Най-добрата машина за кафе еспресо

Коя е най-добрата машина за кафе еспресо? Как да изберем машина за еспресо, която да се впише в бюджета, както и да приготвя вкусно кафе?

Най-добрата машина за кафе еспресоЕспресо кафето е най-доброто кафе. Пенлив крем, горчиво сърце и карамелена текстура формират възвишен вкус, който не може да се опише с думи. Добавяни към еспресото си топло мляко еспресо, за да се насладиш на капучино, лате или друг вкусен вариант на кафето.

Ако имаш собствена еспресо машина не трябва да стоиш на опашка в кафенета из града и можеш да се наслаждаваш на вкусно еспресо всеки път, когато имаш желание. В допълнение, ще спестиш хиляди леи през целия живот на машината, докато направиш добро еспресо в собствената си кухня. Някои машини за еспресо могат да правят 2 чаши наведнъж, а тези от типа бариста могат да правят както еспресо, така и нормално кафе.

Как да изберем най-добрата машина за еспресо

На първо място забрави за уредите с капсули. Те не са еспресо кафе машини, а филтри за кафе с лошо качество, опаковани в маркетинг история. За да ви препоръчаме най-добрата машина за еспресо кафе, хвърлихме поглед на устройствата, предлагани на пазара и изтегрихме за всяка характеристиките, производителността, гаранцията и предлаганата поддръжка. По-долу ви представяме какво трябва да имате предвид, когато търсите подходящата еспресо машина.

Характеристики

Eспресо крем млякоВсички еспресо машини имат изпарител, който се използва за загряване на млякото, което ще добавите към кафето. Някои изпарители са регулируеми позволяваща промяна на консистенцията на млякото, като по този начин можете да направите лате, капучино или макиато. Бонус е, ако устройството е със собствена чаша ца пяна. Ако няма такова нещо, това не е проблем, можете да използвате всяка чаша за тази операция.

Колкото повече сменяеми части има еспресо машината, толкова по-добре. Така ще можете да почистите възможно най-добре всяко ъгълче на устройството, за да предотвратите наслагването на котлен камък и бактерии. Тавичките за отцеждане, филтродържателите и резервоарът за вода могат да бъдат подвижни, в зависимост от модела на вашата машина за еспресо

Два вида аксесоари са много важни, за да се направи вкусно еспресо: измервателни инструменти и инструменти за тампониране. Правилната мярка ти дава увереността, че ще използваш точното количество кафе всеки път. Твърде многото кафе може да задръсти филтъра на машината, като по този начин се отразява на качеството на еспресото. Инструментът за тампониране гарантира правилното уплътняване на смляното кафе, за да се извлече цялата наслада. Някои еспресо машини идват с един от тези инструменти, а най-добрите машини за еспресо ги имат и двата.

Приятна функция на еспресо машината е нагревателят за чашка. Твоето вкусно кафе ще остане горещо дълго, когато го пиеш в нагрята чаша. Най-добрите еспресо машини позволяват затопляне на две чаши, докато кафето се приготвя.

Производителност

контрол еспресо машина панелЕспресо машините използват парни или нагнетателни помпи, за да приготвят кафе. Най-добрите еспресо машини използват помпи под налягане. Всички търговски еспресо машини използват този метод, защото кафето е много по-вкусно така. Еспресо машините с помпи за налягане са по-тежки и по-шумни от тези с пара. По тази причина те са по-обемисти и заемат повече място в кухнята.

Повечето еспресо машини не могат да се почистват в съдомиялна машина и трябва да се почистват ръчно. Помислете за това и отдайте необходимото време необходимото време за почистване на всеки 2-3 дни.

Порция еспресо се нарича шот. Всеки шот съдържа 30 мл кафе еспресо. Кафенета обикновено сервират два шота еспресо, което се нарича doppio. Еспресо машините имат различен капацитет. Еспресо машините Моделите изброени по-долу могат да бъдат правят най-малко 2 шота еспресо едновременно. Най-добрите еспресо машини могат да приготвят 4 шота еспресо, които да изпиеш  с някои приятели.

Най-доброто еспресо се прави с прясно смляно кафе. Въпреки това, когато бързаш, трябва да имаш под ръка една cialda (специални капсули с кафе), които позволяват бърза подготовка. Не всички еспресо машини могат да се подготвят с помощта cialde, така че провери това, преди покупка. За повишен комфорт, избери автоматичен автомат. Автоматичната машина за еспресо ще подготви сама всичко необходимо, елиминирайки ръководство премахвайки ръчната подготовка стъкпа по стъпка.

Безопасност

перфектно капучино машина за еспресоЕспресо машините могат да предизвикат различни злополуки, важно е да се помисли и за безопасността преди закупуване. За уреди с пара, идентифицирайте предпазния клапан. Това дава възможност за контрол на течове на пари и свежда до минимум риска от изгаряне в работен режим.

В допълнение, тъй като горещите елементи не променят външния си вид или текстура в зависимост от температурата, индикаторът ON/OFF ще покаже, когато продуктът работи или не.

Поддръжка и гаранция

Стандартната гаранция за еспресо е 12 месеца от закупуването. Тя обикновено обхваща производствени дефекти, които могат да бъдат открити при разопаковане на продукта и по време на първите няколко употреби. Някои производители предоставят чрез официалните потребителски сайтове наръчници за употреба и уроци за най-добро еспресо. Проверете предварително какво методи за техническа поддръжка и обслужване са предоставени от производителя или местния дистрибутор.

Няма нужда да се пътува до Италия, за да се насладите на кремообразна еспресо. Спестяваше време и пари чрез закупуване на своя собствена машина за еспресо. Една машина за еспресо с нагревател за чашка и двойни дюзи готвене ще ви позволи да се насладите на чаша прясно кафе по всяко време с любимия човек или скъп приятел. И ако имате и регулируем , можете да се насладите винаги на лате, капучино или макиато.

Най-добрата машина за кафе еспресо

Използвайки горните критерии при подбора, Ви препоръчваме няколко модела на еспресо, които смятаме за най-добри спрямо съотношението качество-цена-улеснения.

1. Еспресо машина PHILIPS HD8847/09, 1.8Л, 1850W, 15 бара

Еспресо машина PHILIPS HD8847/09

CoffeeSwitch – Най-после филтърно кафе с истински вкус от изцяло автоматична кафемашина за еспресо! Наслаждавайте се на сутрешното си филтърно кафе или силно еспресо, като просто дръпнете лостчето.
100% керамични мелачки – Сбогувайте се с вкуса на изгорено кафе благодарение на 100%  керамични мелачки, проектирани така, че да не прегряват зърната.
Вградена кана за мляко – Наслаждавайте се на супер гъсто капучино с идеална температура по възможно най-лесния начин.

Виж детайли и цена

2. Еспресо машина Delonghi Magnifica ESAM3000B, Автоматична, 1450W, 1.8 л

Еспресо машина Delonghi Magnifica ESAM3000B

CRF Technology – С помощта на тази технология зърната кафе са моментално смлени, като по този начин гарантират ароматно и вкусно кафе на идеалната темпеатура.
Инфузер – Той е абсолютно отстраним, кoeто улеснява почистването на апарата, дори и при най-трудно достъпните зони.
Система за Cappuccino – Комбинира парата, въздуха и водата за направата на кремообразна и плътна пяна за перфектното капучино.

Виж детайли и цена

3. Еспресо машина Breville Prima Latte VCF045X-01, Самопочистване, 15 бара, 1.5 л

Еспресо машина Breville Prima Latte VCF045X-01

Прекрасно кафе само с едно докосване – Автоматичения режими на експресо LATTE е перфектен за тези които желаят бързо експресо, капучино или лате в нормална или двойна доза.
Резервоар за мляко – Резервоара с капацитет 300 мл е лесен за съхранение в хладилника.
Гъвкавост – Трите включни филтъра  предлагат възможността за приготвяне на нормално или двойно кафе. Open Filter System  използва капсули капсули от 45 мм.

Виж детайли и цена

4. Еспресо машина DeLonghi EC221.B, Ръчна, Устройство за пяна, Капучино, 15 бара, 1 л, Авт. изключване

Еспресо машина DeLonghi EC221.BCrema Filter Holder – 2 in 1: Филтър за мляно кафе или капсули E.S.E.
Мобилен воден резервоар.
Cappuccino System
– смесва пара, въздух и мляко за една по-плътна пяна.
ECO Функция – Функция за автоматично изключване след 20 минути, за намалена консумация на електроенергия.

Виж детайли и цена
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply

      MyBlog.bg
      Logo