Как да избереш най-добрия индукционeн плот

Кой е най-добрият индукционен плот? Какви функции трябва да има и как да избереш най-добрия продукт? Прочетете статията ни, за да ти бъде ясно.

най-добрия индукционeн плотИндукционният плот е плот, който загрява съда за готвене, докато зоната около него остава студена. Това е възможно, защото се създава магнитно поле в областта на индукционната зона и магнетизира метала в съда.

Топлината, генерирана от силите на триене, успява да се затопли съда. Индукционните плотове започнаха да се появяват все по-силно на пазара, с цени между няколкостотин и няколко хиляди лева, в зависимост от много критерии.

Предимства на индукционните плотове

Остава да видим кой е най-добрият индукционен плот и според какви какви критерии трябва да го изберем. Но първо място, ще подчертаем ползите от един такъв плот:

  • Първо, индукционният плот е много по-безопасен. Затопляйки само съда, съдържащ храната, се намалява опасността от злополука, ако се докосне, например останалия плот. Много от тези плотове имат сензори, които пречат на храната да се запали и могат да си дадат сами сметка дали съдът се е запалил или не.
  • Второто голямото предимство е, че този плот дава висока прецизност на контрола на температурата. Сензорите могат да уловят повърхността на съда и да адаптират температурата си в зависимост от неговия размер, разпределяйки я равномерно по цялата повърхност. По този начин, времето за готвене е много по-кратко и продуктите се приготвят по-здравословен начин.
  • Индукционните плотове имат повече мощност, отколкото повечето други методи за готвене. Те получават мощност между 50 W и 3.6 кВт, успявайки да загреят храната бързо.
  • Също така, индукционният плот консумира много по-малко, отколкото газовия котлон, като потреблението намалява с до 50%, осигурявайки висока енергийна ефективност. Не на последно място, този вид плот улеснява значително работата на домакините, като почистването им е много лесно.

Най-добрият индукционен плот: Как да избереш

След като си решил, че си струва да купиш индукционен плот, трябва да решиш кой е точно за теб, като вземеш предвид няколко критерия:

Характеристики

Първо, трябва да се вземат предвид основните детайли, като например броя на огнищата или размера, който искаш за плота ти. Също така има голямо значение и мощността, която ще има, или точността, с която може да се контролира температурата.

Тези неща можеш да ги разбереш като анализираш целта, която ще имата плота. Ако целта е кухня в апартамента, със сигурност няма да е необходим много голям или много силен, но ако той ще бъде за професионална  кухня, плотът трябва да се избере по-мощен от всички гледни точки.

Безопасност

Безопасност индукционeн плотВторото нещо, което трябва да имаш предвид, когато решиш да си избереш индукционен плот, е безопасността. Въпреки че почти всички индукционни плотове трябва да са изключително надеждни, тези с по-ниско качество могат да се нагреят и могат да предадат доза несигурност. За да се възползваш от максимална сигурност, трябва да вземеш предвид всички критерии, които той предлага.

Допълнителни функции

Когато си вземаш индукционен плот, можеш да погледнеш и други функции, които той предлага и могат да ти помогнат в кухнята. Например, можеш да избереш плот с датчици за налягане, кухненски таймер или други елементи, които могат значително да подобрят времето в кухнята.

Лесен монтаж

И накрая, но не на последно място, когато решиш да си купи такъв плот, трябва да вземеш предвид лекотата, с която той се монтира. Увери се, че плотът отговаря на кухнята ти и има всички инструкции, които ти трябват за да го монтираш лично.

След като си счел всички тези критерии, остава единствено да се установи категорията на плота, цената и марката, която да купиш. Цените варират значително, но след като се определиш целите, ще трябва да избираш между плотове с подобни цени. След като покупката е направена, можеш да готвиш спокойно и в безопасност.

Най-добрият индукция плот: препоръки

Предвид горните съвети, можем да Ви препоръчаме няколко продукти, които считаме за добър избор, имайки предвид съотношението качесетво/цена.

1. Плот за вграждане Bosch, Индукция, 4 Нагревателни зони

Плот за вграждане Bosch PIA645B68E, ИндукцияУсъвършенстваната функция PowerBoost в индукционните ни котлони осигурява допълнителна мощност за ускоряване на процеса на готвене.
Благодарение на интуитивния контролен панел можете да изберете зоните за готвене и да определите конкретна степен на мощност – директно и бързо.
2-степенно показание за остатъчна топлина на всяка зона.

Виж детайли и цена

2. Плот за вграждане Electrolux EGD6576NOK, 2 Газови нагревателни зони/2 Индукционни нагревателни зони, Електрическо запалване

Плот за вграждане Electrolux EGD6576NOKСтъклокерамичен плот – Индукционен тип
Брой нагревателни зони: 4, от които 2 газови и 2 електрически, индукционни
Индикатор за остатъчна топлина – Сензорно и механично управление
Таймер – Защита от деца – Защита от изтичане на газ – Звуков сигнал

Виж детайли и цена

3. Плот за вграждане Whirlpool ACM 802/NE, Индукция

Плот за вграждане Whirlpool ACM 802/NE

Тип захранване: Електрическо – Брой нагревателни зони: 4
Позициониране на бутоните: Фронтален – Индукция: Да

Touch бутони – Таймер – Индикатор за прегряване
Независимо програмиране на всяка зона – Детектор за готварски съдове
Индикатори за остатъчна топлина – Заключване на управлението

Виж детайли и цена

4. Плот за вграждане домино Hansa BHII37303, Индукция

Плот за вграждане домино Hansa BHII37303, Индукция

Тип захранване: Електрическо – Брой нагревателни зони: 2
Позициониране на бутоните: Фронтален – Индукция: Да

Touch бутони – Таймер – Система за защита на децата – Индикатор за прегряване
Функция Booster – Детектор за съдове
Автоматично разпознаване на размера на съда – Поддържане на топлина

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo