Как да се изберем най-добрия SSD диск

най-добрия SSD дискКой е най-добрият SSD диск? Каква е разликата между SSD диск и традиционен твърд диск? Трябва да знаеш при избора на SSD диск? Ще се опитаме да отговорим на тези въпроси, за да ти помогнем да избереш добър SSD диск.

Разликите между SSD дисковете и твърдите дискове са много и разнообразни, но могат да бъдат обобщени в една дума: скорост. SSD дисковете са много по-бързи и по-икономични в сравнение с традиционните твърди дискове. В допълнение, те имат много по-бърз достъп до желаната информация и се повреждат много по-трудно.

Традиционните твърди дискове са съставени от няколко плочи, които се въртят около една ос. За да намериш информацията на диска, една  механично задействана глава за четене/ записване търси данните по плочите в движение. Механичните дефекти са доста често срещани, защото тяхната работа включва много движещи се части.

За разлика от твърдите дискове, SSD дисковете не съдържат никакви движещи се части, те използват технологията NAND Flash за симулиране на тези функции, като така използват много по-малко електроенергия. Също така, те не са изложени на механични дефекти.

SSD vs HDD

Какво трябва да знаеш за SSD дисковете

Технологията на SSD дисковете се развива непрекъснато и ускорено. Въпреки тези бързи промени, някои основни неща, като скорост и продължителност на живота винаги ще бъдат вземани под внимание. Използвахме следните критерии, за да се оценим и за да ви препоръчаме най-добрият SSD.

Удобства

Много SSD модели, предлагани на пазара, не функционират оптимално поради дефектни компоненти. Увери се, че си избрал SSD изграден с най-добрите налични компоненти. Контролерите, произведении от SandForce или Indilinx Everest са лидери на пазара, които предлагат най-добрата съвместимост и скорост. SSD дискът трябва да е съвместим с твоя компютър. Повечето SSD дискове използват интерфейс SATA III или SATA II.

Производителност

производителността на SSD дискКогато оценяваме производителността на SSD диск трябва да имаме предвид следните фактори: Колко бързо чете информацията? Колко бързо записва информацията? Каква е продължителността на живот? Колко много може да се използва? Търси SSD, който предлага възможно най-високи последователни скорости на записване и четене. Също така, информирай се и за скоростта на случаен запис на диска. Най-вероятно, SSD ще използва функцията на произволен запис много по-често, отколкото  последователната.

Капацитет

Всеки потребител ще използва SSD диска за различни цели. Някои го използват като основна единица за съхранение, докато други го използват като диск за зареждане. Необходимият капацитет зависи от това как ще използвате диска. Използва капацитет до 64GB, ако искаш да използваш диска за операционната система и нейните компоненти, и избери по-голям капацитет, ако искаш да съхраняваш големи обеми от данни. Най-добрите модели SSD предлагат широка гама от възможности за избор.

Лесен монтаж

Внимавай, ако дискът е лесен за използване или има специални изисквания. Много е важно SSD дискът да включва и монтажен комплект за 3.5 инча. Повечето дискове са с размери от 2.5 инча, а монтажният комплект за 3.5 инча няма да можеш да го монтираж лесно в корпус на десктоп. Преди да купиш, провери уеб сайта на производителя, за да видиш дали ти предоставя ръководства за работа, инструкции за монтаж и друга полезна информация.

Светът на новите SSD дискове може да изглежда малко смущаващ в началото, докато се информираш както трябва. Това е като преминаване от касетофон към MP3 плеър.

Най-добрият SSD диск

Като се имат предвид по-горните критерии, направихме проучване на пазара и можем да ви препоръчаме няколко модела SSD, които предлагат отлично съотношение цена/качество. Можете да ги намерите по-долу

1. Solid State Drive (SSD) Samsung 850 EVO, 2.5″, 250GB, SATA III

Samsung 850 EVO, 2.5", 250GB, SATA IIIУникалната и иновативна архитектура за флаш памет 3D V-NAND по революционен начин преодолява ограниченията за плътност, производителност и издръжливост на съвременната конвенционална равнинна NAND архитектура.
Оптимизирайте ежедневната си работа с компютър с помощта на технологията TurboWrite за ненадминати скорости на четене / запис.
Моделът 850 EVO предоставя най-добрата в класа си производителност със скорост на последователно четене (540 MБ/сек) и запис (520 MБ/сек).
Виж детайли и цена

2. Solid State Drive (SSD) Intel 540s Series, 240GB, 2.5“, SATA III

Intel 540s Series, 240GB, 2.5'', SATA IIISeria Intel 540s е предназначена за широк кръг от устройства (Ultrabook, настолни компютри и лаптопи); SSD-то предлага производителност, качество и надеждност.
Използването на комбинация от SLC и TLC памет, серия 540s предлага оптимално качество/цена.
Гъвкавост – 540s е първата серия на Intel предлагаща капацитети до 1TB. Форм-фактор 2.5″ или M.2 80mm и капацитет за съхранение от 120GB до 1TB (1000GB).

Виж детайли и цена

3. Solid State Drive (SSD) Kingston SSDNow UV400, 240GB, 2.5″, SATA III

Kingston SSDNow UV400, 240GB, 2.5", SATA III

Form Factor: 2.5″ – Капацитет: 240 GB
Интерфейс: SATA 3

Скорост на трансфер при четене (MB/s): 550
Скорост на трансфер при запис (MB/s): 490
Скорост на трансфер SATA (MB/s): 600

Тип памет: TLC – Вид джойстик: Marvell

Виж детайли и цена

4. Solid State Drive (SSD) ADATA Premier SP550, 2.5″, 240GB, SATA III

ADATA Premier SP550, 2.5", 240GB, SATA III

Form Factor: 2.5″ – Капацитет: 240 GB
Интерфейс: SATA 3

Скорост на трансфер при четене (MB/s): 560
Скорост на трансфер при запис (MB/s): 510
Скорост на трансфер SATA (MB/s): 600

Тип памет: TLC – Вид джойстик: Silicon Motion

Виж детайли и цена

5. Solid State Drive (SSD) SanDisk Z400s, 2.5″, 256GB, SATA III

SanDisk Z400s, 2.5", 256GB, SATA III

Form Factor: 2.5″ – Капацитет: 256 GB
Интерфейс: SATA 3

Скорост на трансфер при четене (MB/s): 546
Скорост на трансфер при запис (MB/s): 342
Скорост на трансфер SATA (MB/s): 600

MTBF: 1750000 часа

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo