капацитет на абсорбция (м3/ч): 273

Виж детайли и цена

2. Абсорбатор Hansa OSC6711IH, Мощност на абсорбация 199 м3/ч, 2 двигателя, 60 cм

Абсорбатор Hansa OSC6711IH

Брой двигатели: 2 – Тип абсорбатор: Стандартен
Енергиен клас: E – Годишен разход на енергия: 105.6 kW – Мощност (W): 160
Осветяваща лампа (W): 40 – Ефективен клас на фиртъра за мазнини: D
Брой нива за регулиране на абсорбцията: 3 – Филтър: Алуминий
Инокс: Да – Диаметър на тръба (мм): 100 – Тегло (кг): 5.9

Виж детайли и цена

3. Абсорбатор Concepta, модел CH 300 60 IX, цвят инокс, капацитет 500 м3/ч, ширина 60 см

Абсорбатор Concepta модел CH 300 60 IXМощност на мотора: 1 х 150 W – Капацитет: 500 м3/ч
Ширина: 60 см – Мотор: турбинен – Цвят/материал: инокс
Филтри: алуминиеви касетъчни – Управление: бутони
Ниво на шум: 57-67 dBA – Осветление: 2 х 28 W
Изходящ отвор: 120 мм – Обратна клапа

Виж детайли и цена

4. Абсорбатор класически 2м-бял ELITE EHC-1525W

Абсорбатор класически 2м-бял ELITE EHC-1525W

Брой двигатели: 2 х 95 W – Тип абсорбатор: класически
Енергиен клас: F – Филтър: 2 филтъра – алуминий

Размери (В x Ш x Д см): 51 х 62 х 15
Максимален капацитет на абсорбция (м3/ч): 460 – Максимално ниво на шум (dB): 51

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo